Mırmır balığına ulaşmak için oltanızı sakin sulara değil de biraz hareketlenmiş bölgelere atmalısınız. Balıkçıların av hikayelerini dinledik ve artık şans mıdır bilemedik ay olan gecelerde Mırmır balığı yakalama imkanınız daha çok olabilmektedir. Oltanızın ucunda mutlaka mırmır iğnesi olmalıdır.
Mırmırlar küçük sürüler halinde dolaşır ve yemlenirler. Tekne ile avcılıkta günün her saatinde avlanılabilir ancak kıyı avcılığında daha çok akşam hava kararmaya yakın saatlerde başlayan mırmır avı gece yarısından önce sonlanmaktadır.
Çupra & Mırmır Iğnesi No : 3 ( 25 Adet )
Maksimum boya sahip bir adet mırmır balığı (35.2 cm toplam boy ve 400.00 gr toplam ağırlık) 15 Aralık 2018 tarihinde elde edilmiştir (Şekil 2). Yakalanan balıkların minimum, maksimum boy ve ağırlık değerleri, sırasıyla, 20.3 cm (106.27 gr) ve 35.2 cm (400.00 gr)'dir.
Tavuk eti renk ve yapı olarak karidese çok benzediği için karidese gelen balıkların birçoğu tavuk eti ile de yakalanabilir. Çipura, karagöz, mercan, izmarit, kaya balığı, orfoz, trakonya, gümüş balığı gibi dip balıklarının çoğu tavuk etine gelir.
İlgili 41 soru bulundu
Ekmek içi ile sardalya, sazan, uskumru ve istavrit gibi balıklar tutulur.
saldırgan ve avcı bir balık olmayan mırmır balıkları karides, yavru balıklar, deniz minareleri, sülina, kum kurtları, kaya kurtları gibi besinleri tercih etmektedir.
Atlantik ve Hint okyanusu başta olmak üzere Biscay Körfezi, Kanarya Adaları, Kızıl Deniz ve Akdeniz mırmır balığının doğal yaşam alanlarıdır. Ülkemizde ise Akdeniz, Ege ve Marmara denizinde yaşarlar.
Mırmır balıkları Türkiye'de Ege bölgesinde, Marmara bölgesinde ve Akdeniz'de fazlaca bulunmaktadır. Bu balıklar kabuklular, yumuşakçalar ve solucan gibi canlılarla beslenmektedirler.
En büyükleri yaklaşık 50 cm'e kadar büyüyebilmektedir, ortalama yenecek bir mırmırın boyu da bence en az 20-22 cm olmalıdır, çünkü havyar dökme olgunluğuna bu boylarda erişiyorlar.
Mırmır balıklarının ortalama olarak boyları ise, 30 cm. civarındadır. Yaklaşık olarak 12 yıl kadar yaşayabilir ve boyları en fazla 55 cm. ' e kadar uzar.
LEVREK ÇAPARİSİ
Köstek uzunlukları 35cm olup iğneye bağlanan uçlarına sarma düğüm (çift düğüm) yapılır. İğneler 8 numaradır. İğnelere horozun kırmızı ve beyaz renkte boyun tüylerinden beş adet veya kazın kınaya batırılarak parlak turuncuya boyanmış göğüs tüylerinden üç adet bağlanır.
Mırmır balığı nasıl pişirilir? Yapımı oldukça kolay olan mırmır balığı tavada, ızgarada veya fırında farklı yöntemlerle pişirilebilir. Tavada yapılacaksa temizlenen balıkların üzerine salça, sarımsak, tuz ve kekikten oluşan karışımı fırça ile güzelce sürerek ısınmış yağda balığı pişirmek gerekir.
Mevsimsel olarak balık avı için bir zaman verecek olursak eğer İlkbahar aylarında saat sabah 09:00 ile 13:00 arası uygun olacaktır. Yaz aylarında ise sabaha doğru 04:30 ile 09:00 arası sizin için en verimli geçen bir av olacaktır. Sonbahar aylarında balık avı 12:00 ile 18:00 arasında olmalıdır.
Sabah suyu, sabah gün doğumundan öğlen 11'e kadar sürer. Akşam suyu ise kabaca 15'den 21'e kadar olan saatler denilebilir. Bunun dışındaki saatlerde de şüphesiz balık tutabilirsiniz lakin en verimli saatler sabah ve akşam suyudur.
Levrek, ıstakoz, maymun balığı, kalkan, morina, tırpana, denizde yetişen alabalık ve sable balığı; ilk gruptaki balıklara kıyasla daha fazla cıva içerir. Bu balıkların ise ayda en fazla 6 kez 170 gramlık porsiyonlar halinde tüketilmesinde bir sakınca yoktur.
En sevdikleri yemler, ilarya, sardalya, ispari, pisi, gelincik, dil balığı, yılan balığı yavrusu, aterina ve kraça gibi balıklar ile sübye, karides ve çağanozdur. Levreğin en fazla av verdiği saatler güneş çıkana kadar gün ağarırken ve güneş batışından hemen sonradır.
Mırmır balığı avı için en uygun zaman eylül ayıdır. Bu zamanda neredeyse kıyıda zaman geçirirler hem de hiç korkmadan. Zevkli ve eğlenceli bir av yaşamak için ise iyi bir Mırmır balığı olta takımı sahibi olmalısınız. Bunun için zokalı olta takımları ideal bir seçim olacaktır.
Yapı olarak aynı toprak solucanına benzer. Boru kurdu canlı yem, kumla kaplı koruyucu duvarının içerisinde bulunur. Bu duvar beklendiği gibi sert değildir. Elastik yapısı kolayca açılabilir.
Genellikle çipura, mercan, karagöz, mezgit gibi yassı balıklar için karides, midye, kurt ya da mamun kullanılır.
Piyasada çok ucuza bulabileceğiniz salam, sucuk, sosis gibi malzemeler büyük bir rahatlıkla kullanılan malzemelerdir.
Işık Kullanımının Gece Balık Avcılığında Faydaları Nelerdir? Işık kullanılarak çinekop, hamsi, sardalya, istavrit, zarğana, kalamar, sübye, kolyoz, tirsi, istavrit türü balıklar ışığa çekilerek toplanır eğer amaç bu tür balıkları avlamak ise olta veya ağ gibi çeşitli malzemeler ile zevkli şekilde kolayca avlanabilir.
Ocak, Şubat, Mart: Kış aylarında hamsi, mezgit, barbunya, istavrit ve kefal balıkları tutulabilir. Nisan, Mayıs, Haziran: İlkbaharda çipura, levrek, tekir, sardalya ve torik gibi balıklar tutulabilir. Temmuz, Ağustos, Eylül: Yaz aylarında palamut, orkinos, çipura, levrek, torik ve lüfer gibi balıklar tutulabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri