1941 Muğla depremi, 23 Mayıs 1941 tarihinde yerel saatle 21:51'de; merkez üssü Türkiye'nin Muğla iline bağlı Kıran köyü yakınlarında meydana gelen, yerin 15 km altında, richter ölçeğine göre 6.0 Mw büyüklüğünde meydana gelen deprem. Bu depremde 4 kişi öldü, 20 kişi ise yaralandı.
11 Ocak 2005 Ören-Muğla Depremi.
Ancak yine de Muğla deprem konusunda şanslı. Çünkü burada en büyük deprem 7 şiddetinde olacaktır. Eğer Muğla kentsel dönüşümü ciddi yaparsa depremlerden yıkılmaz. Ancak ülkemizde 5 şiddetinde bile yıkılan yapılar ve can kayıpları olabiliyor.
Son depremler listesi güncellenmeye devam ediyor. Kandilli Rasathanesi verilerine göre 20.51'de Ege Denizi'nde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre Muğla'nın Bodrum'un ilçesi açıklarında depremin 4.4 şiddetinde olduğu belirtildi.
Muğla riskli illerden biri olmasından dolayı sık sık iri ya da ufak depremlerle karşı karşıya kalıyor. Muğla ili, Anadolu'nun güney-batısında bulunan fay hatlarının üzerinde bulunuyor. En büyük fay hattı da Gökova mahallesinden başlayan Milas-Ören mahallesine kadar uzanan fay hattıdır.
İlgili 26 soru bulundu
Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Batı Anadolu Fay Hattı olmak üzere üç fay hattına sahip olan Türkiye'de büyük ve küçük depremler birçok ilde meydana geliyor. Türkiye'de fay üstünde bulunan iller arasında Muğla da yer alıyor.
AFAD ve uzmanların açıklamasına göre Türkiye'de fay hattı olmayan veya deprem riskinin en az olduğu illerin arasında Ankara, Antalya, Sinop ve Zonguldak bulunuyor.
1957 yılında Fethiye'de 7,1 büyüklüğünde yıkıcı bir deprem meydana gelmiştir. Meydana gelen bu deprem, Fethiye'de bulunan yapıların neredeyse tamamen yıkılmasına neden olmuştur. Yaşanan afet sonrası Kızılay bölgeye ilk yardımları ulaştırırken, dini ve sosyal cemiyetler de bölgeye yardım göndermiştir.
1631-1632 yıllarında Muğla- Milas'da yaşanan deprem, bölgenin Türk egemenliğine geçtikten sonra bilinen en eski depremidir.
Muğla kent merkezi zemini büyük ölçüde alüvyon olan illerimizden biridir. Deprem dalgaları bu tür zeminler tarafından büyütülerek binalara iletilir.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre depremin derinliği ise 27,77 kilometre olarak kaydedildi. Kısa süreli paniğe neden olan deprem; Muğla'nın Fethiye, Marmaris ilçeleri ile İzmir'de de hissedildi.
Şurada Paylaş! MUĞLA FAY HATTI NEREDEN GEÇİYOR? Muğla ili, Anadolu'nun güney-batısında bulunan fay hatlarının üzerinde bulunuyor. En büyük fay hattı da Gökova mahallesinden başlayan Milas-Ören mahallesine kadar uzanan fay hattıdır.
Bodrum'daki depremin oluşumunu fay hatlarının konumuyla ele almamız gerekir.Bodrum depreminde ana fay hattı Bodrum güneyinden geçip Kos'un güneyine doğru giden, Gökova Körfezi'nin güneyinden giden bir fay düzlemidir.
Depremin derinliği 61.85 kilometre olarak ölçüldü. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) merkez üssü Muğla'nın Marmaris ilçesi olan 4.1 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini açıkladı.
Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesindeki bilgiye göre, Ege Denizi'nde Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında saat 04.53'te ve saat 04.55'te iki dakika arayla 3,6 ve 3,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Muğla 1. derece deprem bölgeleri arasında yer alıyor.
13 Eylül 2015 Otmanlar-Köyceğiz (Muğla) Depremi ML=4.5.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) uzmanlarının imzasını taşıyan rapora göre, 30 Ekim saat 14,51'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem, Kuşadası Körfezi açıklarında, Doğanbey Mahallesi'nden yaklaşık 23 kilometre güneyde Ege Denizi'nde yaşandı.
Muğla, Marmaris'te Baraka İnşaatına Başlandı, 8 Ağustos 1957. Muğla, Şiddetli Zelzeleden Fethiye Harap Oldu, 26 Nisan 1957. Muğla, Zelzele Felaketinin Kara ve Karanlık İzleri Silinecek,1 Mayıs 1957. Muğla Postası, Marmaris'teki Deprem Evlerini Teslim Almak İçin 4 Kişilik Heyet Geldi, 4 Haziran 1961.
'Karlıova'dan Kuzey Anadolu fayı geçiyor ve bu fay dünyanın en tehlikeli fayı. Bir de Doğu Anadolu fayı var, Karlıova'dan Malatya'ya ve Hatay'a doğru. Daha yeni depremler oldu, on binlerce insanımız öldü.
AFAD ve ve deprem uzmanlarının açıklamasına göre Türkiye'de fay hattı olmayan veya deprem riskinin düşük olduğu illerin arasında Ankara, Antalya, Sinop ve Zonguldak bulunuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri