Muhabbet kuşunu konuşturmak için konuşma eğitimine başlamadan önce bilmeniz gereken bazı şeyler bulunur. İlk olarak dikkat etmeniz gereken, kuşunuzun yaşıdır. Muhabbet kuşları, eğitim için en uygun yaşta olduklarında daha kolay öğrenirler. Genellikle 3-6 ay arasındaki kuşlar en kısa sürede konuşmayı öğrenebilir.
Boş vakitlerde sürekli olarak kelimeyi tekrar ederek, muhabbet kuşunun o kelimeye alışmasına olarak verilmelidir. Muhabbet Kuşları Ne Kadar Zamanda Konuşur? En merak edilen konular içerisinde muhabbet kuşlarının ne kadar zaman içerisinde konuşacağıdır. Bu genel olarak 7 ya da 8 ay içerisinde gerçekleşir.
İlk olarak, kuşunuzun sesler çıkarmaya başlaması ve farklı tonlarla ötmesi bir göstergedir. Ayrıca, tekrarlamaya eğilimli sesleri taklit etmeye başladığını fark edebilirsiniz. Kuşunuz size sesler yapmaya çalışıyorsa, muhtemel konuşmaya başlamak üzere olduğunu söyleyebiliriz.
Her boş vaktinizde, gün içinde defalarca aynı kelimeyi sürekli olarak tekrar edin. Muhabbet kuşunuzun bir süre sonra konuşmaya başladığını göreceksiniz. Ülkemizde, “babacık, aşkım, cici kuş” gibi kelimeler muhabbet kuşlarının en çok söylediği kelimeler arasında yer alır.
Fakat konuşması daha kolay ve hızlı olan dolayısıyla da en çok konuşan muhabbet kuşu cinsi yukarıda da ismini verdiğimiz açık yeşil muhabbet kuşlarıdır.
İlgili 37 soru bulundu
Muhabbet Kuşunuz Öğrettiklerinizi Kaç Günde Öğrenir? Muhabbet kuşunuza öğrettiğiniz kelimeleri unutmaması için düzenli olarak tekrarlamalısınız. Öğrenme aşamasında kuşunuz mutluysa ve siz de yeteri kadar onunla ilgilendiyseniz ortalama olarak 2 – 3 gün içerisinde kelimeleri öğrenebilmektedirler.
Muhabbet kuşunuz için söylemesini istediğiniz kelimeyi gün içerisinde farklı periyotlarla sık tekrar etmeniz gerekir. Fakat kelimeleri karışık biçimde değil tek tek öğreterek ilerlemeniz doğru olacaktır. Bir kelimeyi öğrenmesinin ardından diğer kelimeye geçmek daha faydalı olacaktır.
Muhabbet kuşlarının içerisinde “B, Ş, P ve K” harflerinin yer aldığı kelimeleri daha rahat telaffuz ettiği bilinmektedir. Çünkü gaga yapıları bu harfleri söylemek için daha uygundur. Dolayısıyla muhabbet kuşu; Şapşal, Boncuk ve Bambiş gibi isimler taşıdığında bunları kolayca öğrenebilir.
Muhabbet kuşları kaç aylıkken konuşur sorusunun cevabı minik kuşunuzun yavruluk dönemini geçirdiği ilk 6 aydır. Yavru muhabbet kuşunuzla devamlı ilgilenir ve eğitimini aksatmazsanız onunla eğlenceli saatler geçirebilirsiniz. Minik kuşunuza konuşma eğitimi verdiğiniz sırada doğru bilinen yanlışları yapmamanız gerekiyor.
Muhabbet kuşu bakımı hakkında internette pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Tüm muhabbet kuşları konuşabilir. Nasıl ki insanlar da konuşma kabiliyeti var ise muhabbet kuşlarında da bu kabiliyet vardır. Fakat elbette ki bazı kuşlarda konuşma kabiliyeti daha fazla olabilmektedir.
Muhabbet kuşları da tıpkı kedi ve köpekler gibi sahiplerini rahatlıkla tanıyabilir. Hatta evdekilerden birini kendine dost seçebilir ve ona karşı ayrı bir ilgi gösterebilir. Muhabbet kuşları, kendileriyle ilgilenen kişileri çok rahat ayırt edebilirler.
Muhabbet kuşlarının içinde “B, Ç, P, Ş ve K” harflerinin bulunduğu kelimeleri daha kolay bir şekilde telaffuz ettiği biliniyor. Çünkü muhabbet kuşlarının gaga yapıları bu harfleri söylemek için çok daha uygundur.
Söylemesini istediğiniz kelimeyi gün içerisinde muhabbet kuşunuza sıkça söyleyin. Aynı kelimeyi sürekli tekrar edin. Muhabbet kuşlarının en çok söylediği kelimeler; Babacık, aşkım, cici kuş Ortalama konuşma süreleri 4 aylık civarı başlayıp 1 yaşı ve sonrası dahada uzmanlaşmaktadırlar.
Muhabbet kuşları tohum ve çeşitli kuruyemişleri çok severler. Bunlar darı, kabuklu yulaf, üzüm çekirdeği, çavdar, soya fasulyesi, susam, buğday, ceviz, fındık, fıstık, kestane, keten tohumu, ay çekirdeği ve at kestanesi olabilir.
16 haftalık oluncaya kadar da bebek olarak kabul edilmektedir. 8 - 16 hafta aralığı muhabbet kuşu eğitimi ele alıştırma ve konuşmayı öğretmeye başlamak için idealdir.
En çok konuşan muhabbet kuşu türü olan açık yeşil muhabbet kuşları iyi bir bakım ve düzenli kontrol ile 15 yıla kadar yaşarlar. Gök Mavi Muhabbet Kuşları: Gövdesinin gök mavi renkte olması dolayısı ile bu ismi alan gök mavi muhabbet kuşları konuşmaya yatkın bir kuş türüdür. İnsan canlısıdır.
Konuşması çok daha kolay ve hızlı olan muhabbet kuş türü, açık yeşil muhabbet kuşlarıdır. Bu kuşlar mutasyona uğramadığı için doğaldırlar. Bu sebeple bu tür kuşlar çok daha kolay konuşmaya başlarlar.
Dişi muhabbet kuşları erkek muhabbet kuşlarına nazaran daha sessiz bir yapıdadır. Konuşmaya yatkınlığı ile bilinen ve son derece insan canlısı olan açık yeşil muhabbet kuşları dikkat çekmektedir.
Konuşma eğitimine başlarken ana kural kuşa kısa cümleler yerine kelimeler öğretmektir. Mesela kafesin yanından geçerken merhaba maviş yerine sadece maviş demeniz daha yerinde olmaktadır. Kısa sözcükleri düzenli olarak tekrarlamalısınız. İlk kelimeleri öğrendikten sonra kelimeler yeni kelimeler ekleyebilirsiniz.
Muhabbet kuşunun en kolay söylediği isimler genel anlamda incelenecek olduğu zaman birçok isim de ön olanda yer almaktadır. Kuşların en sevdikleri ve rahat bir şekilde söyleyebildikleri isimler olarak da boncuk, aşkım, babacık, pişt, cici kuş gibi birçok detay olarak da ilk sıralarda yer almaktadır.
Bu sebeple, duruma en uygun olan süreç; muhabbet kuşuna yavruyken eğitim vermek olacaktır. Son olarak bilinmesi gereken ortalama süre ise; gerekli eğitimlerin sonucunda muhabbet kuşunun konuşma süresi 1 sene olarak ifade edilmektedir.
5-6 haftalıkken kanat ve kuyruk tüyleri gelişimlerini tamamlar, uçmaya ve kendi başlarına beslenmeye başlarlar. Bu dönemde yavru yemi kullanmanızda fayda vardır. YUMURTLAMA VE YAVRULARIN BAKIMI: Muhabbet kuşları 12 aylıkken en iyi yaşlarındadırlar ( erişkin ).
İris Rengi İle Yaş Hesaplama: 0 ile 4 aylık bir muhabbet kuşunun gözleri tamamen siyahtır. 6 ay geçtikten sonra göz çevrelerinde koyu gri iris oluşur. 8 - 9 ay sonralarında koyu gri olan iris açılır. 1 yaşından daha sonrasında göz çevresinde bulunan iris beyazlamaya başlar.
Çok yavaş ve nazik hareketlerle yaklaşmalı ve çekilmelisiniz. Yavaş hareket etmeniz size alışması için önemlidir. Eğer korkarsa kafesine geri bırakmalısınız. Kafesin içinde çırpınıp uçmaya çalışırsa bu korktuğu anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri