Her boş vaktinizde, gün içinde defalarca aynı kelimeyi sürekli olarak tekrar edin. Muhabbet kuşunuzun bir süre sonra konuşmaya başladığını göreceksiniz. Ülkemizde, “babacık, aşkım, cici kuş” gibi kelimeler muhabbet kuşlarının en çok söylediği kelimeler arasında yer alır.
Kuşunuzun sizi taklit etmesi için kafesinin yanına gelerek kısa ve basit cümleleri sık sık tekrarlayabilirsiniz. Ayrıca ona öğretmek istediğiniz kelime ve cümleleri net ve yüksek sesle söyleyerek kuşunuzun dikkatini çekebilirsiniz. Kuşunuzun konuşma becerilerini geliştirmek için onu teşvik etmek önemlidir.
Muhabbet kuşunun konuşabilmesi için öncelikle onunla sık sık konuşmanız gerekmektedir. Ayrıca belirli kelimeleri söylemesini istiyorsanız, sık sık ona bakarak bu kelimeleri telaffuz etmeniz gerekmektedir. Muhabbet kuşları son derece oyuncu ve çabuk öğrenen hayvanlardır.
Konuşma eğitimine başlarken ana kural kuşa kısa cümleler yerine kelimeler öğretmektir. Mesela kafesin yanından geçerken merhaba maviş yerine sadece maviş demeniz daha yerinde olmaktadır. Kısa sözcükleri düzenli olarak tekrarlamalısınız. İlk kelimeleri öğrendikten sonra kelimeler yeni kelimeler ekleyebilirsiniz.
Muhabbet kuşlarının içerisinde “B, Ş, P ve K” harflerinin yer aldığı kelimeleri daha rahat telaffuz ettiği bilinmektedir. Çünkü gaga yapıları bu harfleri söylemek için daha uygundur. Dolayısıyla muhabbet kuşu; Şapşal, Boncuk ve Bambiş gibi isimler taşıdığında bunları kolayca öğrenebilir.
İlgili 28 soru bulundu
Boş vakitlerde sürekli olarak kelimeyi tekrar ederek, muhabbet kuşunun o kelimeye alışmasına olarak verilmelidir. Muhabbet Kuşları Ne Kadar Zamanda Konuşur? En merak edilen konular içerisinde muhabbet kuşlarının ne kadar zaman içerisinde konuşacağıdır. Bu genel olarak 7 ya da 8 ay içerisinde gerçekleşir.
İlk olarak, kuşunuzun sesler çıkarmaya başlaması ve farklı tonlarla ötmesi bir göstergedir. Ayrıca, tekrarlamaya eğilimli sesleri taklit etmeye başladığını fark edebilirsiniz. Kuşunuz size sesler yapmaya çalışıyorsa, muhtemel konuşmaya başlamak üzere olduğunu söyleyebiliriz.
Minik kuşunuza ele gelmeyi öğrettikten sonra konuşma eğitimini vermeye başlamanız gerekiyor. Minik kuşunuzun konuşma eğitimini almaya başlaması için en uygun zaman yavru olduğu zamandır. 35 – 45 günlük olan yavru kuşlar için eğitim zamanı gelmiş demektir.
Muhabbet Kuşunun En Kolay Söylediği İsimler
Kuşların en sevdikleri ve rahat bir şekilde söyleyebildikleri isimler olarak da boncuk, aşkım, babacık, pişt, cici kuş gibi birçok detay olarak da ilk sıralarda yer almaktadır.
Fakat evde eğlence olarak 100 kelimeyi kadar konuşması normaldir. Bazı yayınlarda 1000 den fazla kelime söyleyebilen kuşlar olduğu kaydedilmiştir.
16 haftalık oluncaya kadar da bebek olarak kabul edilmektedir. 8 - 16 hafta aralığı muhabbet kuşu eğitimi ele alıştırma ve konuşmayı öğretmeye başlamak için idealdir.
Çok yavaş ve nazik hareketlerle yaklaşmalı ve çekilmelisiniz. Yavaş hareket etmeniz size alışması için önemlidir. Eğer korkarsa kafesine geri bırakmalısınız. Kafesin içinde çırpınıp uçmaya çalışırsa bu korktuğu anlamına gelir.
Mavi muhabbet kuşları konuşmaya yatkın bir muhabbet kuşu türüdür. Gri Kanat muhabbet kuşlarının yüzlerinde beyaz ya da sarı renkler hakimdir. Gövdesi koyu gridir. Bu renk, kuyruğa doğru gidildikçe açık griye döner ama kuyrukta maviye dönük bir gri halini alır.
En çok konuşan muhabbet kuşu türü olan açık yeşil muhabbet kuşları iyi bir bakım ve düzenli kontrol ile 15 yıla kadar yaşarlar. Gök Mavi Muhabbet Kuşları: Gövdesinin gök mavi renkte olması dolayısı ile bu ismi alan gök mavi muhabbet kuşları konuşmaya yatkın bir kuş türüdür. İnsan canlısıdır.
Konuşması çok daha kolay ve hızlı olan muhabbet kuş türü, açık yeşil muhabbet kuşlarıdır. Bu kuşlar mutasyona uğramadığı için doğaldırlar. Bu sebeple bu tür kuşlar çok daha kolay konuşmaya başlarlar.
5-6 haftalıkken kanat ve kuyruk tüyleri gelişimlerini tamamlar, uçmaya ve kendi başlarına beslenmeye başlarlar. Bu dönemde yavru yemi kullanmanızda fayda vardır. YUMURTLAMA VE YAVRULARIN BAKIMI: Muhabbet kuşları 12 aylıkken en iyi yaşlarındadırlar ( erişkin ).
Bunun için kuşlara sevgi göstermek ve onlarla konuşmak gerekir. Zamanla kafesin içine elin içini yerleştirmek ve kuşun el üzerine konması konusunda alıştırmalar yapmak gerekmektedir. Muhabbet kuşunun kafesi içerisinde eli sabit tutmak v kendiliğinden konmasını sağlamak da yapılacak pratikler arasında bulunmaktadır.
Eğer dişi bir muhabbet kuşunuz var ise cere bölgesi beyaz, bebe mavisi, krem veya mor olacaktır. Ancak tam emin olamıyor iseniz burun etrafında ki deliklerin kenarlarına bakabilirsiniz. Burun deliklerinin kenarında beyaz halka şekli olması halinde muhabbet kuşu dişidir.
Konuşmaya çalışan muhabbet kuşunun belli başlı bazı belirtileri ön plana çıkmaktadır. - Öncelikle heceleme üzerinde kelimelerin baş harflerini söylemeye başlar. - Özellikle tekrar edilen kelimeleri mırıldanmaya başlar. - İnsan sesine benzer sesleri taklit eder.
Muhabbet kuşu Stres Belirtileri 1-Isırma 2 -Saklanma: 3 - Ötmeme 4 -Daha fazla ses çıkarma, Çığlık atma 5-İştahsızlık 6- Tüy yolma 7- Yumurtasını kırma Stres belirtileri için söyleyeceklerimiz şimdilik bunlar…
Yaş ilerledikçe (6 aydan sonra) gözün çevresinde ise halka şeklinde koyu bir gri iris ortaya çıkmaya başlar. 8-9 aydan sonra bu koyu gri irisin rengi yavaş yavaş açılmaya başlar. Kuşlar, 1 yaşından sonra ise yaşı daha da ilerledikçe gözlerinin çevresindeki halka şeklindeki iris beyaz renk almaya başlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri