Ön plaka olmama sebebi muhtemelen motosikletin ön kısmında plaka olmasının aero dinamik açıdan, hele hele racing tarzı motosikletlerde sorun teşkil etmesi, ayrıca bu sebeple öne küçük plaka takılırsa da okunma sorunu olur.
"Bir motosikletin ön tarafında plaka takmak için uygun yer olmadığı gibi, saçtan yapılan plakaların bir kaza anında motosiklet sürücüsü için tehlike oluşturacağını" belirten Bakan, "yeni tip plakaları motosikletlerin ön kısmına takma zorunluluğu kalktığı gibi, herhangi bir yöntemle ön tarafa plaka takma zorunluluğunu ...
1 Ocak 2020'den sonra üretilen dört tekerlekli motosikletlerin ön kısmına da 1 Ocak 2024'e kadar tescil plakası takılması zorunlu olacak.
Katlanır plakalık aparatları bu bağlamda motosikletler için ve arabalar için uygun olacak renkler aracılığı ile de tercih edilebilir. Ancak katlanır plakalık aparatlarını kullanmak yasal bir suçtur.
Başvuru yapma: Plaka yenileme işlemi için araç sahibi, aracın trafik tescil belgesi ve kimlik belgesiyle birlikte ilgili trafik tescil birimine başvurmalıdır. Başvurular genellikle il veya ilçe trafik tescil birimlerinde yapılmaktadır. Ayrıca, e-Devlet üzerinden de plaka yenileme başvurusu yapılabilmektedir.
İlgili 22 soru bulundu
Plaka yenileme işlemi için belirli prosedürler ve ücretler vardır. Bu nedenle, araç sahipleri, plaka yenileme işlemi yapmadan önce ilgili Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne başvurarak gerekli bilgileri almalıdır. Plaka değiştirme fiyatı 2024 yılına göre 1.489,35 TL'dir.
Plaka değişikliği için öncelikle gerekli belgeleri toplamalısın. Sonrasında en yakın notere giderek eski plakayı yenileme talebinde bulunabilirsin. Verilen plaka basım belgesi ve araç ruhsatın ile Şoförler Odası'na gitmen gerekir. Burada plaka basımı ücretini ödeyerek plakanı yeniletebilirsin.
Hayır olmaz. Plakasız araç trafikten men edilir.Birde ceza yersin, motosikletin bağlanır.
202 yılı için Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı tarafından yayımlanan 2024 yılı Trafik Ceza Rehberine göre katlanır plakalık cezası 2647 TL'dir.
Plaka basım ücreti ise tek plaka için 37,5 Türk lirası, iki plaka için 75 Türk lirasıdır. Plaka yenileme ücreti 2023 yılı için tek plakanın basımı ücreti 80 TL, çift plaka için ise 160 TL ücret alınmaktadır ve plaka değişkliği ücretinin Şoförler Odası'na ödenmesi gerekmektedir.
Volta Motor'da üretilen ürünler arasında elektrikli bisiklet, kickscooter ve teknoped kategorisinde bulunan hiçbir ürün için plaka şartı aranmamaktadır. Benzinli; moped, motosiklet, Elektrikli; moped, motorlu bisiklet ve motosikletler için plaka tescili gerekmektedir.
APP Plaka Yasak mı? APP plakaları, Emniyet Müdürlüğü tarafından yasaklanmıştır ve kullanımı yasa dışıdır.
şu anda 2024 model 1. motosikletin karekotlu plakasını görüyosunuz. 2024 yılıyla birlikte. artık yeni motosikletler veya yeni araçlarınızda. karekotlu plaka kullanma zorunluluğu yasası geldi. yani artık yeni motor aldığınızda. mutlaka karekotlu plaka takmak zorundasınız.
Aracınızda plakaların mevzuata uygun şekilde takılmış olması da oldukça önemlidir ve mevzuata uygun olmayan araçlar için cezai işlem uygulanır. Aracın ön veya arka plakasının eksik olması veya plakanın araç üzerinde belirtilen yerden farklı bir konuma takılması durumunda 750 TL cezai işlem uygulanır.
Araçların hem önünde hem arkasında plakaların herkes tarafından görünecek şekilde takılması gerekmektedir. eğer sürücüler plaka takmaz ise cezai işlem uygulanır. 2024 yılı itibarıyla, plakasız araç kullanımı durumunda uygulanacak ceza 8.167 TL olarak belirlenmiştir.
Tek Plaka veya Plakasız Trafiğe Çıkılır mı? Plakasız veya yalnızca bir plaka ile trafiğe çıkmak yasal değildir ve cezai yaptırımlar beraberinde gelir. Bir aracın plakasız veya eksik plaka ile trafiğe çıkması durumunda, sürücüye güncel trafik kuralları çerçevesinde cezai yaptırımlar uygulanabilir.
Bir günde 2 defa trafik cezası alınması mümkündür. Ancak aynı yerde ve aynı saatte aynı araç için iki defa trafik cezası yazılamayacağı belirtilmektedir. Mevcut uygulamalara bakıldığında art arda aynı mesafede 3-4 defa hız ihlali nedeniyle ceza uygulanması hukuka aykırı olarak görülmektedir.
Kırmızı rumuzlu TR yazısı ve Türk Bayrağı muayeneden geçecek fakat trafik kanunu 23.maddede belirtilen "Yönetmelikte belirtilen nitelik veya ölçülere aykırı plaka takan, öngörülen sayıda plaka takmayan ya da farklı okunmasına veya okunamamasına neden olacak şekilde plakasında değişiklik yapan araç sahibine idari para ...
Yüksek Sesle Müzik Dinleme Cezası
Yüksek sesle müzik dinlemek sürücünün odağının trafikten kaymasına yol açarak riskli durumlar oluşturabiliyor. 2023 yılında yüksek sesle müzik dinleyerek ses kirliliği oluşturmanın cezası 436 TL olarak geçiyor. Bu ceza aynı zamanda 72 ceza maddesi olarak da biliniyor.
Anlıyacağın plakasız 1m bile sürmezsin. fatura tarihinden sonra 90 gün içerisinde ruhsat çıkarman gerekio. yoksa bcezaya kalıyorsun ..
2024 Yılı Kask Takmama Cezası Ne Kadar? 2024 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı tarafından yayımlanan 2024 yılı Trafik Ceza Rehberine kask takmamanın para cezası 690 TL ve ceza puanı ise 15 ceza puanıdır. Kask takmama cezası yıldan yıla değişen bir durumdur.
Plaka Yenileme Ücreti: Motosiklet sahipleri, plakalarını yenilemek istediklerinde belirli bir ücret ödemek zorundadır. 2023 fiyatlarına göre, tek plakanın basım ücreti 200 TL, çift plaka basım ücreti ise 450 TL'dir.
Motorunuzu ikinci el alacaksanız satıcıyla birlikte notere giderek satış sözleşmesini düzenlemelisiniz. Bu sözleşmede satıcı ve alıcı bilgileri, motosikletin detayları ve satış bedeli gibi bilgiler yer alır. Sıfır motor alımında noter işlemleri için yine notere giderek motorunuzu üzerinize almanız gerekmektedir.
* Yeni düzenleme ile araç satışında plaka değişimi yapılması ve yapılmaması durumunda devir ücreti aynı kalıyor. Plaka yenileme için arka veya ön plaka başına 80 TL, yani iki plaka için 160 TL ödemesi gerekir.
Önce sigorta kestireceksin, plaka kısmına yeni tescil yazacakalr. Sigorta olmadan ruhsat işlemlerini başlatmaz Trafik, sonra plaka alacaksın ve ruhsatınla sigortacıya zeyl yaptıracak plakanı yazdıracaksın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri