ÖDEME TALEBİNE TİK ATTIĞIMIZDA “İşlem Geçmişi – Görüntüleme – Ödeme Emri Oluştur – İptal Et” GİBİ SEÇENEKLERİ GÖRECEKSİNİZ.
Harcama Yetkilisi; düzenlenen Ödeme Emri Belgesini butonunu tıklayarak iptal edebilir, butonunu tıklayarak gerçekleştirme görevlisine geri yollayabilir, butonunu tıklayarak onaylayabilir. Onaylanan Ödeme Emri Belgesi Harcama Yetkilisi tarafından butonu tıklanarak elektronik ortamda muhasebe sistemine gönderilir.
MUHASEBE TARAFINDAN RED YADA İPTAL OLAN ÖDEME BELGESİNİ HARCAMA YETKİLİSİ SİSTEMİNDEN TÜM ONAYLARI KALDIRIP VERİ GİRİŞ GÖREVLİSİNE İADE ET DEMENİZ GEREKİYOR İADE NEDEDİNİ YAZIN VERİ GİRİŞ GÖREVLİSİ KISMINDAN GÜNCELEMEMERİ YAPARAK YENİDEN GERÇEKLEŞTİRME VE HARCAMA YETKİLİSİ ONAYINA SUNA BİLİRSİNİZ.
Fatura İptal Talebini Oluşturma
"Fatura İptal Talebi Oluşturma" butonuna tıkladıktan sonra "e-Fatura İptal Talebi Giriş Ekranı" açılır. "Fatura No" alanına alıcısına ulaşan ve iptal edilmesi istenen 16 haneli e-fatura numarası, "Ödenecek Tutar" alanına faturada belirtilen ödenecek tutar yazılacaktır.
MYSV2'de Reddedilmiş ödeme emirlerine ait uyarı niteliğinde bir bildirim şu anda bulunmadığı için, harcama süreçlerinde yer alan kişiler tarafından bir ÖEB' nin Muhasebeye Gönderildi (Reddedildi) ya da Muhasebeye Gönderildi (Ödeme Tamamlandı) durumuna dönüp dönmediğinin takip edilmesi gerekmektedir.
İlgili 23 soru bulundu
Buradaki onaylama işlemi say2000 sistemindeki kabul işlemiyle eş değerdir ve muhasebe personeli tarafından da yapılabilmektedir. Onaylama gerçekleştikten sonra ödeme “onaylandı(imza aşamasında)” durum koduna geçecektir. Buradan sonraki işlemi yapmaya yetkili olan sadece muhasebe yetkilisidir.
Varlık İşlem Fişi İşlemlerinden oluşturulan kayıtların muhasebeleştirme işlemi tamamlandıysa artık kayıt üzerinde düzeltme/silme/iptal işlemleri kesinlikle yapılamaz. Muhasebe süreci tamamlanan hatalı kayıtların düzeltmesi ancak yeni bir muhasebe kaydı ile mümkündür.
Otomatik Ödeme Talimatı Nasıl İptal Edilir? Daha önceden otomatik ödeme talimatı vermiş olduğunuz faturalarınız veya diğer giderlerinizi iptal etmek için bankanın internet bankacılığı şubesine girerek veya direkt olarak banka şubesine giderek iptalini sağlayabilirsiniz.
Ticari e-Faturanın iptali için alıcının kayıtlı e-posta adresi üzerinden (KEP) satıcıya yazı iletmesi gerekmektedir. Sonrasında iletilen fatura üzerinde yanlışlık olduğu noktasında mutabakat sağlanırsa, fatura iptali gerçekleştirilir.
Faturayı gönderen taraf e-Fatura iptali için e-Fatura İptal Portalını kullanmalıdır. Söz konusu portala portal.efatura.gov.tr/FaturaIptal adresinden ulaşılabilir. Web sitesine giriş yaptıktan sonra 'Fatura İptal Talebi Oluşturma' butonu seçilir. Bu web sitesine girildiğinde imzalama aracı sorgulaması yapılır.
Ödeme emrinin, takip talebine aykırı olarak düzenlenmesi de süresiz şikayet sebebi olup, bu durumda ödeme emrinin iptali gerekmektedir. Örneğin takip talebinde faiz talep edilmemişse, ancak ödeme emrinde faiz talep edilmişse şikayet yolu ile ödeme emri iptal edilebilir.
Kendisine ödeme emri tebliğ edilen borçlu, 15 günlük süre içinde borcunu ödemez ve mal bildiriminde de bulunmazsa mal bildiriminde bulununcaya kadar bir defaya mahsus olmak ve üç ayı geçmemek üzere hapisle tazyik olunur.
Vergi dairesinden tarafınıza tebliğ edilen bir ödeme. emri var ise, bu ödeme emrinin tebliğ tarihinden. itibaren 15 gün içinde ödeme emrinde belirtilen borcu. ödemeli veya “mal bildiriminde” bulunmalısınız.
“Hatalı düzenlenmiş olan faturaların iptali için, Türk Ticaret Kanunu'nda belirtilmiş olan harici yollarla itiraz edilmesi gerekmektedir. Bunlar; Noter aracılığıyla, • Taahhütlü mektupla, • Telgrafla, • Güvenli elektronik imza kullanılarak kayıtlı elektronik posta sistemi, Şeklindedir.”
Mobil ödemeyi kullanmak istemiyorsanız 444 11 15'i arayarak ya da MOBILODEME IPTAL yazıp 5555'e kısa mesaj göndererek hattınızı mobil ödemeye kapattırabilirsiniz. Türk Telekom Mobil Ödeme ile yaptığım alışverişlerde belirli bir kullanım limiti var mı?
EFT'nizi iptal etmek istediğinizde, gönderi detayları, işlem tarihi ve saat gibi bilgileri hazır bulundurmalısınız. Banka görevlisi, bu bilgileri kullanarak işleminizi iptal etmeye çalışacaktır. Ancak unutulmamalıdır ki, EFT alıcının hesabına ulaştıktan sonra iptali genellikle mümkün olmamaktadır.
Düzenlediğiniz e-Faturanın İptali için:
Aynı şekilde size gönderilen iptal isteklerini de portalın “Fatura İptal Taleplerinin Durumlarını Görmek ve Adınıza Gelen İptal Taleplerine Onay vermek” bölümüne girip görüntüleyebilir, mali mühür/e-imzanız ile onaylayabilirsiniz.
Temel e-Fatura Reddetme Nasıl Yapılır? Temel e-Fatura senaryosunda, alıcının faturayı sistem üzerinden reddetme şansı yoktur. Müşterinizin, reddi istenen faturaya karşılık bir iade e-Faturası oluşturması ve tarafınıza iletmesi gerekir. Bu işlem her iki faturanın birbirini mahsuplaştırması için yeterlidir.
Düzenlediğiniz faturaları iptal/itiraz etmek için, fatura numarası ve fatura tutar bilgilerini imzalayıp fatura iptal/itiraz talebi oluşturmanız gerekmektedir. Faturayı adına düzenlediğiniz mükellef fatura iptal/itiraz talebine onay verdikten sonra fatura iptal/itiraz olacaktır.
Size gelen hatalı faturaların (durum mevzuat hükümlerine uygunsa) iade faturası ile geri gönderilmesi ya da ticari fatura ise reddedilmesi gerekmektedir. Buna istinaden ilgili firma gelen söz konusu hatayı düzelterek yeni fatura düzenlemelidir.
E-İmza ile mühürlenerek karşı tarafa gönderilen ya da mali mühürle gönderilen Temel E-Faturanın iptali yapılamaz. Temel E-Fatura; faturayı gönderen kişi tarafından iptal edilemez, yalnızca faturanın gönderildiği kurum tarafından 7 gün içinde iptal edilebilir.
Varlık İşlem Fişi, web servis aracılığı ile Mali Yönetim Sistemi (MYS), Taşınır Kayıt ve Yönetim Sistemi (TKYS) ve dış sistemlerin Muhasebe Sistemi ile entegrasyonu sağlanarak bunun neticesinde gönderdiği bir belgedir.
'Onaylandı (İmza Aşamasında)' durumundaki VİF'in iade edilmesi halinde Ön Muhasebe Kaydı İşlemlerinde bekleyen kayıt otomatik olarak silinecektir. Durumu 'Tamamlandı' olan bir VİF hiçbir şekilde iade edilemez ve yevmiyeleşmiş otomatik muhasebe kaydı iptal edilemez.
Giriş işleminde “Devir alma” çıkış işleminde ise “Devretme” TİF'leri hariç olmak üzere ” Onaylı Taşınır İşlem Fişleri menüsünden ilgili TİF seçilip “Düzeltme” butonuna basılarak onayı kaldırılır ve onaylama işlemleri menüsünde TİF düzeltmeye açılır. Düzeltme yapılır veya tamamen silinir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri