Yılın merakla beklenen filminde Neşet Ertaş'ı Ramazan Bağgül, gençliğini Bektaş Dolu canlandırırken başarılı müzisyen Zara, Neşet Ertaş'ın annesi rolünü üstlendi. Film, CGV Mars Dağıtım aracılığıyla 23 Aralık 2022'de tüm Türkiye'de vizyona girecek.
Garip Bülbül Neşet Ertaş, yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak ve Berker Berki'nin üstlendiği, senaryosunu Mert Dikmen ve Fulya Özcan'ın yazdığı, Neşet Ertaş'ın hayatını konu alan Türk sinema filmidir.
Neşet Ertaş'ı Ramazan Bağgül'ün canlandırdığı yapımda, sanatçının çocukluğunu Onur Efe Şahin, gençliğini ise Bektaş Dolu oynadı. Şarkıcı Zara ise sanatçının annesi "Döne Ertaş" rolünde izleyici karşısına çıkacak.
Türk halk ozanı Neşet Ertaş'ın hayat hikayesini anlatan 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' filminin 'kişilik haklarını ihlal ettiği' gerekçesiyle ailesinin yapımcı Mustafa Uslu'ya açtığı davada mahkeme, 23 Aralık'ta vizyona girecek olan filmin ve fragmanının yayınlanmamasına karar verdi.
“23 Aralık'ta film oynatılamayacak”
Ertaş ailesinin avukatı Uğur Çapkın ise iki gün önce film için tedbir kararı verildiğini belirterek, ''Bu davadan tedbir kararı verildi. Artık filmin vizyona giremeyeceği tescil edildi.
İlgili 30 soru bulundu
Öncelikle konuyu yeniden gündemimize sokan meseleye göz atalım. 23 Aralık'ta vizyona çıkması planlanan 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' filminin gösterime girmesi mahkeme kararıyla yasaklandı. Çünkü Neşet Ertaş'ın ailesi, filmin kendilerinden izin alınmadan çekildiğini iddia ediyor.
Neşet Ertaş'ın ailesi filmin kendilerinden izin almadan çekildiği gerekçesiyle gösterimi durdurma kararı aldırdı. Ertaş ailesinin avukatı Uğur Çapkın, "Mahkemelerden biri haklılığımızı nihayet gördü ve tedbir kararı verdi. Film vizyona girmeyecek.
Vizyona girmesi beklenen Neşet Ertaş'ın filmi yasaklandı. Herkes neden yasaklandığını merak ederken, filmin yapımcısı aileye resmen ateş püskürdü. 23 Aralık'ta vizyona girmesi planlanan, usta sanatçı Neşet Ertaş'ın hayatını konu alan "Garip Bülbül Neşet Ertaş” filmi yasaklandı.
Halk ozanı Neşet Ertaş'ın hayatını konu alan 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' filmi mahkeme kararı ile yayımlanması yasaklandı. Yapımcı Mustafa Uslu, yasaların işlemesini ve haklı çıkmayı bekliyor. Meyveli ağacı taşlarlar.
Babası ve kardeşleri ile bir süre göçebe bir hayat yaşadı. Babası Muharrem Ertaş, Yozgat'ın Kırıksoku köyünden "Arzu" isminde bir hanımla ikinci evliliğini yaptı ve bir süre o köyde yaşadılar. Daha sonra Yozgat'ın Yerköy ilçesine yerleştiler.
Fragmana eşlik eden "Neredesin Sen" türküsü, filmde Ertaş'ın gençliğini canlandıran Bektaş Dolu tarafından seslendiriliyor.
İkilinin arasındaki ilişki “Ahirim Sensin” türküsüne de ilham oldu. Bir dönem baba-oğlun arası Neşet Ertaş'ın Leyla isminde bir kıza aşık olması ile bozuldu. Aralarında bir gerginlik doğan baba ve oğul çareyi türküler aracılığıyla iletişim kurmakta buldu.
Bektaş Dolu, Kırklareli'nde dünyaya geldi. Bektaş Dolu, 22 yaşındadır. Genç sanatçı, Neşet Ertaş'ın hayat hikayesini anlatan filmde Neşet Ertaş'ın gençlik yıllarını canlandıracak.
16 Aralık Cuma günü izleyici karşısına çıkacak Neşet Ertaş filmi 'Garip Bülbül' için mahkemeden ret kararı çıktı. Filmin vizyona girmeyeceğini duyuran Ertaş ailesinin avukatı Uğur Çapkın, "Mahkemelerden biri haklılığımızı nihayet gördü ve tedbir kararı verdi. Film vizyona girmeyecek.
Neşet Ertaş, (d. 1938, Çiçekdağı, Kırşehir, Türkiye - ö. 25 Eylül 2012, İzmir, Türkiye), Türk halk ozanı ve halk müziği şarkıcısı. Babası bağlama ustası Muharrem Ertaş, annesi Döne Ertaş'tır. 8 yaşına kadar doğduğu köy olan Kırtıllar Köyü'nde yaşamış, sonrasında ailesi ile birlikte İbikli Köyü'ne yerleşmişlerdir.
Halk ozanı Neşet Ertaş'ın hayatını konu alan 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' filminin kendilerinden izin alınmadan çekildiğini öne süren Ertaş'ın çocuklarının, açtığı dava karara bağlandı. Mahkeme, 23 Aralık'ta vizyona girecek filmin yayınlanmamasına hükmetti.
2016 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı olarak göreve başlamış olup görevine halen devam etmektedir. 2021 yılında Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü olarak göreve başlamış olup görevine halen devam etmektedir.
“Neşet Ertaş Alevidir"
Büyük üstat halk ozanı Neşet, Alevi anne-babadan doğup Alevi olarak yaşamını sürdürmüştür. Ertaş, halkın arasında halk ile mihman olup resmi uygulamaları hazzetmemiştir. Devlet Sanatçılığı ünvanını; “Ben halkın sanatçısı olarak kalırsam benim için en büyük mutluluk bu.
Türk Halk Müziği'nin büyük ismi Neşet Ertaş, ölümünün 11'inci yılında da unutulmadı. 74 yaşında prostat kanserine yenik düşen usta sanatçı, sevenlerini büyük bir hüzne boğmuştu.
Babam saz çalardı, ben onun yanında saz çalamazdım. Abim keman çalıyordu, ben de cümbüşe başladım." Ertaş, çok küçük yaşta bağlama ve keman çalmayı öğrenirken babasıyla 8 sene boyunca Kırşehir'in ilçeleri, Nevşehir, Niğde, Kırıkkale, Yozgat ve Kayseri'de köy köy gezerek kendi deyimiyle düğünlere şenlik kattı.
Neşet Ertaş da babası Muharrem Ertaş gibi Alevi'ydi. Aleviliğe mensup “Abdallar” diye tanımlanan bir topluluğa aitti. Neşet Baba, Aleviliğini öne çıkartan ve bu davayı güden birisi değildi. Çünkü o zaten “garip”di ve sırtında zaten taşımakta zorlandığı fazla sayıda yük vardı.
Neşet Ertaş, Kürt olduğunu hiç ifade etmedi. Kürt ozanı Evdalê Zeynikê uzmanı olan Ahmed Aras, Ertaş'ın Zeynikê'nin torunu olduğunu, ailesinin Ağrı'nın Tutak ilçesine bağlı Molla Hasan köyünden sürgün edildiğini belirtiyor.
Neşet Ertaş ve Leyla Ertaş'ın bu evlilikten Döne ve Canan adında iki kız ile Hüseyin adında bir erkek çocukları oldu. Yedi yıl evli kaldıktan sonra 1970'lerin başlarında ayrıldılar. "Cahildim dünyanın rengine kandım" türküsünü evliliğini bitmesi üzerine söyledi.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri