Çok güçlü bir ödem söktürücüdür. Yanlış beslenme alışkanlıkları nedeniyle vücutta meydana gelen ödemin en kısa sürede atılmasına yardımcı olur. Mısır püskülü ve kiraz sapı içen kişiler, uzun süre tok hisseder ve gün içinde çok fazla yemek tüketilmesini kısmen durdurur. Daha kalıcı ve hızlı kilo vermeye yardımcı olur.
Bu doğrultuda mısır püskülü çayı hazırlandıktan sonra genelde sabahları bir fincan kadar tüketilebilir. Tabii tercih olarak akşam yemeklerinden önce de yine aç karnına tüketim gerçekleştirilebilir. Gün içerisinde ana öğünlerden önce ya da boş vakitlerde de elbette tüketimi gerçekleşebilmektedir.
Mısır püskülü kiraz sapı çayı, mısır püskülü ve maydanoz ya da mısır püskülü kiraz sapı maydanoz şeklinde demlerseniz, ödem attırıcı etkisini artırabilirsiniz.
Kaynattığımız bir su bardağı suya Yaklaşık 10-15 dal kira sapını ve isteğe bağlı birkaç dilim limonu ekliyoruz. 5 dk dinlendirip içiyoruz. Çayı sabah aç karına ve akşam yatmadan içiyoruz. İsterseniz iştah kesmek için yemeklerden önce bir su bardağı tüketebilirsiniz. Ödem atar kilo vermenize yardımcı olur.
Mısır püskülü çayı, idrar söktürücü özellikleri nedeniyle genellikle böbrekler ve idrar yolu sağlığı için önerilmektedir. Bu çayın düzenli tüketimi, böbrek taşı oluşumunu önlemeye yardımcı olabilir ve aynı zamanda idrar yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu etki gösterebilir.
İlgili 44 soru bulundu
Ürüne ait ek bilgileri inceleyebilirsin. Kullanım şekli: Günde 2-3 bardak, sıcak suda 5-10 dk demleyerek tüketilebilir. Etkili detoks, söktürücü,böbrek çalıştırıcı, söktürücüdür.
Ödem, şişlik ve bundan kaynaklı rahatsızlık hislerinin giderilmesi özellikle de kadınlarda menstrual döngüden (adet döngüsü) kaynaklı sorunlarla mücadelede faydalı olabilir. Bu nedenle form çayları veya ödem atmaya yardımcı doğal bitki çaylarının içerisinde kiraz sapına sıklıkla yer verilir.
Kiraz sapı çayı sabah ve akşam aç karnına tüketilir.
Bitki çaylarından biri olan kiraz sapı çayı, tüketildiğinde özellikle idrar yollarında yaşanan problemleri azaltmada etkilidir. Güçlü antioksidan özelliği ve idrar söktürücü etkisiyle birçok faydası bulunan besin, sıcak su ile birlikte kaynatılarak tüketilebilir.
Özellikle zayıflamaya çalışan pek çok kadın tarafından kiraz sapı çayı içilir. Kiraz sapı çayının zayıflattığı iddiasının bir dayanağı vardır. Bu da; kiraz sapı çayı içerisindeki besin değerleri ve bileşenler sayesinde ödem atılmasını desteklediğinden metabolizmayı canlandırarak kilo vermeyi hızlandırabilmesidir.
Aşırı miktarda içilen mısır püskülü çayının kan basıncını aşırı düşürebileceği unutulmamalı. Ödem atıcı özellikleri olduğundan aşırı kullanımında vücudun susuz kalmasına sebep olabileceği unutulmamalı. Bunların yanında hamileler ve emzirme dönemlerindeki kadınlar da mısır püskülünü kullanmamalı, bizden hatırlatması.
Mısır püskülü çayı adet ağrılarının hem hafiflemesine hem de kanamanın gecikmemesine neden olmaktadır. Bundan dolayı oldukça popüler bir yöntemdir. Bunların dışında soğan suyu, kantaron çayı, zencefil çayı, zerdeçal çayı gibi bitki çaylarının da adet döneminin gecikmesini önlediği bilinmektedir.
Kiraz sapı çayı adet veya regl döneminde kullanılabilir. Lodos havalarda vücut su toplar ve şişkinlik yaratır. Bu nedenle ödemin idrar yollarından kolaylıkla atılmasına kiraz sapı çayı yardımcı olacaktır.
Hazırladığınız mısır püskülü çayını sıcak olarak servis edebilirsiniz. Mısır püskülü çayını gün içinde 2-3 fincana kadar içebilirsiniz. Sabahları aç karna ya da akşam yemeklerinden önce içilmesi daha uygun ve faydalı olacaktır. Sabahları aç karna içilen çayın ödem söktürücü özelliği ön plana çıkar.
🌽İbrahim Saraçoğlu Mısır Püskülü Çayı tarifi 🌽 📌Kaynayan 1 su bardağı suya 1 tutam mısır püskülü atıp, 5 dakika kaynatın. * Süre tamamlandıktan sonra ocaktan alıp süzün. * Günde 2 defa sabah ve akşam yemeklerden önce için. 📌İçeriğinde C ve K vitaminleri çinko ve bakır,demir, postasyum gibi önemli mineraller vardır.
Kilo vermek için yeşil çay ve beyaz çay son derece ilgi görür. Bu çay çeşitleri, düzenli kullanımla yağın depolanmasını engelleyerek metabolizmayı hızlandırır. Maydanoz, tarçın ve mate çayı ise vücut sıcaklığını artırarak yağ yakımını kolaylaştırabilir.
Kilo kontrolüne yardımcı olabilir: Kiraz sapı çayı, düşük kalorili bir içecek olmasının yanı sıra vücuttan su atılımını artırabilir ve bu sayede şişkinlik hissinin azalmasında yardımcı olabilir. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırıcı ve kilo verme sürecini destekleyici etkilere sahip olabilir.
Kiraz saplarını kaynatmayın, sapları bardağa koyduktan sonra kaynar suyu döküp demleyin. 5 dakika demlemeniz yeterli olacaktır. Demleme süresini uzatırsanız çayın tadı acılaşabilir. Ekstra C vitamini için çayı taze sıkılmış limonla tatlandırabilirsiniz.
Kiraz sapı çayı ne zaman içilir sorusu için her zaman cevabı verilebilir. Sağladığı faydaları arasında ödem atmak ve idrar söktürmek olan bu çayı, özellikle sabahları açken tüketerek günü daha enerjik geçirebilirsiniz. Günde en fazla 2 bardak tüketilmesi tavsiye edilir.
Kiraz sapı çayının vücuda olan faydaları arasında bağırsak florasını düzenlemesi de yer alır. Sindirimi kolaylaştıran kiraz sapı çayı hem ishale hem de kabıza iyi gelir. Bu nedenle kiraz sapı çayının ishal yaptığı yanlış bir bilgidir. Kiraz sapı çayı ishale iyi gelmektedir.
Kaynamakta olan 1 su bardağı suya 30 tane kiraz sapı ilave edilir ve 5 dakika boyunca kaynatılır. Birkaç damla limon suyu da eklenebilir. Özellikle prostat şikâyeti olanların birkaç damla limon suyu ekleyerek tüketmesi önerilmektedir. Ilık olarak tüketilmesi tavsiye edilir.
1 bardak içinde 1 kadar kalori mevcut.
Çayla ilgili sıklıkla sorulan bir diğer soru ise “siyah çay ödem tutar mı” sorusudur. Eğer gün içinde yeterli miktarda su içmiyor, üzerine bir de 4 fincandan fazla çay içiyorsanız, ödem ve şişkinlik sorunu yaşayabilirsiniz. Sık sık böyle bir sorun yaşıyorsanız, çay ile aranıza biraz mesafe koymanızı tavsiye ederiz.
Benzer bir diğer karışım ise kiraz sapı ve yeşil çay ikilisidir. Kayısı ve kiraz sapı çayı ikilisini ise meyveli tatlardan hoşlananların tercihi olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri