Yeterli performans veremediğinde diğer parçalarında performansını düşürebilen işlemci, bilgisayar için çok önemlidir. Eğer işlemci ekran kartı için yeterince güçlü değilse, yani ekran kartını besleyemiyorsa ve güçsüz kalıyorsa FPS drop problemi yaşanabilir.
FPS drop sorununa sebep olan temel faktörleri şu şekilde sıralayabiliriz: İnternet bağlantısı sorunu. Hard disk sorunu. Ekran kartı sürücülerindeki teknik hatalar.
Packed Loss oluşması tamamen internet bağlantınızla ilgili ve FPS düşüşüne sebep olmaz. Oyundayken Karakterinizin koşuşunu, Mermilerin hedefe zamanında ulaşmasını engeller. FPS drop olayınız başka bir şeyden kaynaklanıyor.
Eğer bilgisayarın önerilen özellikleri karşılamıyorsa az da olsa düşük FPS sorunu yaşayabilirsin. Eğer oyunun çökmeden önce düşük FPS ile karşılaşıyorsan, grafik özelliklerini düşürmek performansın iyileşmesini sağlayabilir. Ayarları aşağıdaki şekilde düzenle: Çözünürlük: Masaüstü çözünürlüğü ile aynı olmalı
İlgili 27 soru bulundu
Eğer işlemci ekran kartı için yeterince güçlü değilse, yani ekran kartını besleyemiyorsa ve güçsüz kalıyorsa FPS drop problemi yaşanabilir. Çünkü ekran kartı, işlemciden yeterince destek, verim alamazsa tam performans verememektedir.
Evet düşer. Tıpkı CSGO oyuncularının ekran çözünürlüğünü en düşüğe alıp FPS arttırması gibi.
Dostum virüs fps düşürür ayrıca windows un orijinal değil crack kmspico tarzı bir aktiflestirme halinde ise fps düşürür.
Eğer bir oyun oynarken arka planda çalışan uygulamalar RAM, işlemci ve ekran kartı gibi donanımları yüksek ayarlarda kullanıyorsa bu FPS drop'a neden olacaktır. Örneğin FPS oyunu oynadığınızda arka planda tarayıcı ya da tasarım programları açıksa bu FPS kaybına neden olacaktır.
Windows 11; FPS düşürür ve sürekli FPS drop da yaşatır. Sistem performansı da düşürür. Pil ömrünü azaltır.
Özellikle oyun ve izleme deneyimi açısından performansı belirleyici olmaktadır. Aşırı ısınma sorunu FPS değeri de bilgisayar performansı gibi düşer. Bu nedenle yoğun iş yükü gerektiren oyun ve programları kullanırken diğer her şeyi kapatmalısınız.
FPS ORANI KAÇ OLMALIDIR? Oyunlarda akıcı bir görüntü elde etmenizi sağlayacak minimum FPS değeri 60'tır. 60 FPS ve üstü değerlerde artık oyunlar daha pürüzsüz ve akıcı bir şekilde oynanabilir.
Online bilgisayar oyunları çok fazla grafiğe sahiptir. Bu grafikler bilgisayarın ekran kartını zorlayabilir. Bu zorlama oyunlarda FPS'nin düşmesinin nedeni olarak görülür. Ekran kartı dışında RAM belleğinin ve işlemcinin yetersiz olması da bu değerin düşmesine sebep olur.
Ortalama bir oyun için 25 FPS değerinde rahatlıkla hem iyi bir hız hem de iyi bir görüntü kalitesi elde edersiniz fakat belirttiğimiz gibi oyunlarda genellikle minimum 30 FPS istenir.
FPS performansı açısından, 120 Hz ekranlar yüksek FPS değerleri sunabilir, ancak 240 Hz kadar yüksek değillerdir. Yine de, çoğu oyun için 120 FPS, akıcı bir oyun deneyimi sunar.
40 FPS, birçok oyun için kabul edilebilir bir değerdir, ancak ideal olarak 60 FPS veya daha yüksek bir değerde oynamak daha iyi bir deneyim sağlar.
Çözünürlüğü yükseltmek, veya önerilen ayarlar dışında herhangi bir görüntü ayarı yapmak FPS'nizde anında negatif etkiye neden olacaktır.
“Frames Per Second” teriminin kısaltılmış hali olan FPS'nin dilimizdeki karşılığı; saniyedeki kare sayısıdır. Oyun tutkunları için önem arz faktörler arasında ses ve görüntünün yanı sıra hız da yer alır.
Özellikle, daha düşük performanslı bir bilgisayarda, 4K monitör kullanmak oyun performansını olumsuz yönde etkileyebilir. Bununla birlikte, yeterli donanıma sahip bir bilgisayarla, 4K monitörler oyun deneyimini iyileştirebilir. Görüntüler daha iyi görünebilir ve daha net bir oyun deneyimi sunulabilir.
Darboğaz yapmak FPS'yi kesinlikle etkiler fakat bunu anlamak için Google'a "bottleneck calculator" yazarak öğrenebilirsiniz. Örneğin i3 12100f rx 6600 bottleneck. Eğer işlemciniz tam güçte ekran kartını kavrayamıyorsa, ekran kartı kullanımı düşer ve böylece FPS de düşmüş olur.
RAM belleğinde verilerin geçici olarak okunabilmesi için yer kalmadığında bilgisayar belleği devreye girmektedir. Bu durum FPS değerini önemli ölçüde düşürür. Bu yüzden RAM veri depolama alanının kapasitesi oyun içi performansı ve FPS değerini etkileyen bir faktördür.
Aynı donanımları bir üst seviye anakarta takarsanız FPS'e ve performansa etkisi olmaz. Ancak anakart yükseltince, diğer parçaları da aynı oranda yükseltirseniz performans artar.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri