bir insana ya da insanlara varlığıyla zahmet verme, sıkıntıya sokma durumu *.
Yük, herhangi bir araç veya yük hayvanı ile, genellikle kazanç elde etmek amacıyla taşınan mal. Motorlu araçlar ile taşınan yükler için kargo kavramı da kullanılır. Gemiyle taşınan yüke ve bu yük karşılığında talep edilen ücrete navlun denir.
Yük olmak DEYİMİ AÇIKLAMASI
Sıkıntılı bir işi başkasına yaptırmak.
Yük, bir maddenin diğer maddeyle elektrostatik itme ya da çekme meydana gelmesi durumunda ortaya çıkan temel özelliktir.
Bir cisim, elektron veya proton fazlalığından dolayı net bir elektrik yüküne sahip olduğundan, cismin net yükü −e veya e'nin tam katları olacaktır. Bu duruma yükün kuantumlu olması denir.
İlgili 21 soru bulundu
Artı “+” ve eksi “-” olmak üzere iki tür elektriksel yük vardır. Üzerindeki artı yük sayısı eksi yük sayısından fazla olan cisimler artı yüklü cisimler, eksi yük sayısı artı yük sayısından fazla olan cisimler ise eksi yüklü cisimlerdir.
Yükün altından kalkmak DEYİMİ AÇIKLAMASI
1. Üzerine aldığı ağır bir işi başarmak. 2. Gördüğü bir iyiliğin karşılığı olarak bir şeyler yapmak. “Onu bu yükün altından kalkamaz sananlar nasıl da yanıldılar.”
Deyim. [1] Sorumluluğunu üstüne almamak. Başından savmak, kovmak.
Ağzında bakla ıslanmamak: Hiç sır saklayamamak.
Nötr (Yüksüz) Cisim
Bir cismin üzerindeki pozitif (+) yük sayısı, negatif yük sayısına eşit ise, böyle cisme nötr ya da yüksüz cisim denir. Yüksüz denildiği zaman cismin içinde hiç yük yok anlamına gelmez. Yalnızca (+) ve (–) yük miktarının eşit olduğu anlamına gelir.
Aşırı yük genel anlamı ile ekonomik birimler tarafından verilen kararlarda vergilerin neden olduğu sapmaların bir ölçüsüdür. Vergileme ile kamuya aktarı- lan tutarın karşısında faydadaki azalma dikkate alınır.
- Üşenmek, tembellik etmek anlamı da vardır.
Cümle içinde kullanımı; - Ona verilen her işten yüksünürdü. - İnsan annesine bir kahve yapmaya yüksünür mü?
Sesli Sözlük - saklanması gereken şeyleri söyleyiveren, sır saklayamayan, geveze.
[1] Ne olursa olsun sırrını söylememek. [2] Ağzı çok sıkı olmak.
sevincinden ağzı kulaklarına varmak - Vikisözlük.
mişaro: Bir çeşit küçük duvar kertenkelesi.
Alttan almak, birine onun gibi davranmamak, karşı tarafın sakinleşmesini ve hatalarını kabul etmesini beklemek demektir Günlük hayatta sıklıkla kullanılan bu deyim,. ''Sineye Çekmek'' ile yakın anlamlıdır. Anlamı: İnsanların bir anlık kızgınlıkla söylediği sözlere aynı şekilde cevap vermemek.
Kafasına uymak TDK sözlük anlamı şu şekildedir: aklına uymak.
Sıkıntı çekmek DEYİMİ AÇIKLAMASI
Zorluk, darlık ya da yoksulluk içinde yaşamak. 2. Ruhen tedirginlik duymak.
Bir şeyi yapmaya kararlı olup zamanını beklemek. “Yarın onunla görüşmeyi kafama koydum.”
Ani bir şekilde konuşmak, beklenmedik bir anda gelmek gibi durumlar için damdan düşer gibi deyimi kullanılmaktadır. Damdan düşer gibi deyimi bir kişinin bir konu ile ilgili olarak ani çıkışlar yapması, bir yere bir ortama aniden girmesi durumunda söylenen bir deyimdir.
Pozitif ve negatif elektrik yük miktarının dengede olmadığı parçacıklara denir. Eğer pozitif yükler daha fazlaysa parçacık artı yüklü, negatif yükler daha fazlaysa parçacık eksi yüklüdür. Bu iki yükün birbirine eşit olması durumunda parçacık yüksüz veya nötrdür.
Pozitif elektrik yükü, bir maddenin atomlarının elektron eksiğine sahip olmasıdır. Pozitif elektrik yükü ile yüklü iki madde birbirini iterken, pozitif elektrik yüklü bir madde ile negatif elektrik yüklü bir başka madde birbirini çeker.
Doğada iki tür elektrik yükü vardır. Bu yüklerin zıt işaretli olduğu söylenir ve artı (+), eksi (-) ya da pozitif, negatif olarak adlandırılırlar. Doğada iki tür elektrik yükü vardır. Bu yüklerin zıt işaretli olduğu söylenir ve artı (+), eksi (-) ya da pozitif, negatif olarak adlandırılırlar.
Baylor Tıp Fakültesi'nden Dr, Asim Shah sır tutmanın neden bu kadar zor olduğunu anlattı. “Sırlar insanların başkaları tarafından bilinmesini istemediği bilgiler içerir. Bu nedenle onları sadece güvendiğimiz insanlara söyleriz, çünkü sırlarımız ortaya çıkarsa itibarımıza zarar verebileceklerinden korkarız” diyor Dr.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri