MUSCORİL'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ Eğer: • Sara hastası iseniz veya sara nöbeti riskiniz var ise. MUSCORİL kullanırken vücutta oluşan maddelerden biri, MUSCORİL yüksek dozlarda kullanıldığında bazı hücrelerde hasara (anormal kromozom sayısına) neden olabilir.
Kas veya kasların görev yapamaması (kasılamaması) durumu varsa, • Etkin maddeye ya da yardımcı maddelerden herhangi birine aşırı duyarlılığınız varsa, • Hamilelik ve emzirme döneminde iseniz, • Gebe kalma olasılığınız varsa ve etkili bir doğum kontrol yöntemi kullanmıyorsanız, • 16 yaşından küçükseniz.
Sersemlik, uyuklama hali • Alerjik deri reaksiyonu, deri döküntüleri Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir. Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz: Bulantı • Kusma • İshal • Mide ağrısı Bunlar MUSCORİL'in hafif yan etkileridir.
MUSCORİL, yetişkinlerde günde maksimum 16 mg dozunda kullanılmaktadır. Uygulama sıklığı ve süresi: Önerilen ve günlük maksimum doz, her 12 saatte bir (günde 2 kez) 1 kapsül (8 mg) yani bir günde en fazla 2 kapsül (16 mg tiyokolşikosid/gün)'dür.
Yani bir günde 2 kapsülden (toplam 16 mg tiyokolşikosid) fazla tiyokolşikosid kullanmayınız. Tedavi süresi 8 mg kapsül ile 5-7 gündür. İlacı 7 ardışık günden fazla kullanmayınız. Kategori D.
İlgili 33 soru bulundu
Her bir kapsül, sarı kapak ve beyaz kapsül gövdesi, sarı parlak toz içerir. MUSCORİL esas olarak kas gevşetici etkinliğe sahiptir. MUSCORİL, yetişkinlerde ve 16 yaştan itibaren ergenlerde ani ortaya çıkan omurilik kaynaklı ağrılı kas kasılmalarının ek tedavisinde kullanılır.
Kas gevşeticiler kas spazmı ve spastisiteyi azaltıp bunlara bağlı ağrı ve hareket kısıtlılığını tedavi etmek için reçete edilebilir. Bu ilaçlar kasların işlevselliğini bozmadan aşırı uyarılma durumunu azaltır.
Ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçların kullanım süresi genellikle en fazla 10 gün olarak belirlenir. Bu sürenin ne kadar olacağına doktor karar verir. İlaçların etki edebilmesi için su ile birlikte ve tok karnına alınması gerekir. Ağrı kesici ve benzer ilaçlarla alkol tüketilmemelidir.
Toplatılmasına karar verilen ürünler içinde kas ve eklem ağrıları için kullanılan spreyler ile kremler yer alıyor. Deriye uygulanan kas gevşetici etken maddesi içeren ilaçların ruhsatları da askıya alındı.
Ayrıca kullanılan ilaçlar da dikkate alınmalıdır çünkü demir, kalsiyum, kas gevşeticiler ve antidepresanlar kabızlığı tetikliyor olabilmektedir.
Önerilen ve günlük maksimum doz, her 12 saatte bir alınmak koşuluyla (12 saat aralık verilerek) günde 2 defa 2 kapsül (8 mg tiyokolşikosid)'dür.
Panküronyum (Pavulon), uzun etkili bir kas gevşeticidir ve uzun süreli operasyonlarda tercih edilir.
Bu tıbbi ürün gliserol içerir. Baş ağrısı, mide bulantısı ve ishale sebebiyet verebilir. Bu tıbbi ürünün içerdiği metil paraben ve propil paraben alerjik reaksiyonlara (muhtemelen gecikmiş) sebebiyet verebilir.
Dikloron Ne İçin Kullanılır? Kas iskelet ağrılarında iltihaplanma gibi durumlarda kullanılır. Regl ağrılarının azalmasına yardımcı olur. Dikloron doktor kontrolünde kullanılmalıdır.
İshal, Sindirim güçlüğü (dispepsi (hazımsızlık, sindirim bozukluğu) belirtisi), 8/12 Page 9 Karın ağrısı, Gaz, • İştah kaybı, Anormal karaciğer fonksiyonu test sonuçları (örneğin transaminaz düzeylerinin yükselmesi), Deri döküntüsü Uygulama yerinde reaksiyon, ağrı ve sertleşme. Uygulama yerinde tahriş.
Kas gerginliği ödem toplanması sonucu oluşursa bu bölgeye buz torbaları konulabilir. Bu doğal yöntem kas gerginliğini de azaltacaktır. Ayrıca gergin kasın yumuşaması için zeytinyağı ve nane yağı karıştırılarak sürülmelidir. Bu karışım ile masaj yapmak kas gerginliğini de azaltır.
Günümüzde birçok kişi strese bağlı kas ağrısının termal su tedavisi ile kısa sürede geçtiğini deneyimlemiştir. Siz de bu yöntemi muhakkak denemelisiniz. Kimi zaman termal suyla dolu bir havuzda saatlerce bol bol yüzmek, kimi zaman ise termal suyun kullanıldığı bir hidroterapi seansına katılmak size iyi gelecektir.
Sürekli kas ağrısı olur mu? Kas ağrısı kısa sürede geçebileceği gibi sürekli de olabilir. Sürekli olan kas ağrısı, kronik bir hastalığın işareti olabilir. Kas yaralanmaları, kas spazmı, fibromiyalji (kas romatizması), kas ve iskelet sistemi bozuklukları (skolyoz, osteoartrit gibi) kronik kas ağrılarına neden olabilir.
Eklemlerde oluşan ağrıyı geçirebilmek için evde uygulanabilecek yöntemler bulunmaktadır. Sıcak-soğuk kompres, ılık bir banyo, masaj ve esneme hareketleri ve dinlenme başta olmak üzere eklem ağrılarına iyi gelen yöntemler şunlardır: Sıcak-soğuk kompres. Dinlenme.
Kas ağrısı kas hastalığının belirtisi olabilir.
Nedeni sıklıkla bir iflamasyondur. Bu enfeksiyon, Fibromiyalji veya polimiyaljiya romatika gibi romatizmal hastalıklar, vitamin eksiklikleri ya da statin gibi bir ilaç olabilir ve doktor tarafından değerlendirilmesi gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri