Granit, mermer, traverten ve kireçtaşı gibi birçok doğal taş seçeneği vardır. Bu malzemeler dayanıklı, estetik ve yüksek kaliteli zeminler sunarlar. Vinil Döşeme: Vinil döşeme, mutfak zemini için ekonomik bir seçenektir. Su ve neme dayanıklıdır, ayrıca kolay temizlenirler.
Mutfağınız için su geçirmez ve nem tutmaz zeminler tercih edebilirsiniz. Bunun için en doğru malzeme pvc olacaktır. Bu sayede hem istediğiniz renklerde zemin dekorasyonu yapabilirsiniz hem de maliyet avantajına sahip olursunuz.
Bu nedenle mutfaklar için en iyi zemin, nemi iyi idare edebilen, lekeye ve çizilmeye karşı dayanıklı, temizliği ve bakımı kolay olan dayanıklı zemin kaplamalarıdır. Porselen veya seramik karo, vinil ve lamine parke, hepsi uygun zemin malzemeleridir.
İlgili 27 soru bulundu
Mutfak dekorasyonu yapılırken zemini kaplamak için, fayans alternatifi olarak en çok kullanılan malzeme suya dayanıklı laminat parkeler oluyor. Laminat parkeler, fayanslara göre çok daha modern ve daha sıcak bir görünüm sunuyor.
Zemin Kaplama Çeşitleri. Mekanın ihtiyacına göre farklı malzemelerden kaplamalar üretilir. Çeşitlerine göre epoksi, pvc, poliüretan, kauçuk, linolyum olarak ayrılır. Epoksi zemin kaplama malzemelerinin çoğunlukla tercih edilme sebebi yüksek ısı direnci ve dayanıklı olmasıdır.
Granit, mermer, traverten ve kireçtaşı gibi birçok doğal taş seçeneği vardır. Bu malzemeler dayanıklı, estetik ve yüksek kaliteli zeminler sunarlar. Vinil Döşeme: Vinil döşeme, mutfak zemini için ekonomik bir seçenektir. Su ve neme dayanıklıdır, ayrıca kolay temizlenirler.
Kaliteli laminat parke mutfaklarda kullanılabilir ve suya dayanıklı özelliklerinden dolayı masif parkeden daha iyi bir seçimdir.
Mutfak zemini ne olmalı? Endüstriyel mutfak zemini seramik karo olmalıdır. Seramik karo endüstriyel mutfakların yüksek hijyen standartlarını karşılayan bir üründür. Temizliği ve bakımı kolaydır, yağlardan etkilenmez, leke tutmaz, kaymaz.
Malzemeler doğal ve yapay olma durumlarına göre; taş, ahşap, toprak, çimento, kompozit, plastik ve dokuma olarak sınıflandırılmaktadır. Doğal Zemin Kaplama Malzemeleri : Mermer, granit, traverten, andezit, bazalt, kumtaşı, parke, rabıta, laminat, mdf, kontraplak, seramik, fayans, halı, kilim.
Fayanslar parlak yüzeyleri ile ferah bir iç mekan yaratılmasına yardımcı olan kaplama malzemeleridir. Bu nedenle kolayca temizlenebilir ve maliyet açısından da parke zemin fiyatlarına göre daha uygun fiyatlara satılması size ekonomik olarak da avantaj sağlar.
Hayatımızda bu kadar yaygın olması nedeniyle herkes tarafından ” epoksi reçine boya zararlı mıdır? ” sorusu sorulmaya başlanmıştır. Öncelikle bu sorunun en net cevabı şudur. Katkısız olan epoksi reçinelerin kuruduktan ve kullanıma hazır hale geldikten sonra herhangi bir zararı bulunmamaktadır.
Mutfağınızda modern seçimlerin yanı sıra geleneksel zeminlerde tercih edebilirsiniz. Mutfak dolabınız ve mutfak tezgahlarınız ile uyumlu olması için parke tercih edebilir veya ahşap zeminler kullanabilirsiniz.
Mutfak fayansları ile mekanı kişiselleştir
Mutfak duvarlarında sıcaklık ve neme bağlı olarak kabarma meydana gelmemesi için tezgah arasına fayans kaplama yapılması gerekir. Farklı materyallerde geniş bir tasarım çeşitliliğine sahip mutfak tezgah arası fayans çeşitleri, dekorasyonunu etkili bir şekilde tamamlar.
Yeni bir mutfak yaptırıyorsanız yada mutfak dekorasyonunda yeni bir tasarıma gidiyorsanız, ortalama mutfak tezgahı ile dolap arası en az 60cm olmalıdır. Yeni nesil mutfak tasarımlarında ankastre mutfaklar önem kattığı için ortalama 3- 5 cm onların yüksekliğine yer verildiğinde 65-70cm ideal gibi durmaktadır.
Seramik ve derz dolgu uygulamasından sonra, mutfak dolabı montajı yapılmadan önce alt kısımların boyanması ve zeminin mutfak dolabına göre ayarlanması gerekir. Bu işlemler yapıldıktan sonra mutfak dolabı montajı yapılır, tezgah konulur ve tezgah arası seramikler döşenir.
Suya dayanıklı parkeler genellikle lamine parkelerdir. Lamine parkeler, doğal ahşap görünümünü taklit eden bir yüzeye sahiptirler ve genellikle dayanıklıdırlar. Ayrıca, laminat parkeler de benzer şekilde dayanıklıdırlar ve suya dayanıklı kaplama tabakaları sayesinde daha uzun ömürlüdürler.
Fayans üzerine parke döşemenin son ve belirleyici adımı, karo zemindeki derzlerin ve diğer pürüzlerin dengelendiği uygun bir tesviye bileşiğinin uygulanmasıdır. Sadece zemin tamamen kuru, düz ve sağlam olduğunda parke karoların üzerine döşenebilir.
PVC malzemesinin dayanıklılığı ile birleştirilen bu yapışkanlı folyolar KAĞIT DEĞİLDİR. Bu yüzden su, nem, buhar ve kimyasal malzemelerden etkilenmez. Kaplama yaptıktan sonra rutin kullanımınıza devam edebilir ve temizlik yapabilirsiniz. Banyo ve mutfak gibi nem ve suyun yoğun olduğu alanlarda kullanıma uygundur.
Sıvı geçirmeyen yapıda üretildiklerinden nem ve rutubet ortamı oluşturmazlar. Bu da hem insan hem de hayvan sağlığı için uygun koşullar oluşturmaktadır. PVC Zemin Kaplama Ürünleri Sağlığa Zararlı mıdır? PVC Zemin kaplama ürünlerinin sağlığa herhangi bir zararı bulunmamaktadır.
Beyaz mutfak dolaplarına sahip bir mutfak için alınan açık kahve tonlarında halı ve kahvenin en açık tonlarında bir perde seçimi ile harika bir uyum sağlanabilir.Kahverengi mutfak dolaplarına sahip bir mutfak için ise mutfak halısı olarak bej rengi seçilebilir ve yine mutfak perdesi seçimi açık kahve tonlarında ...
Mikrobeton®, epoksi yerine birçok farklı projede avantajlı olarak kullanılabilir.
Doğal görünümlü yapıya sahip olan bu ürün hem ev hem de iş yeri dekorasyonlarında sıklıkla tercih ediliyor. Dayanıklı, kaliteli ve uzun ömürlü olan bu malzeme kullanılan yüzeye iyi bir şekilde yapışarak, son derece canlı ve parlak bir görünüm sunuyor.
Yumuşak PVC zemin döşemeleri, dayanıklı olması, üzerinde yürüme kolaylığı, suya ve yaya trafiğine dirençli olmasından dolayı mutfak ve banyolarda yoğun olarak tercih edilmektedir. Neme ve küflenmeye karşı dirençli olması özellikle banyolar gibi rutubete müsait alanlarda PVC döşemenin kullanımını artırmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri