Genellikle 3-6 ay arasındaki kuşlar en kısa sürede konuşmayı öğrenebilir. Bu dönem eğitim için en ideal yaşlardır.
Muhabbet kuşlarının konuşma zamanı yaklaşık yaklaşık 6 haftalık süre ile kabul edilmektedir.
İlk başta küçük şekilde kelimelerin baş harfleri üzerinden heceleme yapmaya başlar. Aynı zamanda küçük mırıldanma ile beraber konuşmaya başladığı anlaşılır.
5-6 haftalık bir süreç içerisinde muhabbet kuşlarının konuşması için gerekli eğitim verilmelidir ve verilecek bu eğitimlerin sonunda ise erkek ve dişi muhabbet kuşlarının 70-100 kelime arası öğrenebilmesi yaklaşık olarak 9 aylık bir süreci kapsamaktadır.
Kuşlar isim öğrenme konusunda olduğu gibi kelime öğrenme konusunda da bazı harflere daha fazla meyillidir. Muhabbet kuşuna ilk aşamada öğretilebilecek bazı kelimeler ise; aşkım, tatlım, canım, babacım ve kim gelmiş şeklinde sıralanabilir.
İlgili 42 soru bulundu
Muhabbet kuşunun konuşması için mutlaka onunla belli bir kelime üzerinde sürekli çalışma yapmak gerekir. Hatta gün içerisinde defalarca aynı kelime ona karşı söylenmelidir. Böylece muhabbet kuşu bir süre sonra konuşmaya başlayacaktır.
Muhabbet kuşları, eğitim için en uygun yaşta olduklarında daha kolay öğrenirler. Genellikle 3-6 ay arasındaki kuşlar en kısa sürede konuşmayı öğrenebilir.
16 haftalık oluncaya kadar da bebek olarak kabul edilmektedir. 8 - 16 hafta aralığı muhabbet kuşu eğitimi ele alıştırma ve konuşmayı öğretmeye başlamak için idealdir.
Muhabbet kuşu size küstüğünü bir şekilde hissettirir. Kuşun ötmemesi, yem yememesi ve elinize gelmemesi, küsme belirtisi olabilir. Muhabbet kuşları belli durumlar söz konusu olduğunda sahibine küsebilir. Kuşun yalnız bırakılması ve kuşla ilgilenilmemesi, kuşun en büyük küsme nedenidir.
Sizlere tavsiyemiz ; ülkemizde özel olarak yetiştirilmiş ve üretilmiş muhabbet kuşlarının 1,5 aylık yavrularını satın almanızdır.
Hangi Cins Muhabbet Kuşları Konuşur? Genelde muhabbet kuşlarının her türü gerekli konuşma eğitimini aldıktan sonra konuşabilmektedir. Fakat konuşması daha kolay ve hızlı olan dolayısıyla da en çok konuşan muhabbet kuşu cinsi yukarıda da ismini verdiğimiz açık yeşil muhabbet kuşlarıdır.
6 - 7 aylık süreçte yetişkin bir kuş olur ve çizgileri görünürlüğünü kayıp eder. Bu sayede baş yapısı tamamen boş bir hale gelir. İris Rengi İle Yaş Hesaplama: 0 ile 4 aylık bir muhabbet kuşunun gözleri tamamen siyahtır.
Tüm muhabbet kuşları konuşabilir.
Muhabbet kuşlarının içerisinde “B, Ş, P ve K” harflerinin yer aldığı kelimeleri daha rahat telaffuz ettiği bilinmektedir. Çünkü gaga yapıları bu harfleri söylemek için daha uygundur. Dolayısıyla muhabbet kuşu; Şapşal, Boncuk ve Bambiş gibi isimler taşıdığında bunları kolayca öğrenebilir.
Konuşma eğitimine başlarken ana kural kuşa kısa cümleler yerine kelimeler öğretmektir. Mesela kafesin yanından geçerken merhaba maviş yerine sadece maviş demeniz daha yerinde olmaktadır. Kısa sözcükleri düzenli olarak tekrarlamalısınız. İlk kelimeleri öğrendikten sonra kelimeler yeni kelimeler ekleyebilirsiniz.
Yavru muhabbet kuşları yaklaşık 2-3 aylık olmalarından itibaren yıkanabilirler. Yavru muhabbet kuşunuz suyu sevmiyor olabilir. Bunun üzerine kuşu zorlamanız; yavru muhabbet kuşunun strese girmesine ve sizden uzaklaşmasına neden olabilir. Yapacağınız ilk banyoda kuş banyosu yöntemini kullanabilirsiniz.
Bir çok muhabbet kuşu, omuzlarınızda vakit geçirmeyi çok sever. Bu özelliklerine rağmen genellikle kucaklanacak, okşanacak hayvanlardan değildirler. Ama ara da bir başlarının kaşınmasından da hoşlanırlar. Muhabbet kuşları, kendilerine her gün dokunulmasını isterler.
Peki, kuş sahibini tanır mı? Kuşlar sahiplerini tanıyabilir özellikle muhabbet kuşu onları besleyenin, onunla ilgilenin farkına varır. Özetle muhabbet kuşu ve papağanlar sahibini tanır. Zamanla sizi, hareketlerinizi, ses tonunuzu tanır.
Birçok kuş can sıkıntısından ya da mutsuzluktan yüksek ses çıkarır. Bu bağırma tarzı seslerin nedeni kuşun ilgisiz kalmasıdır. Bir süre sonra sürekli olarak yüksek ses çıkarıyor olmaları onların depresyonda olduğunun göstergelerinden bir tanesidir.
Muhabbet kuşu küserse ne yapılır sorusunun cevabı ise kuşla ilgilenmek, ona ödül maması vermek ve onunla konuşmak olabilir. -Muhabbet kuşları akıllı canlılardır. Bazı muhabbet kuşları konuşmayı öğrenebilir ve sahipleriyle iletişim kurabilir.
Kuşunuz ilk başta parmak şıklatmakla çağrılmayı pek algılamayabilir ama parmağınızı şıklattıktan sonra elinize geldiği anda ona darı vermeniz kuş açısından bir komut olarak algılanacaktır. Kuşunuza bu şekilde komutlar verirken her defasında kuşun bulunduğu yerden biraz daha uzaklaşarak çağırıyoruz.
Muhabbet kuşu kaç gün yalnız kalabilir? [DETAYLAR ÖNEMLİ!] Muhabbet kuşu yalnız kalmaya uygun bir hayvan değildir. Zorunlu olması halinde en fazla 2 gün yalnız bırakmanızın kuş açısından bir zararı olmaz.
Muhabbet kuşu ile ne kadar çok ilgilenilirse, daha kısa süre içerisinde kelimeleri öğrenebilir. Tabii ortalama en fazla öğrenme süresi muhabbet kuşunun doğumundan itibaren, 7 ya da 8 ay olarak öne çıkar. Bu süre zarfı içerisinde muhabbet kuşlarının birçok farklı kelimeyi öğretmek mümkün.
Yaş ilerledikçe (6 aydan sonra) gözün çevresinde ise halka şeklinde koyu bir gri iris ortaya çıkmaya başlar. 8-9 aydan sonra bu koyu gri irisin rengi yavaş yavaş açılmaya başlar. Kuşlar, 1 yaşından sonra ise yaşı daha da ilerledikçe gözlerinin çevresindeki halka şeklindeki iris beyaz renk almaya başlar.
*Yavru Muhabbet Kuşları yeme düşmeye başladıktan sonra 4-6. hafta gibi bir süreçte uçmayı öğrenirler. *4-6. haftalık olduklarında kanat ve kuyruk tüylerinde gelişim meydana gelir. *Uçmadan önce yaptığı ilk hareket kanat egzersizi ile başlar ve bulunduğu kafesi keşfeder ve kafese tırmanma eğilimi gösterir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri