Nano her iki tarafında da aynı 180 Gr Örme Kumaşı barındıran çift taraflı kullanıma uygun bir fiyat performans ürünüdür. Bonel yay sistemine sahiptir. Toplam yatak yüksekliği 18-20 Cm arasındadır.
Bir Yatağın Ortopedik Olduğu Nasıl Anlaşılır? Vücudunuzun uyguladığı basınç yatak üzerinde azalıyorsa o yatak ortopediktir. Kişilerin vücudunun şeklini alan yataklardır. Yani kişiler yatak üzerine uzandığında yatağın içinde gömülmez.
Tam anlamıyla ortopedik özellikler gösteren yataklarda; Vücut yapısı desteklenir yapıda olmalıdır; ortopedik yataklar için en önemli nokta vücut yapısının desteklenmesi, ağırlığın eşit olarak dağıtılması ve bu sayede kas – eklem bölgelerinin rahatlığının sağlanmasıdır.
Full ortopedik yatak içerisinde sünger dolgu malzemeleri barındırdığından biraz daha sert olur. Yarı ortopedik yatak ise daha yumuşak sünger dokuya sahip.
Tam ortopedik yatak sünger dolgu malzemesinin daha sert bir yapıya sahip olduğu yatak türüdür. Genelde ortopedik yatak tercihinde ilk sıralarda yer alır. Sertliği sayesinde omurga ve boyun bölgelerine tam olarak destek vererek doğru uyku pozisyonun alınmasına yardımcı olmaktadır.
İlgili 25 soru bulundu
“. 3. Organik Yataklar; sağlık koşulları için en elverişli yataklardır denilebilir. Bu yataklarda kullanılan at kılı, Hindistan cevizi kabuğu lifi, pamuk gibi malzemeler nedeniyle sağlık açısından tamamen doğal koşullar oluşmaktadır. Malzemelerinin dayanıklılığı sayesinde de uzun süreli kullanım için uygundur.
Ortopedik Yatak Nedir? Ortopedik yataklar, bel ve omurgaya destek olan, kas ve eklem ağrılarını azaltan yataklara verilen isimdir. Ortopedik yatağın özel yapısı vücut ağrılarını azaltır, kişilerin sağlıklı ve kaliteli bir uyku deneyimi yaşamasını sağlar.
Visco yatak tek kişilik daha küçük yatak odaları ya da tek kişilik uyku alanları için uygunluk gösterir. Yine vücudu destekleyici özelliklere sahip olan bu yatak uyku sırasında rahatlık ve konfor sağlar. Ortopedik Visco yatak omurga sağlığını desteklemek ve uyku pozisyonlarına uyum sağlamak için tasarlanır.
Visco yataklar, ortopedik bir uyku yüzeyi sunar ve basınç noktalarını azaltarak rahat bir uyku deneyimi sağlar. Genellikle yatak kullanım ömürleri 8 ila 10 yıl arasında değişir.
Omurga sağlığı için doğru yatak tercihi, omurganın maksimum desteklendiği ve üzerine minimum basıncın bindiği yataklardır. Sağlıklı bir uyku için, seçtiğimiz yatağın ne çok yumuşak ne de çok sert olmaması gerekiyor. Orta sertlikteki ortopedik visko yatakları tercih edebilirsiniz.
Omurga Sağlığı için Önemlidir
Ortopedik yataklar, omurga sağlığı için son derece önemli yatak ürünleri arasında yer alır. Çünkü bu tür yatakların, omurgaya olan basıncı azaltma özelliği bulunur. Bu sayede omurga sağlığını koruyan ortopedik yataklar, aynı zamanda omurganın doğru bir şekilde hizalanmasına yardımcı olur.
Omurganın doğal eğriliğini koruyan, disk, bağ ve sinir gibi oluşumları zorlamayan, haliyle bundan kaynaklı ağrılar da ortaya çıkmayan ortopedik yataklar sağlık için bu bakımdan oldukça yararlıdır.
Yan yatanlar 10 üzerinden 3-6 aralığındaki sertliği seçmelidir. Sırt üstü yatanlar 4-7 seviyelerini; yüz üstü yatanlar 5-7 seviyelerini seçmelidir. Yatak sertliği konusunda uluslararası bir standart yoktur.
Uzmanlar bir yatağın ömrünün yaklaşık 10-15 sene civarı olduğunu söylüyor. Yani siz bir yatağı satın aldıktan 10 sene sonra o yatağı sağlığınız için değiştirmelisiniz.
Yumuşak yataklar, omurganın şeklini aldıkları için uyku sırasında rahatsızlık verebiliyorken sert yataklar ise sırt ve bel ağrısına yol açabiliyor. Bu nedenle mümkün olduğunca orta sertlikte bir yatak tercih etmenin önemi ön plana çıkıyor.
Uyku esnasında çok terliyorsanız doğal lifli yataklar tercih edebilirsiniz. Yaylı yataklar sizin yatağın içine daha çok gömülmenizi sağlar. Eğer yatağın içine gömülmek sizi rahatlatıyorsa yaylı yatak tercih edebilirsiniz. Yatağın içinde kullanılan malzemelerin doğal malzemeler olmasına dikkat edin.
Bir kişinin yatağı rahat bir şekilde kullanacağı özelliklere sahip olması gerekir. Bu yükseklik ise genel olarak 40 cm ile 55 cm arasında tanımlanır. Eğer almayı düşündüğünüz yatak süngerse çok kalın bir yapıya sahip olması bir şey ifade etmeyecektir. 20 cm kalınlığa sahip olan bir yatakta bu anlamda ideal olabilir.
Peki yatak tercih ederken yüksek yatak mı yoksa alçak yatak mı tercih etmeliyiz? Alçak yataklar yüksek yataklara göre daha modern bir hava katar ve şık görünür. Alçak yatak bazaları daha az risklidir. Zira uyku esnasında yataktan düşme olasılığına karşı, sakatlanma riskini azaltır.
İdeal yatak seçimi, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre değişiklik gösterebilir. Vücut hatlarınıza uyum sağlayan ve hareket transferini sınırlayan bir yatak istiyorsanız visco yatak; serin bir yatak yüzeyi ve ekonomik bir çözüm arıyorsanız yaylı yatak sizin için daha uygun olabilir.
Visco yataklarda, yaylı yataklar gibi hızla yıpranarak metal sesi gibi sesler duymazsınız. Kilonuz ile yatağınız uyumlu ise çökme sorunları da uzun bir süre yaşanmaz. Yaysız yapısı sayesinde ağrılara engel olur.
Lateks yataklar, hareket kabiliyetini sınırlamaz ve uykudaki kişinin daha sık dönmesine imkan sağlar. Visko yataklar ise, kişinin uyku pozisyonunu hatırlar, sık dönmelerin önüne geçer ve sık dönmekten rahatsız olanlar için idealdir.
Orthosoft yatakta esnekliğe ve çökmeye karşı dirençli yay sistemi kullanılmıştır. Kullanılan yay sistemi bel ve sırt ağrıları için önerilen Bonel Yay sistemidir. Konforu arttıran bamboo kumaş kullanılmıştır. Yatak yüksekliği yaklaşık 22 cm'dir.
Visco yatak, uyku kalitesini artıran, yatağa yatıldığında gömülme hissi yaratan ve vücudunuza göre şekil alan yatak türüdür. İçeriğinde bulunan akıllı süngerler yardımıyla uyku esnasında vücudunuzun gerçekleştirdiği tüm hareket boşlukları Visco yatak sayesinde doldurulur.
Gerek lateks gerekse visko yatak pedi, en fazla tercih edilen dolgu malzemelerinden birisidir. Sırt, bel, boyunda kas ve eklem ağrılarının olduğu omurgaya bağlı sağlık sorunları söz konusuysa, ortopedik ya da medikal yatak pedi, ilk olarak değerlendirilmesi gereken ürünlerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri