Yürüyüş alanları ve seyir terasıyla restore edilen tarihi kaleye, 400 merdivenin çıkıldığı zorlu yolculuğun ardından ulaşılabiliyor. Üzerinde yığma taş duvar izleri bulunan, 40 metre yüksekliğindeki sarp uçuruma sahip kale, 3 ile 10 metreye ulaşan doğal kayalardan oluşuyor.
Lampron Kalesi olarak da bilinir. 1230'ların başında Lampron'un baronu Konstantin, Konya sultanı Keykubad ile işbirliği yapmıştır.
Çamlıyayla ilçesinde dün tarihi Namrun Kalesi'nin 50 metre yüksekliğindeki seyir terasından düşen kişiyi görenler, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Bölgeye sevk edilen ekipler, düşen kişinin Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Selahattin Suluhan olduğunu ve hayatını kaybettiğini belirledi.
Çamlıyayla, Mersin ilinin bir ilçesidir. Halk arasındaki diğer bir adı Namrun'dur.
Geleneksel Kültürümüzün yeni kuşaklara geçmişten günümüze gelebilen, süsleme ve süslemek amacıyla kullanılan ve tekniği örgü olan iğne oyaları sadece Türk'e özgü bir el sanatıdır.
İlgili 35 soru bulundu
Çamlıyayla'nın en özel ve en tanınmış gölüdür. Bolkar Dağları'nda yer alan buzul göllerinin en önemlisidir. Çamlıyayla sınırları içerisinde yer alan, 2500 metre yükseklikte bir krater gölü olup, 25.000 m2'lik yüz ölçüme sahiptir. Ölçülebilen derinliği 100 metrenin üzerindedir.
Romalılardan Karamanoğullarına kadar çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan, 23 bin 500 metrekarelik alanıyla Türkiye'nin en büyük kaleleri arasında yer alan Mersin'deki Mamure Kalesi, görkemli yapısıyla ilgi odağı oluyor.
hayatını kaybetmişti! Acı veda.
Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'nin batı kısmında, kıyıdan 700 metre uzaklıkta, etrafı hendekle çevrili olan Payas Kalesi yer alır.
Namrun Kalesi'ne toplu taşıma ile ulaşmak için Tarsus'tan kalkan Çamlıyayla minibüsleri kullanılmalıdır. Namrun Kalesi'ne giriş ücretsizdir. Namrun Kalesi'ni gezeceklere öğleden sonra saatlerini tercih etmelerini öneriyoruz. Böylece manzaranın tadını güzel bir ışıkta çıkarabilirsiniz.
Çamlıyayla ilçesi Külpet Dağı'nın eteğinde kurulmuş olup, denize olan yüksekliği 1430 m.dir. İlçenin doğusunda ve güneyinde Tarsus,batısında Mersin ,kuzeyinde Konya ve Niğde illeri yer almaktadır.İlçe, Mersin'in en eski yaylalarındandır.
Çamlıyayla, Mersin'in kuzeyde, Toros Dağlarının eteğinde bulunan bir ilçesidir. Dağları, kanyonları, şelaleleri ve kaleleriyle Çamlıyayla, gezilecek yerler açısından zengin bir ilçedir. Çamlıyayla'da özellikle doğa ve trekking severler açısından gezilecek çok nokta bulunmaktadır.
Kayseri Kalesi'ne ait ilk bilgiye M.S. 3 yüzyılda İmparator Gordianus dönemindeki sikkelerde rastlanmaktadır. Romalılar'dan başlayarak Bizanslılar, Danişmentliler, Selçuklular, Dulkadiroğulları, Karamaoğulları ve Osmanlılar Kayseri Kalesi'nin iç ve dış surlarını tamir ve tadil etmişlerdir.
Mamure Kalesi - Mersin. Akdeniz kıyı şeridinde günümüze oldukça sağlam ulaşabilmiş Türk kalelerinden birisidir. Yüksek kayalıklar ve düzlükler üzerine kurulmuş olan Mamure Kalesi birçok Anadolu kalesi gibi antik temeller üzerine inşa edilmiştir.
Nara Kalesi, Çanakkale'ye 6 km uzaklıkta bulunan Osmanlı kalesi. Yapımına 3. Selim döneminde başlanmış, 2. Mahmut döneminde tamamlanmıştır.
Olay, Çamlıyayla ilçesi Namrun Kalesi'nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, 23 yaşındaki Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Selahattin Suluhan, henüz bilinmeyen bir şekilde kaleden düşerek hayatını kaybetti.
Hemşire Rahşan Suluhan'ın Tıp Fakültesi öğrencisi oğlu Selahattin Suluhan, iddiaya göre tarihi Çamlıyayla Namrun Kalesi'nden düşerek hayatını kaybetti.
Mersin'in Tarsus ilçesinde dünyaya gelen Rahşan Suluhan, evli ve 2 oğlu vardır. Bir dönem Yemekteyiz programına da katılan Rahşan Suluhan, programda hemşire olduğunu, insanlara yardım etmeyi ve sosyal sorumluluk projeleri düzenlemeyi çok sevdiğini söylemişti.
Tokat'ın Niksar ilçesinde bulunan Anadolu'nun ikinci büyük kalesi olma özelliği taşıyan tarihi Niksar Kalesi ziyaretçilerini bekliyor. Roma ve Bizans dönemlerinin ardından 11'inci yüzyılda Anadolu'ya yapılan akınlarda Türklerin eline geçti.
Kapadokya ve kale denince akla gelen ilk isim Uçhisar Kalesi oluyor. Uçhisar Kalesi bulunduğu bölgenin en yüksek tepesidir. Kapadokya'nın neredeyse her yerinden görülen en büyük ve en güzel peribacası olan bu yere mutlaka gelmelisiniz.
Halep Kalesi (Arapça: قلعة حلب), kuzey Suriye'nin Halep şehrinde, kuvvetlendirilmiş büyük Orta Çağ sarayı. Dünyanın en eski ve en büyük kalelerinden biri sayılır. Kale tepesinin kullanımı MÖ 3.000 yıllarına dayanır.
Tarsus ilçe sınırları içerisinde yer alan Tarsus Şelalesi, Yedi Uyurlar Mağarası, Taşkuyu Mağarası, Berdan Nehri ve Karabucak Ormanı, ilçenin doğal güzellikleri arasında bulunmaktadır. Tarsus'un Çağlayan Mahallesi sınırları içinde bulunan Tarsus Şelalesi, ilçe merkezinin 2,5 km kadar kuzeyindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri