Hükümlü ve tutuklular Cumartesi veya Pazar günlerinde odalara göre programlanan saatler arasında haftada bir kez olmak üzere 10 dakika süreyle telefon görüşmesi yapar.Tutuklu veya Hükümlününüzün Telefonla görüşme saatleri ve günleri kaldığı koğuş numarasına göre düzenlenmiştir.
Herhangi bir nedenle görüşme gerçekleşememişse daha önceden bildirilen numaralardan bir diğeriyle görüşebilir. Konuşma süresi görüşme başladığı andan itibaren on dakikayı geçemez.
2-Hükümlü ve tutukluların telefonla konuşma gün ve saatleri haftada 10 dakika olarak belirtilmiştir.
5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 66 ve Tüzük'ün 88'inci maddesine göre; ✸ Hükümlü ve tutuklular belgelendirmeleri koşuluyla eşi, üçüncü dereceye kadar kan hısımları ve vasisi ile telefon görüşmesi yapabilir.
Resmi Gazete'de 29 Mart 2020'de yayımlanan Ceza ve İnfaz Kurumlarının Yönetimi ve Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Yönetmelik'in 74/G. maddesine göre, Adalet Bakanlığınca belirlenen kurumlarda, hükümlü ve tutuklular yakınlarıyla haftada 30 dakika görüntülü görüşme yapabiliyor.
İlgili 18 soru bulundu
Tutuklu ve hükümlüler, aileleri ile görüntülü görüşebiliyor: Ancak ücreti 200 TL. Tutuklu ve hükümlülerin aileleri ile görüntülü görüşmelerine olanak tanındı. Fakat bu uygulama siyasi mahpusları kapsamıyor. Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin aileleri ile görüntülü olarak görüşebilmeleri sağlandı.
DUYURULACAKTIR. Hükümlü ve tutuklu yakınlarının görüntülü görüşme yapabilmesi için sisteme kayıtlı telefonlarının bulunduğu mobil cihazlardan Android ve IOS internet mağazalarında bulunan ''E-Görüş Mobil Uygulaması''nı indirerek kurulum yapmaları gerekmektedir.
Hükümlünün 15 yaşını dolduruncaya kadar ceza infaz kurumunda geçirdiği, 1 gün, 3 gün; Hükümlünün 18 yaşını dolduruncaya kadar ceza infaz kurumunda geçirdiği, 1 gün, 2 gün olarak dikkate alınır.
Madde 66- (1) Kapalı ceza infaz kurumlarındaki hükümlüler, tüzükte belirlenen esas ve usullere göre idarenin kontrolündeki ücretli telefonlar ile görüşme yapabilirler. Telefon görüşmesi idarece dinlenir ve kayıt altına alınır.
Kapalı görüşme süresi en fazla 1 saat olarak belirlenmiştir. Ziyarete gelecek olan Hükümlü-Tutuklu yakınları kayıt işlemleri nedeniyle görüşme saatinden en az 30 dakika önce Kurumumuzda bulunmaları gerekmektedir.
Hükümlü ve tutuklular Cumartesi veya Pazar günlerinde odalara göre programlanan saatler arasında haftada bir kez olmak üzere 10 dakika süreyle telefon görüşmesi yapar.Tutuklu veya Hükümlününüzün Telefonla görüşme saatleri ve günleri kaldığı koğuş numarasına göre düzenlenmiştir.
g) Görüntülü telefon görüşmesi yapılmasına imkan sağlayan teknik alt yapının kurulu bulunduğu Bakanlıkça belirlenen kurumlarda, haftalık görüşme süresi otuz dakika olarak uygulanır. Bu sistem oda veya koğuş içine ya da idarece uygun görülen diğer yerlere kurulabilir.
Hükümlü veya Tutuklunun ismini bildirdiği üç kişi görüş yapabilmeleri için; Kimlik belgelerini yanlarında getirmek zorundadırlar. İdari İzinli ve Resmi Tatil günlerine denk gelen tarihlerde Adalet Bakanlığının yazısı dikkate alınır.
d) (Değişik:RG-13/9/2017-30179) Kurum idaresinin uygun göreceği bir hafta açık görüş, ayın diğer haftaları kapalı görüş olmak üzere, hükümlü ve tutuklular bu Yönetmelikte belirtilen yakınları ile haftada bir kez olacak şekilde görüşme yapabilir.
Madde 67- (1) Hükümlü, ceza infaz kurumlarında merkezî yayın sistemi bulunduğu takdirde bu sisteme bağlı olarak radyo ve televizyon yayınlarını izleme hakkına sahiptir.
Ceza İnfaz Kurumunda telefon görüşmeleri ise hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında yapılabilmektedir. Buna göre başvurucunun çocuğuyla görüşebilmesi için okul çıkışından itibaren iki saat süresi bulunmaktadır.
(3) Beden ve üst aramaları aynı cinsiyetten güvenlik ve gözetim görevlileri tarafından yapılır. (4) Aramalar, gerektiğinde dış güvenlik görevlileri veya kolluk kuvvetleriyle ya da diğer kamu görevlilerince ortaklaşa gerçekleştirilebilir.
Hükümlü ve tutuklu yakınlarının görüntülü görüşme yapabilmesi için sisteme kayıtlı telefonlarının bulunduğu mobil cihazlardan Android ve IOS internet mağazalarında bulunan ''E-Görüş Mobil Uygulaması''nı indirerek kurulum yapmaları gerekmektedir.
a) Kapalı ceza infaz kurumlarında hükümlülerin ankesörlü telefonlardan yararlanmaları esas ve usulünü tüzük belirleyecek ve konuşmalar idarece dinlenip, kayıt altına alınabilecektir. b) Açık ceza infaz kurumlarında ve çocuk eğitimevlerinde ankesörlü telefondan yararlanma serbesttir.
Cezalarının toplamı 10 yıldan az olan hükümlüler, cezalarının sadece 1 ayını kapalı cezaevinde geçirmek, “iyi halli” olmak ve koşullu salıverilme süresine 7 yıl veya daha az kalması kaydıyla açık cezaevine ayrılma hakkına sahiptirler.
7 yıl hapis cezası alanlar 6 ay, 8 yıl hapis cezası alanlar 1 yıl, 9 yıl hapis cezası alanlar 1 yıl 6 ay, 10 yıl hapis cezası alanlar 2 yıl, 15 yıl hapis cezası alanlar 4 yıl 6 ay cezaevinde kaldıkları takdirde tahliye olma hakkı kazanırlar.
Cezaevine polisler sizi teslim ettikten ''Girdi Çıktı İşlemleri'' yaklaşık olarak 3-10 gün sürecektir.
Kapalı görüş normalde haftada bir gün yapılmakta, açık görüş ise ayda bir ve bayram tatillerinde yapılmaktadır. Açık görüş aynı ortamda yapılan görüş olup, yan yana oturma ve konuşma imkanı olan bir görüştür. Kapalı görüş ise pencere arkasında telefonla yapılmaktadır.
Hükümlü ve tutuklular haftada 30 dakika yakınlarıyla görüntülü görüşebilecek. gerçekleştirilebilmesine ilişkin düzenleme yapıldı. Bu kapsamda, gerekli teknik altyapının kurulu bulunduğu Adalet Bakanlığınca belirlenen kurumlarda, hükümlü ve tutuklular yakınlarıyla haftada 30 dakika görüntülü görüşme yapabilecek.
Cezaevine Para Gönderirken Limit Var Mı? Cezaevine para gönderirken herhangi bir limit yok fakat Hükümlü ve Tutukluların Emanete Alınan Kişisel Paranın Kullanımına Dair Yönetmek madde 5'e göre haftalık harcama limiti 500 TL'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri