Mutfak dolaplarının zaman içerisinde sararmasını, kirlenmesini ve yağ kalıntılarının birikmesini önlemek için dolap kapaklarının dış kısmını haftada 1, dolap içlerini ise 2 - 3 ayda bir düzenli aralıklarla temizlemeniz gerekir.
Mutfak dolaplarını düzenli olarak temizlemek önemlidir. Üç ayda bir detaylı temizlik yapılması, mutfak dolaplarının hijyenini korumaya yardımcı olur. Dolapların iç ve dış yüzeylerini haftada bir nemli bir bezle silmek, günlük temizlik için yeterlidir.
Doğal bir temizleme yöntemi arayanlar için ılık temizleme suyuna bulaşık deterjanı koyarak dolap temizliği yapılır. Yağdan arındırma işlemi ardından bol su ile durulama ve en son hiç su kalmayacak şekilde kurulama ile temizlik sonlandırılır.
Sirkeli su ya da sabunlu su yapıp dolapların içlerini temizleyebilirsiniz. Sirke hem sitrik asit, hem de sağlığa zararı olmayan bir temizleyicidir. Sadece yemeklere salatalara koymakla kalınmıyor aynı zamanda temizlik için en iyi yöntemlerden biridir.
Geniş bir kap içinde bir miktar bulaşık deterjanı ile bir çay bardağı sirkeyi karıştırın. Kullanacağınız alana göre üzerine su ekleyin ve yeniden karıştırın. Hazırladığınız bu temizlik suyunu bir sünger ile alın ve kirlenmiş dolap kapaklarını ya da raflarını ovalayarak temizleyin.
İlgili 42 soru bulundu
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, kalorifer petekleri, duvarlar, PVC pencere kenarları (çerçeveler), spor ayakkabılarda oluşan yağ ve kirleri ...
Bu noktada “Yağlı mutfak dolapları nasıl temizlenir?” sorusunun cevabını aradığınızı biliyoruz. Bulaşık deterjanı, sirke ve ılık su ile hazırladığınız karışımı bir fısfısın içine koyup özellikle yağ lekelerinin yoğun olduğu bölgelere bu temizleyiciyi sıkıp biraz bekledikten sonra nemli bir bezle alanı silebilirsiniz.
Mutfak dolaplarını temizlemek için: Küçük bir kovaya bulaşık deterjanı ve sirke dökün. Ardından yarısını biraz geçecek şekilde su koyun. Bu karışımı bezle ya da süngerle tüm dolaplara uygulayın. Islak bir bezi bol bol durulayarak tüm dolapların içini tekrar silin.
Deterjan ve sirke karışımını kullanın.
Geniş bir kabın içerisine bulaşık deterjanı ve bir çay bardağı sirke koyun. Üzerine su ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız suyun içerisine temiz bir bez batırın ve suyunu sıkın. Ardından dolap kapaklarını ve rafları ovalayarak temizleyin.
Eğer parlak dolapların varsa temizliğe başlamadan önce seçeceğin temizlik malzemelerinin bu yüzeyi çizmeyeceklerine emin olmalısın. Cif gibi bazı kimyasal temizleyiciler bu tarz yüzeylerde çizilme yapabiliyor. Onlar yerine bulaşık deterjanı, cam suyu ya da soda, sirke gibi doğal malzemeler kullanmanda fayda var.
Oysaki sirkenin temizlikteki etkisi sadece yüzeysel olmayıp, mikropların kırılmasında da oldukça faydalıdır. Özellikle parlak ve kaplama yüzeye sahip mutfak dolapları için, deterjanın yoğun etkisinden kurtulmak ve doğal bir temizlik oranını artırmak için, sirke en ideal seçeneklerden biridir.
7 – Mutfak Temizliği
Mutfak temizliğinde ilk önce kirli bulaşıklar varsa makineye atılır. Tezgahta varsa eşyalarınızı toplayın ve tezgahı silin. Dolaptaki eşyaları çıkarın dolapları silin ve çıkardığınız eşyaları silip yerleştirin. Aynı şekilde buzdolabı içinde geçerli.
- Sirke temizlikten en sık kullanılan ürünlerden birisidir. Sprey şişesinde 3 su bardağı su, 2 su bardağı sirke ve bulaşık deterjanı koyarak camlar silinebilir. Bu karışım ile silinen camlar daha çok parlayacaktır. - Buğulu camlar için yumuşatıcı kullanmak etkili bir çözüm olabilir.
Mutfak dolaplarının zaman içerisinde sararmasını, kirlenmesini ve yağ kalıntılarının birikmesini önlemek için dolap kapaklarının dış kısmını haftada 1, dolap içlerini ise 2 - 3 ayda bir düzenli aralıklarla temizlemeniz gerekir.
Ev temizliğini her zaman haftada birkaç kez gerçekleştirmelisiniz. Temizliğin çok daha önemli olduğu dönemlerde ise aralığı biraz daha kısa tutup en azından yerleri süpürme ve silme işlemlerini her gün ya da iki günde bir yapabilirsiniz. Tozları evinizden uzakta tutmak için mikrofiber bezlerden yardım alabilirsiniz.
Bir kovaya ılık su ve beyaz sirke ekleyin. Ardından karışımı lekeli yüzeye sürüp bir sünger yardımıyla güzelce ovalayın. Daha sonra temiz bir bezi ılık suya batırıp iyice silin. Bu işlem sonrası fayanslarınızın ne kadar temiz olduğunu görebilirsiniz.
- Parmak izlerinin üzerine bir kaç damla lens solüsyonu damlatınız. Daha sonra sabunlu su ile yıkadığınız temiz bir bezle siliniz. - İzlerin olduğu yere cam sil sıkıp 5 dakika bekletiniz. Sert bir havlu kağıt veya nemli bir bez ile temizleyiniz.
Sararmış mutfak dolaplarını en iyi şekilde göstermek ve temizlemek için ılık su dolu bir kap içine bir fincan elma sirkesi ve 2 paket karbonat ekleyin. Bu karışımı güzelce karıştırın. Bulaşık süngeri kullandığınızda dairesel hareketler ile dolapları temizleyin. Ardından nemli bezle son dokunuşu verin.
Yumuşak bezler veya sünger ile silinmelidir. Bu tarz parlak mutfak dolaplarını çizecek temizleme tellerini kullanmamalısınız. Çizilmez özelliği olan kapakları tahrip edici malzemeler ile temizlerseniz dolapların çizilmez özelliği kaybolur.
Sararan mutfak dolaplarınızı karbonat ve sirke yardımıyla temizleyebilirsiniz. Ancak sararmaya en kesin çözüm boyamaktır. Bir bardak beyaz sirkeye, 1-2 yemek kaşığı karbonat atın ve karıştırın. Bir bez yardımıyla, bu karışımla mutfak dolaplarınızı silin.
Dolap içerisini temizledikten sonra kapakları silmeniz gerekir. Dolabınız beyaz olduğu için silerken renkli bezleri tercih etmeyin. Yumuşak ve beyaz renkli bezler işinizi görecektir. Lekelerin kolay çıkması için önce su ile sonra kimyasal ile silme işlemi yapın.
Mobilya çiziklerini gidermek için en sık kullanılan yöntem cevizdir. Ceviz çizik yere on beş yirmi defa sürtülerek temizleme sağlanır. Eğer mobilya çiziği çok derin değilse ceviz cila özelliğine sahip olduğundan etkili olabilir. Arzu edilirse bu işlemden sonra yumuşak beze zeytinyağı damlatarak silinebilir.
Sirke ile yağ lekelerini temizlemek
Boş sprey şişesine sirkeyi dökün ve mutfaktaki yağlı bölgelere sıkın. 5 ila 10 dakika bekletin. Yağ lekelerinin bu sürede kabardığını ve yüzeye çıktığını göreceksiniz. Yumuşak bir bezle silin. Sirke kokusundan hoşlanmıyorsanız sirkeyi yarım ölçek su ile seyreltebilirsiniz.
Sıcak su kullanmak inatçı lekeleri çözmeye yardımcı oluyor
Sıcak suda beklettiğiniz parçaları daha sonra Cif Power & Shine Sprey Temizleyici yardımıyla kolayca arındırabilirsiniz. Yağ sökücüyü temizlemek istediğiniz parçaların üzerinde bir müddet bekletebilir, ardından sünger ya da bez yardımıyla ovalayabilirsiniz.
Suyun içine bulaşık deterjanı dökülür ve karıştırılır. Sünger bu karışıma batırılır ve dairesel hareket ile ovulur. Mutfak dolaplarındaki yağlar inatçı yağ lekesi durumunda ise sıcak su ile kabartma tozu karıştırılır ve macun haline getirilir. Yumuşak bir bez sürülür, sonrasında inatçı yağ lekesi üzerine uygulanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri