Başlat menüsüne sağ tıklayıp kolaylıkla aygıt yöneticisini açabilirsiniz. Burada, güvenilir bir flash bellek takılıyken 'evrensel seri veri yolu denetleyicileri' sekmesinden 'USB yığın depolama aygıtı' sağ tuşla seçilerek 'cihazı devre dışı bırak' seçeneği seçilebilir.
İlgili ayara ulaşabilmek için Ayarlar - Cihazlar - USB kısmına gitmeniz gerekir. Buraya kısayoldan ulşamak için ; çalıştır penceresinden aşağıdaki komutu vermeniz de yeterlidir. Karşınıza gelecek pencerede yeralan "Usb cihazlarına bağlanırken herhangi bir sorun olursa bildir" kutucuğunda yeralan tiki kaldırın.
Veri kaybını önlemek için sabit sürücüler ve USB sürücüler gibi harici donanımları güvenli bir şekilde kaldırmanız önemlidir. Görev çubuğunda, Donanımı Güvenle Kaldır simgesini arayın. Bu simgeyi görmüyorsanız Gizli simgeleri göster seçeneğini belirleyin. Simgeyi basılı tutun ve kaldırmak istediğiniz donanımı seçin.
İlgili 33 soru bulundu
[Otomatik USB bağlantısı] varsayılan olarak açık şekilde ayarlanmıştır. Ana ekranda, - [Ayarlar] - [ Depolama] öğelerine dokunun. - [USB bilgisayar bağlantısı] - [Bağlantı ayarları] - [Otomatik USB bağlantısı] öğelerine dokunun.
USB Hata Ayıklama, kablo üzerinden telefona gelişmiş komutlar göndermeye izin verir. Geliştiriciler, üzerinde çalıştıkları uygulamayı bu şekilde cihaza gönderirler ve test ederler. Bu süreç, APK dosyası yüklemekten daha hızlıdır.
windows\system32>G: yazın ve enter tuşuna basın. G:\>format G: yazın ve enter tuşuna basın. Eğer sorulursa, E'ye basın ve USB bellekten yazma korumasını kaldırmak için yeniden biçimlendirmeyi başlatın.
Eğer söktüğünüz USB sürücü üzerinde o an açık olan bir dosya varsa, veri kaybedebilirsiniz. Bu sırada "Çıkar" komutunu vermek, sizi bu konuda uyaracaktır. Windows, diğer işletim sistemlerine göre her ne kadar veri kaybı riskini azaltsa da, her zaman sürücüyü çıkarma komutunu kullanmanızı öneriyoruz.
Yaygın inanışın aksine, virüslü bir disket, flash bellek, CD vb. bilgisayara yerleştirildiğinde -eğer otomatik çalıştırılan (auto-run) bir dosya yoksa- bilgisayara virüs bulaşmaz.
Bazı cihazlarda "Geliştirici modu" olarak da anılabilen "USB hata ayıklama modu" seçeneğinin asıl görevi, Android'li cihazınız ile Android yazılım geliştirme kiti (SDK) arasında bağlantı kurmak. Geliştiriciler, bilgisayarda geliştirdikleri uygulamaları telefonda denemek üzere USB hata ayıklama modundan faydalanırlar.
Bilgisayarda yüklü olan antivirüs programı açılır ve “Bu Bilgisayar” a takılır. Flash belleğin üzerine sağ tıklanarak antivirüs programı ile belleği taratma seçeneğine tıklanır. Eğer bir virüs programı yüklemek istenmez ise bu işlemi Windows Defender ile taratarak gerçekleştirmek mümkündür.
USB ilk olarak 1996 yılında klavye, fare, yazıcı vb. aygıt bağlantılarının tek tip hale getirilmesi ve veri akışının daha hızlı yapılabilmesi amacıyla geliştirilmiştir. Bu bağlamda USB temel olarak dış donanımların ana yönetici makine ile bağlantı kurmasını sağlar.
Küçük ama verimli cihaz , telefonunuzu halka açık bir yerde şarj ederken hiç kimsenin verilerinize, kişisel verilerinize ve hassas kişisel bilgilerinize erişmemesini sağlar . O nasıl çalışır? Telefondan gelen USB şarj kablosunu Data Blocker Pro'ya takmanız ve normal şekilde USB çıkışına takmanız yeterlidir .
Harddisk, USB (Flash) belleğiniz dolu olduğu halde bilgisayara taktığınızda boş görünebilir. Bunun çeşitli sebepleri vardır. Bunlardan en temel olanlarından birincisi klasör seçeneklerinizin gizli olmasıdır. İkincisi ise Harddisk veya Flash (USB) belleğinize virüs bulaşmasıdır.
Samsung, Google, Sony, OnePlus: Ayarlar > "Telefon Hakkında" öğesine dokunun > Geliştirici seçeneklerini etkinleştirmek için Yapı numarasına yedi kez dokunun. Sonrasında Sistem > Geliştirici seçenekleri > USB hata ayıklama özelliğini etkinleştirin ve ekrana gelen USB hata ayıklama diyaloğunda "Tamam" öğesine tıklayın.
Flash bellek ya da bellek çubuğu olarak da anılan USB bellek, bilgisayarınızı USB bağlantı noktasına takılan, küçük, taşınabilir bir cihazdır. USB bellekler daha çok veri saklama, veri yedeklemesi ve cihazlar arasında dosya aktarma için kullanılır.
Aygıt Yöneticisi açılır. Aygıt Yöneticisi'nde, bilgisayarınızı tıklatarak vurgulanmasını sağlayın. Eylem'i ve ardından Donanım değişikliklerini tara'yı tıklatın. USB aygıtının çalışıp çalışmadığını denetleyin.
Bilgisayara taktıktan sonra Bilgisayarım klasörü açılmalıdır. Açılan dosyada Flash Bellek görünmelidir. Flash Bellek klasörünün üzerine sağ tıklayarak açılan pencereden biçimlendir sekmesi tıklanmalıdır. Eğer USB Flash Bellek 8 GB ve üzeri ise dosya sistemi başlığı altından NTFS seçeneği seçilmelidir.
1 . USB flash bellek veya flash diski PC'ye takın. Windows Gezgini'ni açın > Araçlar > Klasör Seçenekleri'ne gidin > Görünüm Sekmesine gidin > “Gizli Dosyaları Göster”i işaretleyin. Bu, dosya ve klasörlerin gizli modda olmadığından emin olmanızı sağlar.
USB, İngilizce "Universal Serial Bus" kelimesinin kısaltmasıdır. USB'nin Türkçesi "Evrensel Seri Veriyolu"dur. USB dış donanımların bilgisayar ile bağlantı kurabilmesini sağlayan seri yapılı bir bağlantı biçimidir.
Hata ayıklama veya debugging, yazılım kodlarının beklenmedik şekilde davranmasına veya çökmesine neden olabilecek mevcut ve olası hataları bulma ve giderme sürecidir.
Debugging yani hata ayıklama, bir yazılım kodunun beklenmedik şekilde davranmasına veya çökmesine neden olabilecek mevcut ve olası bug'ları algılama ve kaldırma işlemidir.
Debug, bir yazılımın hatasını bulma ve düzeltme sürecidir. Yazılım hataları genellikle yazılımın beklenmeyen şekilde davranmasına ve yanlış sonuçlar vermesine neden olur. Debug işlemi, hatanın nedenini belirlemek ve yazılım kodunu düzenlemek için kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri