Pozitif bir sayının tersi, o sayının negatifidir. Kısaca bu
Negatif sayılar, genellikle önünde bir eksi ile kullanılır. Mesela -17 ifadesi on yedi büyüklüğünde negatif bir miktarı temsil eder. Bu ifade, "eksi on yedi" veya "negatif on yedi" olarak telaffuz edilir.
Çıkarma toplamanın tersidir. Olumsuzluk işareti: Bir sayının öncesinde kullanıldığında ve çıkarma haricinde kullanıldığında sayının negatif (sıfırdan küçük) olduğunu ifade eder. Örneğin, −5 negatif 5'tir. Olumsuzlama işleci: Öncesine geldiği terimin toplamaya göre tersinin alınacağını ifade eden tekli işleç.
Örneğin her ne kadar 5 sayısı 4 sayısından büyük olsa bile, başında eksi işareti olduğu için 4'ten küçük olmaktadır. Buna çok dikkat etmek gerekir. Not: Negatif sayıların en büyüğü, '-1' sayısıdır. Aynı zamanda pozitif sayıların en küçüğü ise, '+1' sayısıdır.
bir şeyden olumsuzu çıkarmanın sonucu ise olumludur yani pozitiftir.
İlgili 25 soru bulundu
Not: Negatif sayı pozitif sayıdan daha büyük olduğu için bu iki sayı topladığımızda negatif (- 2) bir sayı elde ediyoruz. A - B = C şeklinde yazabiliriz. Not: Çıkarma işlemi yaparken unutmamamız gereken en önemli husus, çıkan sayının işaretinin değişeceğidir.
Gördüğünüz gibi iki negatif sayı çarpımının bir pozitif sayı olduğunu basit matematiksel işlemler ile kanıtlayabildik.
Buzdolabının iç kısmını en soğuk derecede kullanmak için derecenin 1 olarak ayarlanması gerekmektedir. 4 derece orta soğuk olarak kabul edilir.
negatif olarak eksi 10, pozitif olarak -4 daha büyüktür.
Negatif tam sayılar ise "0"dan uzaklaştıkça küçülür. En büyük negatif tam sayı -1'dir. En küçük pozitif tam sayı ise +1'dir. Pozitif tam sayılar Z+ şeklinde, negatif tam sayılar ise Z- şeklinde gösterilir.
Negatif sayılarla çıkarma işlemi
Negatif bir sayıyı çıkarmak, o sayının tersi ile toplamakla aynıdır.
Pozitif ve negatif birbiriyle karıştırılan iki zıt ifadedir. Bunlardan pozitif olumlu, negatif ise olumsuzdur. Pozitifte varlık söz konusudur, dolayısıyla işareti artıdır (+). Negatif ise bunun tam aksi olarak yokluğu ifade ettiği için işareti eksidir (-).
Cevap. negatif ten negatif çıkarsa sonuç pozitif olur. pozitif ten negatif veye negatif ten pozitif çıkarsa sonuç negatif olur .
± şeklinde görünen işaret yapılan işlemler sonucu matematiksel bir değer olan toleransı ifade eder ve yaklaşık bir sonuç bulunduğunda işaretin sağındaki rakam kadar artı ve eksi oynamalar olabileceğini belirtir.
Pozitif sayılar sayının önüne konan " " işareti ile, negatif sayılar da " " işareti ile gösterilirler. Sayının önünde bir işaret olmadığı durumda sayının pozitif olduğu anlaşılmalıdır. Sıfır sayısı ne pozitif ne de negatiftir, bu yüzden de işaretsizdir.
−1 (eksi bir), aritmetikte 1'in toplama işlemine göre tersini simgeleyen ve 1 eklendiğinde toplama işleminin etkisiz elemanı olan 0 sayısını veren tam sayıdır. Ayrıca en büyük negatif tam sayıdır.
Kural budur. Yani derece sıcaklık sorularında eksili sayılarda büyük rakamlar en soğuktur.
Cevabımız -1 çünkü herzaman pozitif tam sayı negatif tam sayıdan daha büyüktür. Yani 29° daha sıcaktır. Yani -1 daha soğuktur.
Evet -3, -2'den küçüktür. Negatif sayılardan pozitiflerin aksine tam tersi olur.
22 Aralık 1991'de kuzay yarımküredeki en düşük sıcaklık Klick Meteroloji İstasyonu'nda -69,6 derece olarak kaydedildi. Şurada Paylaş! Dünya'nın en soğuk şehri olarak bilinen bölge Yakutsk'dir (Yakutistan). Sibirya'da bulunan kent, 18 Ocak 2023'te sıcaklıklar eksi 62,2 dereceyi gösterdi ve rekor kırdı.
Cevap: eksi 2 daha soğuktur yani gerilere gittikçe soğuk artar.
NEGATİF DERECELERDE SICAKLIK KARŞILAŞTIRMALARI NASIL YAPILIR
-30 derece, -10 dereceye göre daha soğuk bir değerdir. Bu tarz sorularda eksi işaretinin yanındaki sayı ne kadar büyükse, sıcaklık değeri diğer değere göre daha soğuktur demeliyiz.
Cevap: -2 + 3 = 1 olacaktır.
İşaretli sıfır, önünde artı ve eksi işaretleri olan sıfırdır. Aritmetikte özel durumlar hariç 0 işaretsizdir. Bununla birlikte Bilişimdeki işaretli sayı temsilleri gibi bazı uygulamalarda, işaretli sıfır kullanılır.
Negatif çift ve tek sayılar ise şu şekildedir: Negatif Çift Sayılar: -2, -4, -6, -8, -10, -12, -14, -16, -18, -20,......
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri