Uygulama Kilidi özelliği gizli verilerinizi korur. Facebook, WhatsApp, Photos, Messages, Snapchat, Instagram, Viber, Gmail, Ayarlar gibi uygulamaları ve istediğiniz diğer uygulamaları kilitleyerek, bu uygulamalara istenmeyen erişimleri önleyebilirsiniz.
Uygulama Kilidini Etkinleştirme
Ayarlar > Güvenlik > Uygulama Kilidi > Etkinleştir bölümüne gidin, ardından Uygulama Kilidi şifresini ayarlamak ve kilitlenecek uygulamaları seçmek için ekrandaki talimatları uygulayın.
Uygulama şifresi, güvenliği düşük bir uygulamaya veya bir cihaza Google Hesabınıza erişmek için izin veren 16 haneli bir şifre kodudur. Uygulama şifreleri yalnızca 2 Adımlı Doğrulama'nın açık olduğu hesaplarla kullanılabilir.
Android Uygulamaları çekmecesine erişmek için yukarı kaydırın. Ayarlar'ı, ardından Güvenlik veya Güvenlik ve Konum'u seçin. Ekran Kilidini seçin (İstenirse geçerli PIN'i veya Şifreyi girin). Ekran kilidini seç seçeneğinden Hiçbiri'ni seçin.
Bir uygulamanın ekranının görünür durumda kalmasını istiyorsanız ekranı sabitleyebilirsiniz. Sabitlenen uygulama ekranı, sabitleme kaldırılana kadar görünür olmaya devam eder.
İlgili 22 soru bulundu
Uygulama Kilidi özelliği gizli verilerinizi korur. Facebook, WhatsApp, Photos, Messages, Snapchat, Instagram, Viber, Gmail, Ayarlar gibi uygulamaları ve istediğiniz diğer uygulamaları kilitleyerek, bu uygulamalara istenmeyen erişimleri önleyebilirsiniz.
Samsung Telefonunuzda Uygulamalarınızı Nasıl Şifreleyebilirsiniz? Telefonunuzun ayarlarına gidin, ardından "Güvenlik ve Gizlilik" seçeneğine dokunun. Açılan menüden "Uygulama Kilidi" veya "Uygulama Şifresi" seçeneğini seçin.
Uygulamanın kilidini açmak için yalnızca Telefonu sıfırla işlemi yapabilirsiniz. Telefonu sıfırla işleminden önce önemli verilerinizi yedekleyin, Ayarlar menüsünde Telefonu sıfırla araması yapın ve işlemi tamamlamak için ekrandaki talimatları uygulayın.
Smart Lock özelliğini açma veya kapatma
Ayarlar'ı seçin. "Bağlı cihazlar" bölümünün altından Android telefonunuzu seçin. Smart Lock özelliğini açın veya kapatın.
Cihazınızı döndürdüğünüzde ekranınızın dönmesini engellemek için Yön Kilidi öğesini seçin.
Anahtarınızı unuttuysanız WhatsApp'ta Ayarlar > Hesap > İki adımlı doğrulama > Anahtarı değiştir'e giderek sıfırlayabilirsiniz. WhatsApp hesabınızı tekrar kaydediyorsanız ve anahtarınızı yenilemeniz gerekiyorsa bir e-posta adresi veya SMS yoluyla iletilen tek kullanımlık şifre (OTP) kullanabilirsiniz.
Uygulamaları Nasıl Şifreleyebilirsiniz? Telefonunuzun ayarlarına gidin, ardından "Uygulamalar"ı seçin. Açılan ekran içinde "Uygulama Kilidi" seçeneğine tıklayın. Daha sonra şifrelemek istediğiniz uygulamaları seçerek şifreleyebilirsiniz.
Ekran kilidini ayarlama veya değiştirme
Ayarlar uygulamanızı açın: Güvenlik ve ayarlar'a dokunun. Bir ekran kilidi türü seçmek için Ekran kilidi'ne dokunun. Önceden bir kilit ayarladıysanız farklı bir kilit seçmeden önce PIN'inizi, deseninizi veya şifrenizi girmeniz gerekir.
Kilit modu, biyometrik kimlik doğrulamayı devre dışı bırakarak telefonunuzu daha güvenli hâle getirir. Bu sayede telefonunuzun kilidini açmak için parmak izi, yüz tanıma veya diğer biyometrik özellikler kullanılamaz. Telefonunuza erişmenin tek yolu belirlediğiniz şifre olarak kalır.
Akıllı Kilit, telefonunuzun kilidini açmak için, bir şifre, PIN veya desen girmekten daha hızlı bir yol sağlar. Telefonunuzu, ekranın kilidini açabilmeniz için güvenilir aygıtınızı, konumunuzu veya sesinizi otomatik olarak algılayacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Şifreleri sık sık unutuyorsanız, bu iyi bir seçenektir.
Klavyeden Windows Tuşu + L yapmanız Windows'un tüm sürümlerinde anlık olarak bilgisayarınızı kilitlemenize yarar. Bu kısayolu uyguladığınızda kilit ekranına gider ve geri döndüğünüzde parolanızı girerek işleminize devam edebilirsiniz.
Diğer uygulamalara şifre koymak için AppLock isimli uygulamaya ihtiyacımız var. Uygulamayı ilk kez indirip çalıştırdığınızda sizden bir şifre belirlemenizi istiyor. Bu, AppLock içerisinde ana şifreniz olacak ve şifrelediğiniz uygulamalara bu sayede erişebileceksiniz.
Ekran Kilit Desenini Unutmak
Ekran kilit desenini unuttuğunuzda ve hatırlamak için farklı kilit desenleri denemeleri yaptığınızda, ilk denemelerinizde cihaz sizden deseni tekrar çizmenizi istiyor. 5 kez denerseniz 30 sn sonra tekrar deneyin uyarısı çıkıyor.
e-Devlet Kapısı'na mobil imza, elektronik imza veya çipli kimlik kartı ile giriş yapabiliyorsanız, bu yöntemlerden birisini kullanarak giriş yaptıktan sonra “İletişim Seçeneklerim” sayfasında “Düzenle” düğmesine tıklayıp cep telefonu numaranızı tekrar doğrulayarak SIM blokesini kaldırabilirsiniz.
Cihaz ayarlarına gidin ve “Biyometrik veriler ve güvenlik”e dokunun. Adım 2. “Güvenli Klasör”e dokunun ve kilit tipinizi girin. Adım 3. “Uygulamalar ekranına Güvenli Klasör Ekle”nin yanındaki geçiş düğmesini kapatın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri