Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullar arası nakli yasakladığı ortaya çıktı. MEB'den geçen hafta okullara gönderilen yazıya göre, özel eğitim kurumlarından devlet okullarına ya da devlet okullarından bir başka devlet okuluna nakil işlemleri durduruldu. MEB, 'nakil yasağı' kararının gerekçesi olarak 'salgını' gösteriyor.
Öğrenci nakil başvuruları ne zaman başlayacak? Öğrenci nakil başvuruları 28 Ağustos 2023 tarihinde başlayacaktır. Okul nakil başvuruları hafta içi 15.00-17.00 saatleri arasında öğrenci velisi tarafından aşağıda istenen evraklarla birlikte okul idaresine yapılacaktır.
Bakanlığımıza bağlı resmî/özel eğitim kurumlarında isteğe bağlı nakil ve geçiş işlemleri, Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirlere ek olarak alınan karar gereği öğrenci hareketliliğinin azaltılması adına durdurulduğunu kamuoyu ile paylaşmıştık.
İlkokul kayıtları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan tarihlerde yapılacak. Öğrenci kayıtları 14 Ağustos 2023 tarihinde başlayacak, öğrenci nakil başvuruları ise 28 Ağustos 2023 tarihinden itibaren gerçekleştirilecek.
Birinci nakil başvuruları 24-28 Temmuz tarihleri arasında tamamlandı. İki dönem şeklinde yapılan lise nakilleri 7 Ağustos tarihinde sonuçların açıklanmasının ardından sona erecek. Peki, "2023 lise nakil tercihleri ne zaman, nasıl yapılacak?" İşte 2023 lise 1. ve 2. nakil tarihleri...
İlgili 16 soru bulundu
2023-2024 LGS NAKİL TAKVİMİ
Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları 8-16 Ağustos 2023 tarihlerinde alınacak ve 18 Ağustos 2023'de yerleştirme süreci tamamlanacak.
Yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler de nakil talebinde bulunabilecekler. Her iki dönemde de merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.
3) Onay veya ret işleminin nakil istenilen okul müdürlüğünce e-Okul sistemi üzerinden ayın son iş günü çalışma saatleri içerisinde gerçekleştirilecektir. 4) Sonuç; a) Aynı gün okulda ilan edilecektir. b) e-Okul üzerinden öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne bildirilecektir.
24-28 Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olarak belirlendi. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 31 Temmuz'da açıklanacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 31 Temmuz-4 Ağustos'ta yapılabilecek.
Haftanın ilk 4 iş günü nakil başvuru, son iş günü (Cuma Günü) ise nakil kabul günü olacaktır.
Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır.
Velisi olduğunuz öğrencilerin liste halinde görüneceği bir sayfa açılacaktır. Nakil yapmak istediğiniz öğrenciyi seçin ve "Veli Nakil Sistemine Bağlan" seçeneğine tıklayın. Karşınıza çıkan seçeneklerden "Evet" seçeneğine tıklayın. Nakil nedenini belirtmek için "Nakil Nedeni - Veli İsteği" seçeneğini işaretleyin.
Sistem kendisi onay verir.
24-28 Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 31 Temmuz'da açıklanacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 31 Temmuz-4 Ağustos'ta yapılabilecek.
2023 LGS 1. NAKİL DÖNEMİ NE ZAMAN? LGS kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil başvuruları 24-28 Temmuz 2023 tarihleri arasında alınacak. nakil sonuçları 31 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacak.
1) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir ye giriş yapılır. 2) Sol menüden "Kamu Kurumları" seçeneği tıklanır. 3) Daha sonra sağ taraftan "Milli Eğitim Bakanlığı" seçeneğine tıklanır. "MEB Öğrenci Nakil İşlemleri" seçeneğine tıklanır.
Onay veya ret işlemi nakil istenilen okul müdürlüğünce e-Okul sistemi üzerinden başvuruların bitimini takip eden ilk iş günü çalışma saatleri içerisinde gerçekleştirilir.
Öğrenciler bugün www.meb.gov.tr adresinde ve e okul sisteminde LGS 2. nakil tercih sonuçlarını sorgulayabiliyor.
İkametgah adresi bildirimi tamamlandıktan sonra öğrencinin bilgileri Merkezi Nüfus İdare Sistemi (MERNİS) vasıtasıyla direkt olarak e-okul sistemine aktarılır. Öğrencinin velisi öğrencinin kimliği ile taşınılan adresin kayıt alanındaki okula başvurduğunda nakil işlemleri tamamlanmış olur.
ÖĞRETMEN ÇOCUKLARINA KONTENJAN SINIRI OLMADAN NAKİL İMKÂNI
Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan yeni düzenlemeye göre, görev yeri değişikliği yapan öğretmenlerin öğrenci olan çocuklarının liselere nakil ve geçişlerinde gideceği okulda boş kontenjan kriteri aranmayacak.
Milli Eğitim Bakanlığı nakil işlemlerinde puan şartını kaldırdı, torpil dönemini başlattı. Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında puanına göre okullara yerleştiren öğrencilerin yaşadığı karmaşaya bir yenisi daha eklendi.
9. 10. ve 11. Sınıf Anadolu Lisesi'ne Kasım Ayı sonuna kadar tüm lise seviyelerinden nakil alınabilmektedir.
Hiçbir liseye yerleşemeyenler ne yapacak? MEB tarafından yayımlanan kılavuza göre herhangi bir yere yerleşemeyen öğrenciler boş kontenjanlara yerleşecek. Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve yerleştirme süreci tamamlanacak.
LGS nakil işlemi yapmak isteyen adaylar; e-Okul sistemi üzerinden Sınav ve Nakil İşlemleri Bölümüne girerek sürece başlayabilir.
İlk LGS yerleştirmelerinin aksine nakil tercihlerinde sınavla öğrenci alan okullar için yüzdelik dilime değil puana bakılacak. İlk yerleştirme sonucu oluşan okulların taban puanlarına göre öğrenci alınacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri