Dilusyon koruyucu içermeyen %0.9 serum fizyolojik ile yapılır. Dilüe edilmeden 2-8 C0 de 24 ay, dilüe edildikten sonra 2-8 C0 de 4 saat saklanır (+4 C0 de 6 haftaya kadar da saklanabilir). Tedavi yapıldıktan 2-3 gün sonra kas zayıflığı başlar, 1-2 haftada kırışıklıklar düzelmeye başlar ve etkisi 3-6 ay sürer.
Botoks işleminden sonra etkinin başlaması genellikle 2 ila 7 gün arasında değişir, bu etki uygulanan botolinum toksinin tipine, uygulanan bölgenin büyüklüğü veya küçüklüğüne ve kişilerin cilt yapılarına göre farklılaşmaktadır. Botox uygulamasının tam etkileri en geç 2 hafta içerisinde etkin sonuçlarını vermektedir.
Botoksun etkisi 3-4 gün içinde başlar, maksimum etkinliği ise 4-8. haftalarda hissedilir. Botoksun etkinlik süresi 4 -6 ay olmakla birlikte çok aktif çalışmayan kas gruplarında ve tekrarlayan botoks injeksiyonlarında etki 9 aya kadar uzayabilir.
sorusu bize en sık sorulan sorulardan birisidir. “Botoks'a başlamak için en iyi yaş, yüzünüzde bu çizgileri görmeye başladığınız yaştır.” Genel bir kural olarak, yüzünüzde istirahat halinde çizgiler görülmeye başladıysa zaman geçirmeden Botoks'a başlamanız önerilir.
İlgili 31 soru bulundu
Botoks, pürüzsüz bir cilt ve güzel bir görünüm elde etmek için sıklıkla kullandığımız bir tedavidir. Uygulamanın amaç ve sonuçları öğrenildikçe kullanımı da o oranda artmaktadır. Botoks, yüzün üst bölgesinde, özellikle alın kırışıklıkları, kaş çatma ve göz kenarındaki çizgilerin giderilmesinde oldukça etkilidir.
Botoks Yüzü Parlatır mı? Botox uygulaması sonrasında kırışıklık ve yaşlanmanın diğer izleri geçici olarak silindiğinden dolayı ciltte geçici bir parlaklık ve kırışıksız görünümün sağladığı bir aydınlanma olmaktadır.
Botoks yaptırdıktan sonra özellikle ilk 3-4 saat ve hatta ilk akşam yüzüstü yatmaktan kaçının. Mümkün ise botox yaptırdığınız gece sırt üstü yatın.
Tam tersine, uygulamadan sonraki iki gün boyunca yüze masaj yapmak botoksun yer değiştirmesine neden olabilir. Ancak, uygulama yapılan bölgeleri çalıştırmak adına mimik yapabilirsiniz.
Botoks sonrası ilk 4-6 saat sırt üstü yatma, yan yatma, uzanma gibi durumlardan kaçınarak dik pozisyonda durmaya çalışın. Botoks uygulamasından 4-6 saat sonra nazikçe, ovalamadan ve bastırmadan yüz yıkanabilir.
Botoks enjeksiyonunun, alanında uzman ve deneyimli bir doktor tarafından uygulandığı takdirde istenilen sonucu sağlamaması oldukça nadir karşılaşılan bir durumdur. Bununla birlikte bazı hastalarda botoks enjeksiyonunun etkisi minimal düzeyde olur. Bu, botoks direnci olarak adlandırılan bir durumdan kaynaklanır.
Botoks uygulandığı bölgelerde etkilidir ve yeni kırışıklıklara yol açmaz.
Botoksun etkisini azaltan özel bir ilaç olmadığı gibi etkisini kaldıran herhangi bir şey de yoktur. Dolgu yönteminde, dolguyu eriten enzim bulunmaktadır. Fakat botoksta bu enzim bulunmamaktadır. Etkinin azalması ya da tamamen geçmesi için botoksun etki süresi kadar beklenmelidir.
“Eğer botoks enjeksiyonu tutmazsa, öncelikle uygulamayı yapan hekim ile iletişime geçilmeli. Botoksun başarısı büyük ölçüde uygulama ile alakalıdır. İstenilen sonuç alınamadığında, uygun doz ayarlamaları ile tedavi yeniden düzenlenebiliyor.”
Botoks uygulamasından sonra alkol ve sigara tüketilmemeli, solaryum, sauna, peeling, hamam gibi aktivitelerden uzak durulmalıdır. Botoks enjeksiyonunun ardından etki genellikle 3-4 içerisinde ortaya çıksa da yüzün tam olarak estetik bir hale gelmesi için bir iki haftalık bir süreye ihtiyaç duyulur.
Botoks uygulamasından sonra, doktorunuz yüzünüze en az 3 saat boyunca dokunmaktan ve sert makyaj yapmaktan kaçınınız. Botoks uygulaması sonrası ilk 2 saat boyunca yüzünüzün herhangi bir basınç ile karşılaşması Botoks'un enjekte edildiği yerden göç etmesine neden olabilir.
Botolinum toksini enjeksiyonları yüz ve boyun gibi bölgelerde yapıldığında, eğilmek veya yatmak botoksun etkisini etkileme olasılığı düşüktür. Ancak uygulamadan hemen sonra başın dik konumda tutulması yani yüz üstü veya yan konumda yatılması gibi eylemlerden kaçınılması daha sağlıklı olacaktır.
Botokstan sonra en az iki gün boyunca sırt üstü yatılmaz. Fazlaca alkol tüketmek gibi ödem oluşturabilecek zararlı faaliyetlerden de uzak durulur. Botoks sonrası başı öne eğmek zararlı mı? Uygulamadan sonra baş veya alın eğilmemelidir.
Merhabalar Serna Hanım; Uygulama yapıldıktan 48 saat sonrası botoks etkisini göstermeye başlar. İstenilen halini alması 10 günü bulur.
Aksi takdirde botoks enjeksiyonu yapılan bölgedeki etkinlik azalabilir ve morarma riski artabilir. Botoks enjeksiyonundan sonra hafif bir ağrı hissedilebilir. Ancak enjeksiyondan sonraki ilk 4 saat uzanmaktan kaçınılmalıdır. Eğilmek ve yatmak toksinin yayılmasına ve enjeksiyon bölgesinde morarmaya neden olabilir.
Alın botoksu işleminin yapılmasının ardından kaçınılması gereken davranışlar, şöyle sıralanabilir: Alın botoksu yapıldıktan sonra yüz bölgesinin tamamına en az 6 saat boyunca su değmemelidir. Yani botokstan sonra yüz yıkama ve duş alma gibi etkinlikler için beklenmelidir.
En çok işlemden sonra ertesi gün geçici morluklar olabilir. Botoks sonrası kaşlarda ve yüzde asimetri olabilir. Bu işlemden bir hafta sonra yapılan kontrolde kolayca giderilir. Göz çevresi ve alın işlemlerinde geçici kaş, gözkapağı düşüklüğü, çift görme gibi yan etkiler olabilir.
Botoks, bir dolgu maddesi değildir. Bu nedenle Botoks yapılan bölgede şişlik ya da dolgunluk olmaz. Enjeksiyon yapılan bölgedeki kasların gevşemesi ile çizgiler, kırışıklıklar hafifler, yüz daha dingin, dinlenmiş bir görünür.
Botoks uygulandığı sürece yüzde yeni kırışıklık oluşmasını ve kırışıklıkların derinleşmesini önler. Ancak etkisi geçince yüz eski haline gelir. Kırışıklıklar yavaş yavaş tedavi öncesi durumuna geri döner. Düzenli botoks uygulaması yüzün kırışıklık açısından yaşlanmasını önler.
Masseter Botoks yüzü Sarkıtır mı? Uygulanan botoks kasları rahatlatıp yüzü inceltir herhangi bir sarkma olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri