eleman.net verilerine göre, Müfettiş 2023 yılında ortalama 51.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Müfettiş , Temmuz 2023 yılında ortalama 51.000 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 42.240 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Devlet memuru olarak çalışan müfettişlerin maaşları, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre belirlenir. 2023 yılı itibariyle, müfettişlerin maaşları 30.000 TL ile 62.000 TL arasında değişebilir. Ancak, bu rakamlar net maaşları göstermez ve çeşitli kesintilerle birlikte hesaplanır.
eleman.net verilerine göre, Vergi Müfettişi 2023 yılında ortalama 37.000 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Vergi Müfettişi , Temmuz 2023 yılında ortalama 37.300 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 29.920 TL maaş alıyordu.
Müfettiş olmak adına ilk önce İş Teftiş Kurulu Yönetmeliği'nin belirlediği meslek grubunun eğitimini veren ilgili bölümlerden mezun olmak gerekir. Bu meslek adına özellikle eğitim veren tek bir bölüm bulunmadığını bilmek gerekir.
Müfettiş olmak için öncelikle lisans düzeyinde bir eğitim almak gereklidir. Müfettişler genellikle; işletme yönetimi, maliye, muhasebe, hukuk, kamu yönetimi, ekonomi, işletme ve benzeri alanlarda eğitim almış kişilerden seçilir.
İlgili 21 soru bulundu
d) Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak. e) Yapılacak inceleme sonunda, hakkında resmi kurumlardan elde edilecek bilgiler ile tutum ve davranışları yönünden müfettiş yardımcılığına engel bir durumu bulunmamak.
Yazılı sınavın yapıldığı yıl dikkate alınarak 35 yaşı bitirmemiş olunması istenir. Yapılacak olan güvenlik ve arşiv araştırmasında engel bir durumla karşılaşılmamalıdır. Özel sektörde ise KPSS ve yabancı dil sınav zorunluluğu yoktur. Bunların dışında müfettiş olabilmek için bazı beceri ve yetenek şartları da yer alır.
MÜFETTİŞ, genellikle devlet kurumlarında çalışan ve yönetim sisteminin düzgün bir şekilde işlediğini ve kamu kaynaklarının etkili ve verimli bir şekilde kullanıldığını kontrol eden bir memurdur.
Hakim maaşı 2023 verilerine göre ortalama 40.040 TL civarındadır.
Başmüfettiş olmak isteyenlerin; üniversitelerin, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olmaları gerekir. İktisat, maliye, kamu yönetimi gibi bölümlerden mezun olanlar önce müfettiş yardımcılığı ile işe başlayıp deneyim kazandıkça açılan sınavlara başvuru yaparak başmüfettişlik kadrosuna yerleşebilirler.
Hakim maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 57 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Hakim maaşları 47520 TL'dir. En düşük Hakim maaşı 38020 TL iken, en yüksek Hakim maaşı 94030 TL'dir.
Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'nün resmi verilerine göre; 15 icracı bakanlığın (Milli Savunma hariç) müfettiş sayısı, tabloda belirtildiği gibi, yalnızca 1070'dir.
Savcı olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Savcı maaşı 2023 verilerine göre ortalama 52.800 TL civarındadır.
Halen Millî Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan ve en az 8 yıl öğretmenlik deneyimi olan, 35 yaşını doldurmamış tüm öğretmenler/yöneticiler eğitim müfettiş yardımcılığı sınavına başvuru yapabilecek.
SINAV SÜRECİ
Yazılı sınava katılmak isteyen adaylar ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavının KPSSP40, KPSSP54 ve KPSSP57 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmalıdır.
Vergi Müfettişi olabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. İlk olarak kişilerin 4 yıllık Hukuk, İşletme, Siyasal Bilgiler, İktisat, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden veya Endüstri Mühendisliği ile İşletme Mühendisliği bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmaktır.
Üçüncü sınıfta, bağımsız genel müdürlük ve başkanlık müfettişleri ile yardımcıları, genel müdürlük kontrolörleri, stajyer kontrolörler, iş müfettişleri, Emniyet dernek denetçileri yer alacak.
MADDE 5 – (1) Kurul, doğrudan Bakana bağlıdır. (2) Müfettişler, görevlerini Bakan adına yaparlar. (3) Müfettişlere; Cumhurbaşkanı, Bakan ve Başkan dışında hiçbir makam veya merci emir ve talimat veremez.
Bakanlık ile Bakanlık kuruluşlarının her türlü faaliyet, iş ve işlemleriyle ilgili olarak inceleme ve soruşturma işlerini yürütmek. Bakan tarafından belirlenen konularda araştırma ve incelemeler yapmak.
MADDE 19- (1) Eğitim müfettiş yardımcılarının yetiştirilme süresi fiilen üç yıldır. Bu sürenin hesabında aylıksız izinler ile toplam üç ayı aşan hastalık ve refakat izni dikkate alınmaz. (2) Üç yıllık yetiştirme programı; hazırlayıcı eğitim, görev başında yetiştirme ve yeterlik eğitimi olmak üzere üç bölümden oluşur.
06-07 Mayıs 2023 tarihlerinde yapılan Vergi Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Yazılı Bölümü Sonuç Listesi - T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri