Ahlatcı Holding çatısı altında, yeniliğe olan tutkumuzu takip ederek geleceğin teknolojik gelişimlerini önceden tespit ediyor ve çözümler geliştiriyoruz.
Ahlatcı Holding şirketleri arasında yer alan Nanografi, nano teknoloji üzerine Ar-Ge çalışmalarına odaklanan nano teknoloji bir şirkettir.
Nanografi bünyesinde, biyoteknoloji ve genetik alanlarına katkı sağlayan DNA sentezleme, geliştirme ve çoğaltma çalışmaları ve covid-19 teşhisi için kullanılacak n-fast hızlı tanı kiti üretimi yapılır.
İlk defa dile getiren ABD' den Eric Drexler' dir. Nano teknoloji üzerine yoğunlaşan Foresight Enstitüsü' nün kurucusu olan Drexler, ünlü MIT laboratuarındaki eğitimi sırasında, biyolojik sistemlerden esinlenerek, moleküler makineler yapılabileceğini önermiş, nano teknoloji kavramını ortaya atan kişi olmuştur.
Nanografi, nanoteknolojinin dijital baskı sürecine uygulanmasını ifade eder. Bu teknoloji Landa Corporation (Rehovot, İsrail) tarafından geliştirilmiş ve patentlenmiştir. Nanografi, baskı sonuçlarını geliştirmek için karbon nanotüpleri ve diğer nano ölçekli malzemeleri kullanır.
İlgili 30 soru bulundu
Bugün, grafen ve grafen teknolojisi dendiğinde akla ilk gelen şirketlerden olmamız bize ayrıca heyecan katıyor.” Geçen sene Nanografi tarafından Türkiye'nin ilk Grafen Seri Üretim Tesisi açılmıştı. Bu tesisle birlikte Türkiye, grafeni seri üretebilen 10 ülke arasında yer aldı. Tesisin yıllık üretim kapasitesi 100 ton.
Nanografi Nanoteknoloji AŞ'nin geçen yıl açılışı gerçekleştirilen Ankara'daki grafen seri üretim tesisi de Türkiye'nin ileri teknoloji malzeme alanında önemli bir ihtiyacını karşılıyor.
Nanoteknoloji terim olarak ilk defa Japon bilim adamı Norio Taniguchi'nin “Nanoteknolojinin Temel Konsepti Üzerine (On the Basic Concept of Nanotechnology)” adlı makalesinde kullanılmıştır.
Nanoteknoloji üzerine bilimsel çalışmalar, alınan patentler, çalışan firmalar, uzman iş gücü ve teknoloji transferi ile edindikleri pazar payları göz önüne alındığında ABD ile Almanya, Güney Kore, Japonya ve Tayvan'ın diğer ülkelere göre daha fazla öne çıktıkları görülmektedir.
Nanobilim ve Nanoteknoloji Bölümü Mezunu Ne İş Yapar? Nanobilim ve Nanoteknoloji mezunları araştırmalar dışında üretim, tasarım, proje maliyet analizi, malzeme tedariki, kalite kontrolü, yöneticilik gibi konularda hem görev alabilirler hem de Nanoteknoloji Mühendisine yardımcı olarak çalışabilirler.
Öğrenciler Türkiye'de üniversitelerin Metalurji, Malzeme, Biyoteknoloji, Fizik ve Kimya Mühendisliği bölümlerinde lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra yurt dışında bulunan gelişmiş ülkelerin üniversitelerinde Nanoteknoloji Mühendisliği bölümünde okuyabilirler ya da yüksek lisans yapabilirler.
Günümüzde devlet üniversitesileri olarak uşak üniversitesi ve Yeditepe üniversitesinde malzeme bilimi ve nanoteknoloji mühendisliği bölümü yer alırken özel üniversite olarak ise Tobb ekonomi ve teknoloji üniversitesinde bu bölüm yer almaktadır.
Grafen, mekanik pullandırma, sıvı faz pullandırma, SiC'in bozundurulması, kimyasal buhar çöktürme ve grafen oksidin indirgenmesi gibi yöntemlerle üretilebilmektedir. Grafen oksidin indirgenmesi yöntemi dışında kalan yöntemler düşük çıktı vermektedir.
Geleneksel mikroskoplarla görüntülenemeyecek kadar küçük bir ölçü birimi olan nano düzeyinde geliştirilen teknolojilere, nanoteknoloji denir. Bu kavram 1 ile 100 nanometre arasında değişen birimlerde gerçekleştirilen mühendislik ve teknoloji çalışmalarını kapsar. 1 nanometre, 1 metre uzunluğun milyarda biri kadardır.
Nanopartiküller aslında atom salkımları halindedir ve doğada sıfır-boyutlu (0-D) olarak adlandırılırlar. Tabakalı veya lamelli yapılar bir-boyutlu (1-D) nanoyapılı malzemelerdir, uzunluk ve genişlik büyüklükleri kalınlık büyüklüğünden çok daha fazladır.
Nano bugünkü fiyatı ₺16.07 TRY, 24 saatlik işlem hacmi ₺19,891,395 TRY.
Nano teknoloji ürünleri bilgisayar, tablet, gözlük, telefon ekranları, kamera lensleri, cam yüzeylerde toz veya su tutmayan, yansıma önleyici, kendisini temizleme özelliği olan ürünler, ultraviyole korumalı ve buhardan etkilenmeyen ürünler, çizilmeye karşı dayanıklı olan ürünler bunlardan bazılarıdır.
Nanoteknolojinin amaçları; 1- Nanometre ölçekli yapıların analizi, 2- Nanometre boyutunda yapıların fiziksel özelliklerinin anlaşılması, 3- Alışılandan farklı ve üstün malzeme özellikleri, üretim süreçlerinin elde edilmesi, 4- Daha dayanıklı, daha hafif, daha hızlı yapılar, 5- Daha az malzeme ve enerji kullanımı [6].
Nanoteknoloji ürünleri için örnekler verebiliriz. Bilgisayar, tablet, gözlük, telefon ekranları, kamera lensleri, cam yüzeylerde toz veya su tutmayan, yansıma önleyici, kendisini temizleme özelliği olan ürünler, ultraviyole korumalı ve buhardan etkilenmeyen ürünler, çizilmeye karşı dayanıklı olan ürünler diyebiliriz.
Bir nanometre; bir metrenin milyarda birine eşit ölçü birimidir. Nano parçacık ise 1 ile 100 nanometre boyutlarındaki tek bir maddeyi ifade etmek için kullanılır. Bu parçalar çıplak gözle görülemez. Aynı zamanda geleneksel olarak kullanılan mikroskoplar ile bakıldığında da görülmesi mümkün değildir.
Nano teknoloji kullanım alanı sınırlandırması bulunmayan bir daldır. Bu kapsamda; malzeme bilimi, matematik, fizik, kimya, biyoloji, tıp, eczacılık, bilgisayar ve elektrik; nano teknolojinin kullanıldığı başlıca alanlardır.
Silisyum-karbonun yaklaşık 1100 dereceye kadar ısıtılması ve silisyum atomlarının buharlaşması sonucu kalan karbon atomlarının kendi aralarında grafen oluşturması metodudur.
Yalnızca tek bir atom kalınlığında olan grafen, boyutuna göre bugüne kadar görülmüş en sert ve dayanıklı malzemedir. Hatta bu konuda çalışmalar yapan bilim insanlarına Nobel Ödülü bile kazandırmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri