Bir şeyin olmasına, yapılmasına sebep olan, yol açan (kimse veya şey).
Müsebbip Kelimesinin Anlamı Nedir? Türk Dil Kurumu kaynaklarına baktığımız zaman müsebbip kelimesinin, herhangi bir durumun oluşmasına neden olan ya da bu duruma yol açan anlamına gelmektedir.
Sebep, neticeye vesile ve aracı olan şeye denir. Mesela elma neticedir, ağaç ise elmaya bir sebep ve vesiledir. Müsebbeb, sebebleri ve vesileleri mevcut olan şeye deniliyor. Yani sebep ile meydana getirilmiş olan netice ve sonuç demektir.
Müessif TDK sözlük anlamı şu şekildedir: sıfat,eskimiş Üzücü, üzüntü veren. Hoşa gitmeyen, kötü (olay, durum)
- Bir şeyi ya da bir kimseyi benzerlerinden ayrı tutmak.
İlgili 31 soru bulundu
Müellif kelimesi anlam olarak, herhangi bir konu hakkında belli bir yeterliliğe sahip olan kimselerin yazı yazmasıdır. Türk Dil Kurumuna göre müellif kelimesi, herhangi bir edebi eseri ortaya koyan, yazar kimse olarak açıklanmaktadır.
Muhakeme; usa varma, hüküm verme ve bir durum karşısında sorunu çözmek için çıkar yol arama anlamlarında ifade edilmektedir. Muhakeme Etmek Ne Anlama Gelir? Muhakeme etmek, bir konu hakkında iyice düşünerek ve detaylı bir inceleme yaparak karar verme olarak ifade edilmektedir.
Mütevellit kelimesi bir olayın ortaya çıkması sebebiyle oluşan sonuca kaynak göstermek niyetiyle kullanılmaktadır. Örneğin kar yağmasından mütevellit bu çığ sonucu oluştu cümlesinde mütevellit ortaya çıkma nedenini belirtmek için kullanılmaktadır.
Mütenasip TDK sözlük anlamı şu şekildedir: sıfat,eskimiş Orantılı, oranlı, uygun.
Muhrik TDK sözlük anlamı şu şekildedir: sıfat,eskimiş Yakıcı mecaz Yanık, dokunaklı (ses)
Müessir kelimesinin TDK sözlük anlamı, etkili ve dokunaklı demektir. Aynı zamanda bu kelime bir kişinin bedensel bütünlüğüne zarar gelmesi ve bedensel bütünlüğünün bozulmasına yönelik yapılan davranışlara verilen bir isimdir.
Esbab denildiği zaman sebeb ve sebebler anlamına geldiğini söylemek mümkün olmaktadır. Esbab kelimesi oldukça fazla kullanılmakta olan kelimelerden birisi olarak bilinmektedir. Esbab denildiği zaman bir şeye sebep olmak anlamı ortaya çıkmaktadır.
Eylem. Farsça hamḥāl همحال "aynı halde olan, aynı derdi çeken" sözcüğünden alıntıdır.
Müsebbip kelimesinin kökeni Arapça dilidir. Müsebbip kelimesinin Arapça dilindeki karşılığı musebbib şeklindedir.
Mümessil kelimesi anlam olarak, herhangi bir alanda çalışan insanları çeşitli yönlerden temsil etme anlamında kullanılmaktadır. Mümessil kavramı, özellikle sağlık sektöründe yapılan bir pazarlama durumunu ifade etmektedir. Türk Dil Kurumuna göre mümessil kelimesi, temsil eden şeklinde açıklanmaktadır.
Müptela TDK Sözlük Anlamı Nedir? Türk Dil Kurumuna göre müptela bağımlı, tutulmuş, aşık ve vurgun demektir.
Teşrif etmek, birisini onurlandırmak ve şeref vermek anlamına gelirken, müşerref sözcüğü de şerefli demektir. Bu kelime genellikle biriyle tanıştıktan sonra nezaket ifadesi olarak kullanılır.
Mutabık Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir? 1.Birbirine uyan, birbiri ile uyum sağlayan, aralarında anlaşmazlık olmayan kişi, kurum ve gruplar. 2.Uygun, uyumlu. Mutabık olmak: Arasında anlaşmazlık olmaması durumu.
Muhkem (Arapça: محكم), "Hüküm veren, sağlamlaştırılmış" anlamlarına gelen Arapça kelime. Kur'an'ın Âl-i İmrân Suresi'nin 7. âyetinde geçen bu kelime, açık ve kesin olarak hüküm veren âyetleri nitelendirmek için kullanılmıştır.
Dilimize Arapçadan geçmiş olan elzem kelimesi lüzum sözcüğünden türetilmiştir. Lüzum, gerekli ve şart anlamına gelirken, elzem, en lazım, en gerekli olan demektir. Bu kelime, vazgeçilmesi mümkün olmayan ve hayati önem taşıyan şeyler için de kullanılır.
Binaenaleyh TDK Sözlük Anlamı Nedir? Cümleyi destekleyici bir anlama sahip olan binaenaleyh kelimesi, Türk Dil Kurumu üzerinden sözlük anlamı ile ifade ediliyor. Bu şekilde herhangi bir neden ya da bir durum olduğu vakit, amaca uygun şekilde cümleyi tamamlayıcı bir etki sağlamaktadır.
Teveccüh, yönelmek demektir. Bir tasavvuf terimidir. Tasavvufta teveccüh, şeyhin, bütün manevî gücünü adeta bir aşılama sebep olacak şekilde müridin kalbi üzerine yöneltmesi ve aktarmasıdır. Camide toplanıp sırt sırta oturulur ve mürşit, sufilere tek tek teveccüh eder.
Ketum kelimesi aynı zamanda Arapça kökene sahiptir. Ketum Nedir? Payitaht kelimesinin anlamı, sır saklamayı bilen, sır saklayan, ağzı sıkı demektir. Daha da doğrusu sır saklamayı bilen insanlara ketum insan denmektedir.
Diplomasi, uluslararası siyasî ve hukukî iletişim demektir. Sorunların çözümü için karşılıklı (iki veya daha fazla ülkenin bir araya gelmesiyle) anlaşma/antlaşma imzalanır. Devletlerin temsilcilerinin sözlü veya yazılı konuşma eylemlerini ifade eder.
Anlam ve hakikat arayışında olan, yeni şeylere öğrenmeye ve kendini geliştirmeye meraklı kişilere suje adı verilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri