Dr. Naci Görür; Adana, Kayseri, Adıyaman ve Hakkari'yi uyardı.
Naci Görür, olası İstanbul depreminin tarihini hesaplayarak uyardı: İnsanımız ölecek. Son günlerde Malatya, Diyarbakır ve Bingöl'de meydana gelen depremlerin ardından deprem uzmanlarından uyarılar gelmeye devam ediyor. Prof. Dr.
"1999 depreminden sonra söyledim"
1999 depreminden sonra söyledim. İstanbul'un dışında Marmara bölgesi, Erzincan Karlıova arası Yedisu fayı üzerinde, Karlıova-Bingöl arası ve Elazığ-Malatya arası Maraş-Hatay.
Maraş merkezli depremlerin ardından deprem ve fay hatları konusunda uyarılarda bulunan yer bilimci (jeolog) Prof. Dr. Naci Görür, üç bölge için uyarılarda bulundu. Görür, “Kahramanmaraş depremleri olduğunda dedik ki güneyde Adana havzasına ve Hatay yöresine dikkat etmek gerekiyor.
Dr. Naci Görür, Bingöl ile Karlıova arası için uyardı. “Endişeliyiz” diyen Görür, İstanbul için de uyarılarda bulundu. Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof.
İlgili 32 soru bulundu
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan AFAD yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi olan 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem sonrası açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, “Depremin olduğu bölgede tekrar büyük bir deprem olmaz ve afete dönüşmez.
Bursa'yı depreme hazırlayın. Bursa depremde yok olmamalı” dedi. Açıklamasında İznik ve çevresine dikkat çeken Görür ”Bursa için deprem felaketinin kaçınılmaz olduğunu ve şehirde en çok etkilenecek yerlerden biri olan İznik” dedi.
Bu nedenle Erzincan-Karlıova, Malatya, Adana, Kayseri ve Sivas yörelerinde bu tür depremler beklenebilir” diye uyardı. Görür, “Benim beklentim olursa çoğunlukla küçük boyutlu depremlerin olacağıdır” notunu ekledi.
Naci Görür, Hatay'da sabah saatlerinde meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremin artçı olduğunu ve telaşa gerek olmadığını belirtti. Kandilli Rasathanesi verilerine göre Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde saat 05.32 sıralarında 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD ise depremin büyüklüğünü 4.8 olarak ölçtü.
Haber Merkezi – Malatya'da meydana gelen 2 depremle ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, “AFAD'ın Battalgazi olarak verdiği yerlerin doğru olmadığı kanaatindeyim. Bu depremlerin 6 Şubat depremlerinin artçısı olarak kabul edebiliriz” dedi.
AFAD ve uzmanların açıklamasına göre Türkiye'de fay hattı olmayan veya deprem riskinin en az olduğu illerin arasında Ankara, Antalya, Sinop ve Zonguldak bulunuyor.
Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Denizgören-Yayladağı/Hatay açıklarında 4.1 deprem. Bu deprem Antakya Fay sisteminin deniz içerisindeki devamında olan artçı bir deprem. Şubat depremlerinde kırılmamış bir kesim. Endişe yok" ifadelerine yer verdi.
Haber Merkezi - Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depreminin öncelikle Kumburgaz Fayı'nda olacağını ve 7,2 ila 7,6 büyüklüğünde gerçekleşeceğini söyledi. 6 Şubat'ta Maraş merkezli deprem felaketinin üzerinden 6 ay geçti.
Foto: Rûdaw. Diyarbakır (Rûdaw) - Bilim Akademisi kurucu üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Diyarbakır'ın deprem riski altında olmadığını söyledi.
Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından uzmanlardan uyarılar gelmeye devam ediyor. Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana bölgesinin hassasiyetini koruduğunu ifade ederek "Daha büyük ve daha küçük deprem olacaktır.
25 TEMMUZ 2023 Ml=5.6 MİNNETLİ-KOZAN-ADANA DEPREMİ - B.Ü.
115 Antakya depremi, 13 Aralık 115 tarihinde Antakya'da meydana gelen ve yüzey dalgası büyüklüğü 7.5 Ms, günümüz ölçümleri ile mercalli şiddet ölçeğinde tahmini ise maksimum XI. (Aşırı) yoğunlukta meydana gelen deprem.
Naci Görür, Diyarbakır'da meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depreme ilişkin değerlendirmesinde, Arap levhasının kuzeye doğru hareket ettiğini belirterek " Doğu Anadolu fayının olduğu bölgede oraya yakın alanlara Adana Havzası, Kayseri, Adıyaman, Hakkari arasında buralarda bir takım hareketler olabilir " dedi.
z Doğu Anadolu fayının GB ucunda, Türkoğlu-Samandağ arasında uzanan Karasu segmentinin güneybatısında 22 Ocak 1997 (Ml=5.5) ve Türkoğlu-Andırın-Ceyhan-Misis arasında yer alan Misis segmentinde 27 Haziran 1998 (Ms=6.3) tarihlerinde orta büyüklükte iki deprem olmuştur.
Halk arasında da paniğe yol açtığı belirtilen “Kayseri'de büyük deprem bekleniyor” söylentilerine ünlü Jeoloji Mühendisi Dr. Ramazan Demirtaş konuya ilişkin açıklama yaptı. Demirtaş Ecemiş Fayı ile ilgili yapılan birçok açıklamanın gerçeği yansıtmadığını söyledi. Konuyla ilgili yanlış bilgiler verildiğini kaydetti.
Kale yakınına kadar kırılmayan bir parça var. Bu fayın içinde kırılan 40 kilometrelik parça hariç, bu fay Sivrice depreminde kırıldı.” dedi.
NACİ GÖRÜR DEPREM AÇIKLAMASI NEDİR? Kahramanmaraş depremlerinin her şeyi etkilediğini, fayların stres alanını değiştirdiğini söyleyen Prof. Dr. Naci Görür, "Deprem beklentim değişti" diyerek, Kayseri'ye dikkat çekti.
Büyük bir depremden birkaç hafta ya da birkaç saniye önce oluşan, büyük depremin oluştuğu alan içinde ya da bu alan yakınında ortaya çıkan küçük sarsıntılara öncü deprem denir. Öncü depremler genellikle yakın bir zaman sonrasında gelecek büyük bir depremin habercisi olduğu anlamına gelir.
Güneş'in çekim gücünün etkisiyle Dünya'nın gece bölümü büyük bir baskı altındayken, gündüz kısmı gevşek konumdadır. Bu sebeple depremlerin genelde gece olduğu ve aşırı basınca dayanamayıp kırıldığı tahmin ediliyor.
Naci Görür, yaptığı hesaplamayla beklenen büyük İstanbul depremi için tarih verdi. "1999'dan sonra 30 sene koysanız 2029 olur. Bunu 13 sene aşağı, 13 sene yukarı çekerseniz 2045 ile 2016 olabilir" yorumunda bulundu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri