Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Mısır neden koçan vermez?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Mısır neden koçan vermez?

Döllenme süresince yük- sek sıcaklık ile düşük bağıl nem birleşirse polen verme ve döllenme üzerin- de olumsuz bir etki meydana gelir. Buna ek olarak toprak nemi de düşük ise koçanda düşük tane oluşumu meydana gelerek koçan püskülü oluşumu gecikir ve verim azalır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimorman.gov.tr

Mısır çok Sulanırsa ne olur?

Aşırı sulanma (su basması) da önemli sorunlara neden olabilir ve nihai mısır verimini olumsuz etkileyebilir. Özellikle çiçeklenme döneminde bir bitkinin verimini% 50'nin üzerinde azaltabilir (4).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Mısırda yüksek verim almak için ne yapmalı?

Toprak isteği bakımından derin yapılı, tın, mili tın ve killi tın topraklarda iyi bir kök gelişmesi göstererek bir dekarlık alanda (1000 m2) yüksek dane verimi (1400-1800 kg) almak mümkündür. Mısır bitkisi fazla su tükettiği için toprağın su tutma özelliği iyi olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: babaeskitb.org.tr

Mısır koçanı kaç günde olur?

Bir bitkinin çiçektozu verme süresi 1 hafta yada 10 gün sürer. Dişi Çiçekler (Koçan) : Koçan püskülü çıkışı, tepe püskülünün görünmesinden 4-8 gün sonra olur. Bir koçanda püsküllerin çıkışı, hava koşullarına da bağlı olarak, 2-4 günde tamamlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adana.tarimorman.gov.tr

1 kök mısırda kaç koçan olur?

Mısır bitkisinde iyi düzeyde tane bağlayan koçan sayısı genellikle 1 veya 2'dir. Yetişmiş ve hasat zamanına ulaşmış mısır içeriğine "koçan" adı verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Mısır Yetiştiriliciğinde Çiçeklenme Ve Tepe Püskülü Döneminde Önemli Hususlar

İlgili 33 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Mısır'a kaç saat su verilir?

Mısır bitkisi, su ihtiyacına göre yaklaşık 2 günde bir sulanmalı ve en fazla 7-8 gün aralıklarla sulama yapılmalıdır. Bununla birlikte, hava koşulları, toprak yapısı ve su kaynağı kapasitesi gibi faktörlere bağlı olarak, sulama programı ayarlanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.rivulis.com

Koçan mısır hangi ayda çıkar?

Mısır, toprak ısısının 10 derece olduğu aylarda ekilir ve 10 gün sonra çimlenmeye başlar. Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında hasat edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Mısır kaç defa sulanır?

Mısır yetiştiriciliği sırasında en az 4 kez sulama yapılıyor. İlk sulama, birinci ara çapası sonrası, ekin boyu 10-15 cm'ye geldiğinde yapılıyor. İkinci sulama boğaz doldurmanın ardından, üçüncü sulama tepe püskülü çıkmadan 4-5 gün önce, dördüncü sulama ise süt olum devresinde gerçekleştiriliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

Mısır susuz kalırsa ne olur?

Bu mısırı bu saatten sonra sulasak da bir şey olmaz. Verim yarı yarıya düştü” diye konuştu. Mısırın susuzluktan hasat döneminden önce kuruduğunu söyleyen Bekir Balçık ise “Şu anda mısırımız kurumuş durumda.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Mısır yağmurlama ile sulanır mı?

Diğer bir sulama yöntemi olan yağmurlama sulamada ise tarım alanı üzerine belirli aralıklarla yağmurlama başlıkları yerleştirilerek basınç altında püskürtülen su toprağa infiltre olur. Damlama sulama ile mısır yetiştiriciliğinde ise sulama suyu yavaş ve damlalar halinde bitki köküne devamlı olarak uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cropscience.bayer.com.tr

Mısır en çok hangi gübreyi sever?

Mısır bitkisinin azot ihtiyacının fazla olması nedeniyle üst gübrelemede üre veya %33 N amonyum nitrat kullanılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: toros.com.tr

Mısır her gün sulanır mı?

Mısır kaç günde bir sulanır sorusunun yanıtı, mısırın yetiştiği iklime göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, Karadeniz bölgesi yağış bakımından zengin olduğundan, mısırın ihtiyaç duyduğu su çoğu zaman doğal yollardan sağlanabilir. Ancak yetersiz yağış alan iklimlerde mısırın 3 günde bir sulanması uygun olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Mısır topraktan ne kaldırır?

Mısır bitkisi topraktan çok fazla miktarda potasyum kaldırır. Çoğu zaman toprak analizlerine göre toprakta yeterli miktarda potasyum bulunduğu belirlenebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarsustb.tobb.org.tr

Mısır kaç ay sulanır?

Bunun için mısırın ekili olduğu toprağın daima nemli tutulması gerekir. Eğer Karadeniz Bölgesi gibi düzenli yağış alan bir bölgede yetiştiricilik yapılıyorsa ideal nem oranı doğal olarak sağlanır. Yağışın yetersiz kaldığı alanlarda veya dönemlerde ise 1-2 günde bir mutlaka mısır sulanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Mısır susuz yetişir mi?

Sulama:Susuz mısır tarımı asla düşünülmemelidir. Yetişme sürelerinin belirli dönemlerinde mutlak suretle su ihtiyacı karşılanmalıdır. Bu ihtiyaç, Adapazarı, Orta ve Doğu Karadeniz gibi yağışı bol olan bölgelerimizde doğrudan yağmurlarla karşılanabildiğinden, bu bölgelerimizde mısır sulaması pek gerekmeyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarim.gov.tr

Mısır güneşi sever mi?

Sıcağı, güneşi seviyor. O harika tatlı, türlü şekilde değerlendirebileceğiniz mısırlarını da yazın veriyor. Ama hasat almak için işe bahar aylarında başlamak gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sineksekiz.com

Mısır'a kaç kilo gübre atılır?

Gübreleme ; Mısır ekilecek toprakta organik madde seviyesi iyi olmalıdır. Ekimle birlikte dekara 50 kg. 15-15-15 kompoze gübre verilmelidir. Birinci çapayla birlikte dekara 20 kg. üre verilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isparta.tarimorman.gov.tr

Mısır'a çapa yapılır mı?

Mısırda ilk çapalama bitki boyunun 12–15 cm olduğu dönemde, ikinci çapalama ise bitki boyunun 30–35 cm olduğu dönemde yapılmalıdır. Mısırda sıra arası ve sıra üzeri çapalanmalıdır. Sıra üzeri çapalamanın daha kolay olması amacıyla sıra aralarının sıra arası çapalama makineleri ile çapalanması faydalı olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Mısır kaç ayda kurur?

Mısır örneklerinin, kuruma eğrisi incelendiğinde kuruma süreleri doğal ortamda günes altında taneli olarak kurutmada ortalama olarak 55 gün sürerken gölgede kurutmada ortalama olarak 65 gün olarak tespit edilmistir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikerisim.nku.edu.tr

Mısırın olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Mısır bitkisi hasat zamanı geldiğinde bitkinin sap, yaprak ve tablaları tamamen kuruyup kahverengileşir. Danelik ürün için mısırda hasat zamanının geldiği koçan kavuzlarının kuruyup, danenin sertleşip normal görünen rengini alması, danenin sömeğe bağlandığı yerde siyah noktanın oluşması ile anlaşılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dekalb.com.tr

Mısır'a şeker gübresi ne zaman atılır?

Şeker gübresi ne zaman atılır? Amonyum sülfat genellikle ekim sırasında atılıyor. Tahıllarda ekimde ve sapa kalkma zamanında, meyvelerde çiçeklenme öncesinde ve sonbaharda, sebzede dikimden 15 gün sonra ve bağlanma arkasından, bostanlarda ise ekimde ve çapa sonrasında şeker gübresi verilebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

En verimli mısır tohumu hangisi?

Silajlık Mısır Tohumu

Güçlü ve sağlıklı kök – gövde yapısı sayesinde hasat zamanı dahi yatmaya karşı yüksek tolerans göstererek verimli sonuçlar sunar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: edafik.com

Mısır kaç koçan olur?

Koçan çapı da 3-6 cm arasındadır. Koçanda tane sayısı 300-1000 arasında ise de 500-600 tane çoğunlukla yeterli sayılmaktadır. Koçan : Bir bitkide iyi tane bağlayan koçan sayısı genellikle 1-2 dir. Tam olgunlaşmamış bir koçanda morfolojik yapı olarak 4 halka görülür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ereglitb.org.tr

Temmuz ayında mısır ekilir mi?

Ülkemizde mısır bitkisi ana ürün olarak ekildiğinde İlkbahar aylarında, ikinci ürün olarak ekildiğinde ise Haziran ya da Temmuz aylarında ekilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Mısır en son ne zaman ekilir?

Mısır, toprak ısısının 10°C üzerine çıktığı ve don tehlikesinin geçtiği bir dönemde, genellikle ilkbaharın sonlarına doğru ekilir. Mısır, ısıya dayanıklı bir bitki olduğu için genellikle Mayıs ve Haziran aylarında ekilmesi uygundur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com
Önceki makale
22 bölü 7 rasyonel mi?
Sonraki makale
Türkiyede en cok Kürt nerede?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT