Kararan musluklar, karbonatla temizlenebilir. Musluğun kararan kısımlarına bir miktar karbonat serpilip, bir süre bekletildikten sonra suyla durulanır. Karbonat, kararan bataryaları temizlemekte oldukça etkilidir.
Sirke ve Karbonat Karışımı
Eşit miktarda beyaz sirke ve suyu bir kabın içinde karıştırın. Karışımı musluğun üzerine sürün ve bir süre bekletin. Ardından yumuşak bir bez veya süngerle musluğu ovarak lekeleri çıkarmaya çalışın. Sirke, kireç birikintilerini çözerken, karbonat temizlik etkisini artırır.
Sararmış Musluk Temizleme
Bunu ortadan kaldırmak için limon suyu ve sirke karışımından yararlanabilirsiniz. Karışımı sararmış musluk yüzeyine limon suyu ve sirke karışımınızı sürerek bir süre bekleyebilir ve ardından durulama işlemini yapabilirsiniz.
Pas lekesinin üzerini iyice kapladığından emin olun. Limon ve tuz/karbonat karışımının üzerinde bir süre beklemesine izin verin. Pas lekesinin büyüklüğüne bağlı olarak, yaklaşık 15-30 dakika beklemek yeterli olacaktır. Bir sert fırça veya sünger kullanarak paslı bölgeyi ovalayın.
Sirke ve limon kullanılarak batarya rahatlıkla parlatılabilmektedir. Sirkeyi temiz bir beze dökerek bataryayı ovalamak başarılı bir parlatma işlemi için yeterli olacaktır. Bir başka yöntemde limon kullanmaktadır Limon ikiye bölünüp yanlarında biraz daha açılmalar yaparak batarya üzerine ovalama yapılır.
İlgili 34 soru bulundu
Karbonat ile musluk kireci temizliğinde, fırça ve karbonata ihtiyacınız oluyor. Uygulama adımlarını tarif etmek gerekirse, ilk aşamada fırça üzerine karbon dökülüyor. Musluğun fırça ile ovalanmasının ardından soğuk su ile durulanması gerekiyor.
Musluk ve Armatürlerdeki Su Lekesi Nasıl Çıkar? Musluk ve armatürde oluşan su lekesini çıkarmak için, florürlü bir diş macununu lekeli bölgelere sıkıp parmak ucunuzla yayın. 10 dakika bekledikten sonra, nemli süngerle muslukları ovalayın. Ardından bol suyla ovalayın ve mikrofiber bezle muslukları güzelce kurulayın.
Sirke sprey şişenin içerisine konulup musluk ve lavabolara püskürtülür. Birkaç dakika beklettikten sonra bol su ile durulanır. Ardından bir kez daha püskürtülür ve sünger ile ovaladıktan sonra musluklar yeni parlak ve tertemiz olur.
Karbonat birçok alanda olduğu gibi musluk temizliğinde güvenli şekilde kullanılan doğal malzemeler arasındadır. Bir fırça yardımıyla bu malzemeleri muslukları temizleme aşamasında kullanabilirsiniz. Fırça üzerine dökülen karbonatla bataryayı ovalayın ve sonrasında soğuk su ile durulayın.
Bir bardak su içerisine birkaç damla bulaşık deterjanı damlatılıp sünger yardımı ile pasın bulunduğu bölge temizlenebilir. Pas lekesinin bulunduğu yer bulaşık teli ya da fırça ile temizlenebilir. Pas lekesi temizliğinde çizilebilir yüzeylerde oldukça dikkatli davranmak gerekir.
Mikrofiber bezler, çelik yüzeyleri çizmeden temizlemek için idealdir. Sirke ve su karışımı, evyenin yüzeyine nazikçe ovalanarak sürülür. Bu işlem, kararmış alanların açılmasına ve lekelerin çözülmesine yardımcı olur. Birkaç dakika bekletildikten sonra, evye bol su ile durulanır ve kuru bir mikrofiber bezle silinir.
Siyah Muslukların Temizlenmesi
İster banyo ister siyah mutfak muslukları olsun, temizlerken en iyi sonuçları elde etmek için ılık, sabunlu su ile hafif bir karışım hazırlayın. Mikro fiber bir bez kullanarak ve çok sert olmadan musluğu temiz görünene kadar dairesel hareketlerle ovun.
Sirke ve Sıcak Su: 1 bardak kaynayan suyun içine 2 çorba kaşığı sirke ekleyin ve sprey yardımıyla lavaboya püskürtün. Birkaç dakika bu şekilde beklettikten sonra sünger yardımıyla iyice ovalayın ve sıcak su ile durulayın. Lavabonuz 10 dakikada temizlenmiş olacaktır.
Bir bardak beyaz sirkeyi bir litre suya ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı bir sprey şişesine doldurun ve kireç lekesine püskürtün. Karışımı yaklaşık 10-15 dakika lekede bekletin. Daha sonra bir bez veya süngerle lekeyi ovun ve durulayın.
Kireç lekelerini çıkarmak için metal yüzeylere özel olarak formüle edilmiş kireç sökücü kullanmanız gerekir. Metal yüzeyler için kireç sökücü, asit bazlı olması gereken kimyasallardır. Çünkü asit kirecin daha hızlı çözülmesini sağlar.
Bir kapta su ile beyaz sirkeyi eşit oranda karıştırın. Bu karışımı bir poşet yardımıyla musluğun üzerine sarın ve birkaç saat bekletin. Sonrasında poşeti çıkarın, musluğu durulayın ve yumuşamış kireçleri bir bez veya fırça yardımıyla nazikçe temizleyin. Limon tuzu da kireç çözme özelliği taşıyan doğal bir maddedir.
Sirke, karbonat ya da limon tuzu ile birlikte kaynattığınız suyu leğene ekleyin. Su soğuyuncaya kadar temizlemek istediğiniz ürünleri bekletin. Son olarak kireçten arındırdığınız bardakları, tabakları yıkayın. İşte hepsi bu kadar!
Perlatörü, yaklaşık on dakika sıcak su ve uygun bir limon asidi bazlı ev temizleyicinin içine koyup bekleterek kireçten arındırabilirsiniz.
Suyu 2-3 dk kaynatmak yeterli olacaktır. Çok uzun kaynatmak suyun yararlı minerallerinin yok olmasına sebebiyet verebilir. Su nasıl temizlenir dediğimizde en bilinen ve yaygın yol klorlama yöntemidir. Musluklardan akan sular ya da depodan gelen sular düzenli olarak klorlanarak zararlı maddeler yok edilir.
Sirke, karbonat ve tuzu karıştırın. Kireçli yüzeyin üzerinde uygulayın. Bir bez yardımıyla silin ve durulayın.
İlk olarak, tıkanmış bir musluk filtresi suyun akışını kısıtlayabilir.Musluktan Su Az Akıyor Musluğun ucundaki filtre zaman içinde tortu, kireç veya diğer kirleticilerle dolabilir. Bu durumda, filtre temizlenerek veya değiştirilerek su akışı normale dönebilir. Bir diğer olası sorun su basıncındaki düşüş olabilir.
Bu problemin en ciddi nedeni kirli su ve kireç birikintileridir. Suyun aşırı kireçli olması zamanla musluk içinde tıkanmalara yol açar. Böylelikle su olması gerekenden çok daha az akar. Öte yandan inşaat sırasında borularda biriken taş, toprak ve tozlar da musluk sularının az akmasına yol açmaktadır.
Özel Çamaşır ve Kumaş Türlerinden Su Lekelerini Çıkarma
İki fincan suyla ½ fincan Persil deterjanı sprey şişesinde karıştırın. Suyu lekeli noktaya püskürtün ve temiz beyaz bir havluyla silin. Kumaş narinse ve elde yıkanması gerekiyorsa, deterjan ve leke çıkarıcı olarak Perwoll kullanın.
1 çay kaşığı kadar sirkeyi çaydanlığın içine dökün. Ardından 1 yemek kaşığı, eğer kireçlenme çoksa 2 yemek kaşığı sofra tuzunu sirkenin üzerine ekleyin. 10 dakika kadar bekleterek kirecin ortadan kaybolmasını sağlayın. Eriyen kireç, suya dağılacağı için bulaşık süngeri yardımı ile çaydanlığı iyice yıkayın.
Beyaz sirke ve karbonat karışımı etkili bir temizleyici olabilir. Karışımı cama sürün ve 20 dakika bekletin. Ardından su ile ovarak durulayın. Sirke ile temizlediğiniz duşakabininiz parlak ve tertemiz görünecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri