Dolaplarımızı sağlamlaştırmak için kullandığımız vernikler akrilik, su bazlı ve sağlığa zararlı maddeler içermeyen vernikler olmalıdır. Bunun sebebi gerek mutfak dolapları olsun, gerek kıyafet dolapları olsun sağlamlaştırmak istediğimiz tüm dolap çeşitlerinin evlerimizin içinde bulunmasından kaynaklanmaktadır.
Ultimate Glaze (Kalın Sır Vernik): Masa, dolap, sehpa ve kapı gibi darbeye maruz kalabilecek ve parlamasını istediğiniz tüm yüzeylerde kullanabilirsiniz. Uygulandığı yüzeylere kalın, parlak ve sır özelliği sağlayan vernik çeşididir.
Cadence Taş Vernik; banyo ve mutfak zeminleri, mutfak tezgahları, dış mekan proje ve uygulamaları, su ve buhara maruz kalan tüm yüzeyleri korumak için geliştirilmiş, suya dayanıklı, darbelere karşı mukavemeti yüksek, su bazlı, içerisinde sağlığa zararlı toksik madde bulunmayan verniklerdir.
Mat Vernik ve Parlak Vernik Kullanım Alanları
Genel olarak mobilya ve parkelerde parlak vernik kullanımı tercih edilir. Profesyonel mobilyacılarda daha müşterileri daha fazla etkilemek için parlak vernik çeşidi kullanılır. Ama dekoratif olarak daha zengin ve farklı tonlar elde etmek için mat vernik de tercih edilir.
Damar Guaj Boya Vernik: Yağlı boya ve guaj boya resim çalışmalarında kullanılan yoğun parlaklıkta sarı bir verniktir. Zaman içerisinde yıpranmaya karşı olarak terebentin sıvısı ile temizlenebilir. Pratik bir şekilde hazırlanıp kullanıma uygun hale gelen vernikler ressamların sıklıkla kullandığı vernik türlerindendir.
İlgili 22 soru bulundu
Vernik uygulaması öncesinde, yüzeyin temiz ve kuru olması gerekmektedir. Eğer yüzeyde eski bir vernik veya boya tabakası varsa bu tabakanın zımpara yardımıyla çıkarılması önemlidir. Zımpara işlemi sonrasında, yüzeyin tozdan arındırılması için bir bez ile silinmesi tavsiye edilir.
Vernik, yağlı boya tablolara altı aydan sonra sürülebilir.
Taş Vernik Seramik, karo, fayans, taş gibi yoğun kullanımı olan suya fazlaca maruz kalan yüzeyler için özel formüle edilmiş homojen su bazlı verniktir. Her türlü yüzeye kolayca yapışır ve çabuk kurur. Çok yoğun trafik olan yüzeylerde 2 kat önerilir. 12 saatte kullanıma hazır hale gelir.
Fazla etkiye maruz kalabilecek ortamlarda; teknelerde, nemli ortamlardaki mobilyalarda ve yüksek koruma istenen eşyalarda kullanılır. Sentetik vernik uygulanan malzeme kuruyunca kadar tozsuz bir yerde muhafaza edilmelidir. Profesyonel mobilyacılıkta kullanılan vernik türü de poliüretan verniklerdir.
Cadence mat vernikleri ahşap, metal, taş, karton, seramik, polyester, mdf gibi aklınıza gelebilecek her türlü yüzeyde rahatça kullanabilirsiniz. Yüzeyde koruma amaçlı ince bir tabaka oluşturur. Mat verniklerin en önemli özelliği uygulandıkları yüzeyde doğal bir tabaka oluştururlar.
Su bazlı vernikler genellikle iki kat olarak uygulanır. İhtiyaç hissedildiği taktirde 3 kat olarak da uygulanabilir. Katlar arasında yüzeyin kuruması için en az 2 saat beklenmelidir. Ev mobilya boyamalarında katlar arasında 1-2 gün beklenmesi tavsiye edilmektedir.
Su bazlı genel maksatlı akrilik boyalar. Yağlı boyalar. Sadece vernikli ahşap koruyucular için üzerlerinde boya bulunmamalıdır. Ahşap sağlam olmalı veya önceden vernikli ahşap koruyucu ile boyanmış olmalıdır.
Mutfak dolaplarını boyamak için yağlı boya, akrilik su bazlı boya veya sprey boya tercih edebilirsiniz. Sprey boya kullanımı, yüzeyde damlama, dağılma ve düzensiz, çirkin yansımalara neden olabileceğinden tavsiye edilmez. Yağlı boya, dayanıklı bir yapıya sahip olan ve parlak bir son kat gerektirmeyen bir boyadır.
Vernik uygulaması yapılırken yüzeylerde en iyi sonuç veren Kadife Rulo Fırça kullanabilirsiniz. Rulo fırça yüzeyde fırça izi bırakmadan eşit miktarda verniği yüzeye dağıtacaktır. Bu ürün yerine sentetik zemin fırçası da tercih edebilirsiniz. Özellikle dar ve küçük alanlarda fırça kullanımı tercih edilebilir.
Cevap: Her 3 metrekare için 1 lt. boya, 500ml vernik kullanılmalıdır. Örneğin boyanacak yüzeyin alanı (en x boy) 6 metrekare ise 2lt boya ve 1lt vernik gerekecektir.
UYGULAMA ALANI :
Çok yüksek parlaklık istenilen durumlarda direkt metal yüzeylere veya son kat sistemlerin üzerine uygulanır. Mobilya ve ahşap sanayi için geliştirilmiştir. Her cins ahşap ve kaplamalı yüzeye uygulanabilir. Fiziksel darbelere dayanıklı ve yapışma gücü yüksektir.
Uygulama Alanları : SELÜLOZİK PARLAK VERNİK (615-9000) iç cephelerde dekorasyon amacı ile mobilyalardaki her türlü masif ve kaplama ahşap yüzeyler üzerinde kullanılmak üzere formüle edilmiş bir verniktir.
Akrilik Boya Verniklerinin Avantajları
Akrilik yüzeyler silikon yağları, köpük gidericiler, stabilizatörler, metal sabunlar içermesine rağmen süspanse edilmiş pigmentleri sayesinde hızlı kurur. Normal hali suda çözünürken uygulama sonraki yeterli kuruluğa ulaştığında neme dayanıklı hale gelir.
Ahşabın doğal görünümünü ve verdiği hissi daha iyi korumak istiyorsanız su bazlı vernik en uygunudur. Kuruduktan sonra tamamen su geçirmez hale gelir ve çizilmelere karşı korur. Su bazlı vernik temiz, doğal bir görünüm sağlar.
Mobilyacıların ve profesyonellerin kullandığı vernik çeşidi olan poliüretan verdik, en dayanıklı vernik tanımı ile bilinmektedir. Çünkü çizilmelere, çarpmalara, darbelere, kimyasal maddelere, iklim şartlarına karşı fazlasıyla dayanıklılık göstermektedir.
Vernik, ahşaba sert bir kaplama verirken, ahşap yağları ahşabın derinliklerine nüfuz eder. Yağ uygulama süreci bazen bir vernik veya koruyucu işlemle kaplamaktan daha zahmetli ve zaman alıcı olabilir. Ekstra koruma için genellikle bazı ahşap yağlarının üzerine vernik uygulanabilir.
Parlak ve yarı parlak özellikli vernikler, cam ve karton yüzeylerin yeni görünmesini sağlar. Şeffaf olarak bilinen vernikler ise ahşap ve seramik yüzeylerde sıklıkla tercih edilir. Malzeme, sadece metalik boyalı araçlarda geçerli olmak üzere arabanın parlaklığını artırmak için de son derece iyi bir seçenektir.
Su bazlı olduğundan dolayı iç mekanlarda rahatlıkla kullanılabilen taş vernik uygulamasını doğal taşların yanı sıra, seramik, karo, fayans gibi alanlarda da kullanabilirsin. Suya karşı koruduğu için balkon, bahçe gibi açık alanlarda da bu uygulamayı rahatlıkla yapman mümkün.
TANIM: Yoğun olarak suya maruz kalan veya dış ortamlarda bulunan ahşap deck zeminler için geliştirilmiş, sentetik reçine ve doğal yağ esaslı solvent bazlı üründür. ÖZELLİKLERİ: Özel formülasyonu sayesinde mükemmel UV dayanımı, su direnci ve kaymazlık sağlar. Ahşap tarafından emilimi kolaydır.
Güneş ışınları, nem ve diğer atmosferik koşullara dayanıklı, su itici özelliğe sahip koruyucu parlak ahşap verniğidir. Yumuşak ve sert tüm iç, dış ahşap yüzeyler, kapı, pencere, ahşap bahçe mobilyaları ve diğer ahşap malzemelerde dekoratif ve koruyucu amaçla kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri