Eğer tuzlu su ya da deniz suyu içerseniz, aslında hiç su içmemiş gibi olursunuz ve üstelik bir de su kaybedersiniz. Bu durumda vücut sıvıları tükenir, kas krampları meydana gelir, ağızda kuruma gözlemlenir ve tabii ki susarsınız.
Tuzlu su, bağışıklığı güçlendirmenin yanı sıra üst solunum yollarına da iyi gelir. Bronşit ve astım gibi rahatsızlıklarda nefes alış verişini rahatlatır, öksürüğü hafifletir. Bunun yanında tiroitleri uyararak hormon dengesini korumaya yardım edebilir.
Tuzlu suya gereğinden fazla maruz kalmak, sudaki çözünmüş tuzun bedeninize geçmesine sebep olabiliyor. Uzmanlar, vücuttaki tuz oranını artırarak tansiyonu yükselttiği ve yüksek tansiyonun da kalp krizine sebep olabileceği belirterek denizde uzun süre kalınmamasını öneriyor.
Tuzlu su hipertonik bir sıvıdır, diğer bir deyişle tuz içeriği insan kanının tuz içeriğinden fazladır ve tuzluluk miktarı 35'tir. Deniz suyu gibi aşırı derecede hipertonik sıvıları tüketmek, vücudun savunma mekanizmasını bozar.
İlgili 36 soru bulundu
Türkiye'de deniz suyundan içme suyu elde edilen ilk ve tek tesis olma özelliği olan Avşa İçme Suyu Arıtma Tesisi hakkında bilgi verir misiniz? Balıkesir'in Marmara Adası ilçesine bağlı iki ada mahallesinden biri olan Avşa Adası bölgenin turizm açısından göz bebeği konumunda.
Tabi bu konu son yıllarda oldukça revaçta olduğu için azalan tatlı su kaynaklarına takviye yapılması hedefleniyor. Bu başlık altında yıllardır deniz suyu arıtan ülkeleri İspanya, Singapur ve Malezya şeklinde sıralayabiliriz.
Doktorlara gelen vakalar incelendiğinde, bazı kişilerin bir saat içinde 6 litre su içerek su zehirlenmesi yaşadığı da ifade edilir. Su zehirlenmesine neden olacak başka faktörler de bulunur.
Deniz suyu çeşitli vitaminler, elementler, mineral tuzlar, mikroorganizmalar ve amino grup asitler ihtiva eder. Tüm bu bileşenler insan vücudu için oldukça faydalıdır. Deniz suyu antiseptik ve antienflamatuar özelliklere sahiptir. Bu sayede enfeksiyon, mantar, mikrop ve bakterilerle savaşır.
Peki, tuzlu yiyecekler gerçekten susatır mı? Yapılan yeni bir araştırma, tuzlu yiyeceklerin susatmadığını fakat acıktırdığını göstermiştir. Bunun nedeni vücudun süzgeçleri diye nitelendirilen böbreklerde biriken tuzun, suyu tutmasından kaynaklanır. Böbrekler suyu tutmak için fazla enerjiye ihtiyaç duyarlar.
Fazla tuz tüketimi zararlı
Bu hastalıkların başında yüksek kan basıncı (hipertansiyon) geliyor. Ayrıca, sodyum, vücudun su tutmasına (dehidrasyon) sebep olarak, kalp yetmezliğine, böbrek hastalıkları, akciğer hastalığı ve eklem yangısına sebep oluyor.
"Özellikle sonbahar-kış mevsimlerinde gün boyu kapalı ayakkabılar içerisinde kalan ayaklar, haftada bir ya da iki kez tuzlu suda bekletilebilir. Ayakların tamamını içine alacak miktarda suya eklenecek 2 kaşık kaya tuzu, sizi rahatlatacak aynı zamanda enfeksiyon risklerini azaltacaktır.
Tuzlu su ile yüz yıkamanın faydaları
Cildinizi yumuşatır ve kan dolaşımını hızlandırır. Cildinizi siyah ve beyaz noktalardan arındırır.
Prof. Dr. Canan Karatay'ın Kristal Kaya Tuzu Önerisi. Yapay Tuz Neden Zararlı?
Tuzlu su ile dişil enerjiyi yükseltmek, partnerinizle olan cinsel ilişkinizi ve alacağınız hazzı kuvvetlendirmek için kullanılır.
Tuzlu su, burunda ve solunum yollarında biriken mukusun atılmasına yardımcı olur ve kişiyi rahatlatır. Tuzlu su ayrıca iltihabı ve tıkanıklığı azaltarak boğazı rahatlatır.
Çoğu geleneksel yüzme havuzundaki artık kimyasallardan ve klordan kurtulmak için durulamak veya duş almak istemeniz mantıklıdır . Klor bakterileri öldürmek için kullanılır, bu nedenle uzun süre maruz kalanlarda ciltte tahrişe veya hassasiyete neden olabileceği makul görünmektedir.
Saç Renginizi Doğal Bir Şekilde Açar
Deniz suyu, tek başına saç rengini açmaz. Deniz tuzu, saçtaki pigmentleri kaldırma yeteneğine sahiptir.
" Alışkanlık halinde, sürekli 5-6 litre gibi su tüketildiğinde metabolizma bozulur, böbreği yorar ve böbreğin konsantrasyon yeteneğini bozabilir, fazla mineral kaybına neden olabilir. Fazla su tüketimi psikolojik rahatsızlık belirtisi olabilir "dedi.
Kiloya göre günlük su içme tablosu verileri hesaplanırken kişinin kilogram cinsinden kilosunun 0.033 ile çarpılması gerekir. Örneğin 70 kilogram bir bireyin kilosuna göre içmesi gereken su miktarı 2,31 litreyken, 90 kilo biri için bu miktar 2,97 litre dolaylarındadır.
En azından bilimsel kuruluşların genel kılavuz ilkelerine göre. 50 kilogram ağırlığındaki bir kişinin 1,7 litre, 60 kilogram olan kişinin 2,1 litre, 70 kilogram olan kişinin 2,4 litre ve 80 kilogram olan kişinin 2,8 litre içmesi gerekir.
Suudi Arabistan içme suyu ihtiyacını karşılamak için 1927'den bu yana su arıtmaya devam ediyor. Üretim, günlük 300 bin metre küpten günümüzde 5 milyon metreküpe kadar çıktı. Dünyadaki arıtma suyu miktarının yüzde 20'sinin Suudi Arabistan tek başına üretiyor.
Az sayıda göl ya da nehrin bulunduğu kurak bölgelerde yaşayanlar, içme suyu tedariği için denizlere yöneliyor. Dubai'nin içme suyunun yüzde 90'dan fazlası denizden elde ediliyor. Büyük tuzlu su arıtma tesisleri ters osmoz işlemini kullanarak devasa miktarlarda içme suyu üretimi yapabiliyor.
Verilere göre dünyada 17 ülkede aşırı düzeyde su sıkıntısı yaşanıyor. Bunlar sırasıyla Katar, İsrail, Lübnan, İran, Ürdün, Libya, Kuveyt, Suudi Arabistan, Eritre, Birleşik Arap Emirlikleri, San Marino, Bahreyn, Hindistan, Pakistan, Türkmenistan, Umman ve Botswana.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri