Nemrut Dağı'na giriş ücreti kişi başı 20 TL, taşıma ücreti 5 TL olmak üzere toplam 25 TL olarak belirlendi.
02 Ağustos 2023 tarihinden itibaren 100 TL olan giriş ücreti 240 TL'ye yükseltildi. Sezon başında 50 TL olan giriş ücretleri bir ay önce 100 TL'ye son olarak da 240 TL'ye yükseltildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı bir örenyeri olan Adıyaman Nemrut Dağı'nda müzekart geçerlidir.
Fakat dağa çıkan yol bozuk olduğu için sürücülere zorluk çıkartabilecek olması oldukça muhtemeldir. Her halükarda gişe bölümünden Nemrut Dağına çıkmanız en fazla 10 dakikanızı alacaktır.
Uzun Tur : Güneşin doğuşunu izlemek için Adıyaman'dan gece saat 02:00'da hareket edilir. Nemrut Dağı'nda güneşin doğuşu izlenerek, Arsameia, Yeni Kale, Cendere Köprüsü ve Karakuş Tümülüsü gezilerek dönülür. Bu tur yaklaşık 5-6 saat sürmektedir.
İlgili 44 soru bulundu
2150 metre yüksekliğe ulaşan Nemrut Dağı'nın tepesine çıkmak zor değil ama soğuk olabiliyor. Hele ki gün doğumu için gidiyorsanız. Her ne kadar yaz mevsimi de olsa, dağın yukarılarına doğru çıktığınızda hava serinliyor. Bir de rüzgar da çıkarsa (ki çıkıyor) donuyorsunuz.
Mutlaka açık havada ve Mayıs-Ekim arası gidin.
Kafeteryada su 2 tl cay 4 tl. Magnetler 5 tl den 30 tl ye kadar var. Yolu cok virajli.cocuklu gidilmesi cok zor. Yaklasik 300 merdiven.
Binek araçla çıkabilirsiniz. Aracınız yoksa 65-70 TL ödeyerek gidiş geliş turla da yola çıkabilirsiniz.
Nemrut Dağı'nda bulunan devasa kafa heykellerinin, tüm dinleri ve kültürleri tek bir bayrak altında toplamak amacıyla tasarlandığı düşünülüyor. Tarihi belgelerin ve çevresel etmenlerin ışığında, burada bulunan kafa heykellerinin o dönem inanılan tanrıları simgelediğini biliyoruz.
Nemrut Örenyeri. 240 TL - Durum: AÇIK- Arsemia ziyaret alanı bu ücrete dahildir.(NEMRUT DAĞI ÖRENYERİ KIŞ ŞARTLARI NEDENİYLE ARALIK-OCAK-ŞUBAT-MART AYLARINDA KAPALI OLDUĞUNDAN ZİYARET EDİLMEDEN ÖNCE MÜZE MÜDÜRLÜĞÜNDEN İZİN ALINMALIDIR.)
Milattan Önce 1. Yüzyılda günümüz Adıyaman sınırları içinde Kral 1. Antiochus Kommagene Krallığı'nın lideriydi. MÖ 34 yılında öldüğünde Nemrut Dağı'nın Fırat Nehri'ne bakan rüzgarlı tepesinde taş yığınlarının içine gömüldü.
Kral bu olanlara daha fazla dayanamamış ve ölmüş, Volkanik bir dağ olan Nemrut Dağı bu ayrılığa daha fazla dayanamamış ve üzüntüsünden patlamış. Bu patlama Nemrut Dağı'nın son patlaması olmuş. O günden sonra bir daha faaliyete geçmeyen dağın, kralın ve oğlunun yasını tuttuğuna inanılmaktadır.
Nemrut Dağı ya da Nemrut Stratovolkanı, Bitlis İlinin Tatvan ilçesinde, Doğu Anadolu'da yer alan yüksek dağlardan biridir. Van Gölü'nün batısına düşer. Nemrut, uyuyan aktif bir yanardağdır ve 1441 yılında son kez lav çıkışı olmuştur. Tepesindeki kraterde Nemrut Gölü yer alır.
Nemrut Dağı Millî Parkı, Adıyaman ili; Kâhta ilçesinde bulunan ve içinde Kommagene Krallığı'nın bir antik kentini barındıran millî park ve ören yeri.
Yaklaşık 300 merdiveni tırmanmak zorunda kalıyorsunuz ama yukarıda siz bekleyen muhteşem bir yer var. O yüzden bu yorgunluğa değiyor açıkçası. Tepede, Doğu ve Batı olmak üzere iki tane teras bulunmakta. Her iki tarafta aynı tanrı heykelleri bulunmakta ve bu heykellerin sırtları ortadaki tümülüse(yığma mezar) dönük.
M.Ö. 2640 yıllarında yaşadığı rivayet edil mektedir. Çok uzun bir ömür sürdüğü 10 hatta "bin yıl" yaşadığı da tevatür olan rivayetlerdendir.
Nemrud (İbranice: נִמְרוֹדֿ, romanize: Nimrôḏ; Aramice: ܢܡܪܘܕ; Arapça: اَلْنَّمْرُود; an-Namrūd), Tekvin'e göre Nuh'un torunu ve Sümer (Shinar) kralıdır. Tanah'a göre güçlü bir kişi ve yetenekli bir avcıdır. Tevrat dışı dini kaynaklara göre Babil Kulesi ile bağlantılı ve Yehova'ya karşı duran bir kraldır.
Doğu ve Batı Medeniyetlerinin, 2150 m. yükseklikte muhteşem bir piramitteki kesişme noktası, Dünyanın sekizinci harikası Nemrut, Yüksekliği on metreyi bulan büyüleyici heykelleri, metrelerce uzunluktaki kitabeleriyle, UNESCO Dünya Kültür Mirasında yer almaktadır.
7. Nemrut Dağı'ndaki Heykeller Nasıl Keşfedildi? Nemrut Dağı'ndaki harabelerin keşfi aslında 1881 senesine dayanıyor. Diyarbakır çevresinde gerçekleşen yol çalışması sırasında Karl Sester tarafından Kommagene Krallığı'ndan kalmış olan eserlere ulaşılıyor.
4.1. Nemrut Dağı Tümülüsü Neden Açılmıyor? Tümülüs tarzı yapılar kazılara karşı çok dayanıksız olması nedeniyle zarar görmemeleri adına korunuyor ve bu nedenle açılmıyor.
1987 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınan Nemrut Dağı, iki bin yıllık kültürel zenginliği ile ziyaretçi kabul etmeye devam ediyor.
Nemrut Dağı Ören Yeri, Pütürge'nin Büyüköz Köyü ile Adıyaman'ın Kâhta İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır.
Nemrut Dağı, yıl içerisinde nisan ve kasım ayları arasında ziyaret edilebilir. Haftanın yedi günü 04.00 ile 18.30 saatleri arasında misafirlerini ağırlayan milli park kış sezonu boyunca kapalı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri