Mumları renklendirmek için pigmentler veya doğal boyalar kullanabilirsiniz. Pigmentler yoğun renkler elde etmek için kullanılır. Eritilmiş balmumu ile karıştırılarak renklendirme yapılır. Doğal boyalar, bitkilerden veya minerallerden elde edilen organik bileşiklerdir.
Renklendirmek için ise mutlaka mum yapımında kullanılmak üzere üretilen yağ bazlı boyaları tercih edin. Gıda boyaları mum yapımında kullanılsa da su bazlı oldukları için istediğiniz etkiyi vermeyebilir. Mumlarınızı şekillendirmek ve saklamak için kullanacağınız kaplar, ısıya dayanıklı olmalıdır.
Renkler ve Kokular
Soğuyup muma dönüşmeden önce parafini dilediğin renge boyayıp, istediğin kokuyla zenginleştirebilirsin. Koku için seçeceğin herhangi bir esanstan parafinin içine 4-5 damla kadar damlatman yeterli. İstediğin rengi elde etmek için elindeki gıda boyasını parafinin içine dilediğin kadar ekleyebilirsin.
Toz mum boyası yağda erime özelliğine sahip bir boyadır. Mum içinde eritmek ya da çözündürmek suretiyle orijinal rengini açığa çıkarır. 10 gramlık toz mum boyasını 10 ila 15 kilogramlık parafin boyama amaçlı kullanabilirsiniz.
Diğer yandan soya mumu nasıl renklendirilir diye merak ediyorsan renklendirici ürünler de tıpkı esanslar gibi erimiş olan mum karışımına ekleniyor. Dilersen tek bir rengi ekleyip tümünü homojen bir şekilde karıştırabilirsin.
İlgili 36 soru bulundu
Mum için esans ise aktarlardan ya da diğer mum malzemelerini bulabileceğiniz hobi mağazalarından alınabilir. Esans yerine bitki yağları da kullanabilirsiniz. Harika yasemin ya da lavanta kokulu bir mum sinirlerinizi de gevşetecektir.
Kurumsal faturaya uygun! Cevap: Merhaba; 25-30 Adet Çıkar Efendım Sağlıklı Günler Dileriz.
Öncelikle boyayacağınız mumu toz ve kirlerden arındırmak için nemli bir bezle silin. Kuruduktan sonra bir boya tabağına dilediğiniz Cadence mum boyası renklerinden birini dökün. Sonrasında ponpon fırçanıza boya alarak mumun üzerine tampon hareketlerle uygulayın.
Mum boyalar, canlı ve yüksek renk pigmentlerinden oluşan diğer kuru boya ve pastel boyalara benzer özelliklere sahip bir boya çeşididir. Çocukların şekilleri ve renkleri tanımasını kolay hale getiren kas becerilerini desteklemede yardımcı olan boyama işleminin sayısız faydaları bulunur.
Mum boya ve kalem formundaki seçenekler, kuru boya çeşidi olsalar da kurşun kalem gibi olan kuru boyalardan farklı içeriklere sahip olurlar. Mum boya yapımında parafın renk pigmentleri ile bir tür kuru bağlayıcı kullanılır. Başlangıç aşamasında paraf yerine yağlı bir tebeşir kullanıldığında bu boyalar pastel boya olur.
Mum Boya Sıkça Sorulan Sorular
%18 indirimle Nova Color 12 Renk Uzun Mum Boya 66 TL'ye, %8 indirimle Faber-Castell Silinebilir 15 Renk Mum Boya 115 TL'ye, %30 indirimle Pritt Jumbo Silinebilir 12 Renk Mum Boya 48 TL'ye, %10 indirimle Giotto Cera 24 Renk Mum Boya Seti 143 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Yandığında Renk Değiştiren Işıklı Kalp Mum - YouTube. Kalp şeklinde renk değiştirebilen mum romantik anlarınızda size eşlik edecek. İçindeki ısıya duyarlı sensörleri sayesinde yandığı andan itibaren etrafına içinden soft renkler saçar. Söndürdüğünüz anda kendiliğinden içerisindeki ışıkları kapanacaktır.
Hazır Parafin 1 Kg - 82.50 TL + KDV.
Sandal ağacı, vanilya, lavanta, limon, tarçın, portakal, çiçek gibi pek çok esansiyel yağ kullanarak aromatik kokulu mumlar yapabilirsiniz.
- Kullanılmak istenen esanstan istenen yoğunluğa göre 2-3 damla katılır. - Eriyen karışım içerisine fitil ipi batırılarak mumlanır. - Mum kalıbı alınarak mumun soğuduktan sonra kalıptan rahatça çıkması için yağlanır.
1 kiloluk soya parafiniyle yaklaşık 8 adet orta boy mum hazırlayabilirsiniz. Eğer mumunuzu kavanoz gibi kapaklı bir kabın içinde hazırlarsanız, kullanmadığınız zamanlarda üzerini kapatabilir ve kirlenmesini önleyebilirsiniz. 1-Öncelikle soya parafinleri benmari yöntemiyle eritmek için kaplarınızı hazırlayın.
10 gr'lık mum boyası 10-15 kg'lık parafin boyamaya yeterlidir. Toz halde bulunan mum boyalarımız mumun içerisinde eritildiğinde veya yağda çözüldüğünde orjinal rengini belli eder. Mum boyasında rengin açık veya koyu olmasını az kullanarak açıktan renkten başlayarak isteğe bağlı boya ekleyerek kullanabilirsiniz.
Kuru boya ve pastel boyaya benzeyen mum boya canlı renk pigmentlerinden oluşmaktadır. Genelde okul öncesi çocukların boyama ile ilk tanışmasından yetişkin kişilerin sanatsal aktivitelerine kadar her şeyde kullanılır. Hafif ve kolay bir boyama imkanı sağlaması çocukların da boyamaya ilgi duymalarını sağlar.
Soya veya Ayçiçek Parafini ; hammaddesi bitkisel olan tamamen soya yağı veya ayçiçek yağının özel olarak çeşitli bitkisel materyallerle karıştırılması sonucu elde edilen naturel parafinlerdir.
Fırçalama yöntemiyle cilayı kullanmadan önce iyice cilanın kabı çalkalanır,ardından yeteri kadar bir miktar bir kaba aktarılır ve fırça yardımıyla mumun tüm bölümlerine ayrı oranda uygulanır. Püskürttme yöntemiyle cilayı kullanmadan önce iyice cilanın kabı çalkalanır,aynı oranda muma püskürterek uygulanır.
Mum ipi polyester ya da naylon olarak kullanılan gereçler arasında yer alır. Aydınlatma ihtiyacı olarak tasarlanan modeller, dekor amaçlı olarak da kullanılabilir. Dekoratif objeler yapmak için değerlendirilen araçlar, yaşam alanlarına hoş bir görüntü kazandırır.
Silinebilir ve Kolay Açılabilir Özellikte
Örtücülüğü yüksek olan renkler içeren mum boya, kağıt üzerinde toplanma ve dağılma yapmıyor.
Dekoratif mumlarda, genellikle balmumu ve parafin dışındaki mumlar kullanılır. Parafin: Hammaddesi petrol olan renksiz ve kokusuz bir maddedir. Günümüzde başta mum yapımında kullanılmaktadır. Jel Parafin: Normal parafin gibi hammaddesi petrol olan ve şeffaf görünüme sahip parafin çeşididir.
İdeal esans ekleme için ısının 75°C - 85°C arasında olması tavsiye edilir. Soya vaksının fazla ısıtılması vaks ve mum kalitesinde sorunlar çıkmasına yol açabilir.
Mumlarınızın ortama koku yaymasını sağlamak amacıyla mumi mum esansı serisinden seçeceğiniz esansların %4 ila 10 oranında kullanılması önerilmektedir. %15'in üzerinde esans kullanımı mum yapısını bozabileceği için bu oranı aşmamaya özen gösteriniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri