NFC teknolojisinde aktif ve pasif olmak üzere iki tür cihaz bulunur. Veri aktarımı sırasında pasif cihaz aktif cihazdan güç alır ve aktarım bu şekilde gerçekleşmiş olur. Mobil telefonlarda ise NFC teknolojisi sayesinde belge, telefon numarası, konum, uygulama gibi bilgileri bir başka cihaz ile paylaşabilirsiniz.
Telefonun ayarlar bölümüne girilmelidir. Bağlantı tercihleri veya diğer bağlantılar seçeneğine girmek gerekir. Buradan telefonda bulunan NFC özelliği açılabilir. Bu işlemlerin yapılmasının ardından Android telefonlardaki NFC aktifleşecektir.
Eğer bilgi paylaşımı gerçekleştirecek iki telefonda da NFC özelliğinin açık olması gerekir. Bu özellik sayesinde telefonlar arasında belge, fotoğraf, video ve konum gibi içerikleri de paylaşabilirsiniz.
Kartın, telefonunuzun NFC sensörüne temas edecek şekilde yerleştirildiğinden emin olun. Telefonunuzun arkasında üst kısımda veya arka kameranın yanında bulunur.
NFC ya da Near Field Communication, yakın alan iletişimi anlamına gelmektedir. NFC sayesinde pek çok cihaz, yakın mesafeden veri paylaşımı yapabilir. Bu veri paylaşımı kablosuz bir şekilde gerçekleşir. Cihazlar arasında basit komut bilgileri NFC aracılığı ile sağlanır.
İlgili 24 soru bulundu
NFC'yi (Near Field Communication) açma
Önemli: NFC ayarını görmüyorsanız telefonunuzda NFC yoktur. Temassız ödeme özelliğini kullanamazsınız.
Neredeyse tüm akıllı telefonlarda bulunan NFC teknolojisi, minimum pil ve işlem gücü kullanırken cihazınızın işlevselliğini de artıran bir sistemdir. Ayrıca, eşler arası ödeme ve veri aktarımı uygulamalarında yaygın olarak kullanılmasına rağmen NFC'nin hayatınızı kolaylaştırabilecek daha birçok uygulaması da bulunur.
NFC teknolojisi; bir ödeme kartı ve ödeme terminali, iki elektronik cihaz, bir akıllı telefon ve bir tüketici ürünü arasında iletişime izin verebilir. Bu kablosuz iletişimi, sistemin her bir bileşenine gömülü olan NFC çipleri mümkün kılar.
Kimlikle cep telefonu numarası doğrulama işlemi için güvendiğiniz bir kişiye ait NFC özelliği olan bir cihazı da (cep telefonu, tablet vb.) kullanabilirsiniz.
Ayarlar>Daha Fazla>NFC>NFC işlevini etkinleştir
Kullanmak istediğiniz aygıtın NFC işlevini destekleyip desteklemediğini kontrol edin. 3. NFC algılama alanının tarama aralığı içinde olup olmadığını kontrol edin. 4. Aygıtınızda koruyucu kılıf veya kapak varsa çıkarın ve NFC özelliğinin çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
Öncelikle “Ayarlar” menüsüne giriş yapmanız ardından da “Bağlantı Tercihleri” ya da “Diğer Bağlantılar” seçeneklerinden birine dokunmalısınız. Sahip olduğunuz marka ya da modele göre karşınıza bu iki seçenekten biri çıkacaktır. Bu menü içerisinden “NFC” kısmına giderek NFC özelliğini açabilirsiniz.
NFC etiketi ne işe yarar? NFC etiketi sayesinde telefonunuzda temas durumunda aksiyona geçen kısayol ve görevler oluşturabilirsiniz. Örneğin evinizin Wi-Fi ağ bilgilerini, iletişim bilgilerinizi ya da sosyal medya hesaplarınızı etikete yazabilirsiniz.
Kartınıza Mobil Temassız Ödeme özelliğini tanımlamak için;
Bankkart Mobil' de Ödemeler veya Ziraat Mobil'de Kartlarım menüsünden Mobil Temassız Ödeme Tanımlama>Kredi Kartlarım seçilmelidir. Açılan menüde özelliğin aktifleştirilmesi için uygun kartlarınız listelenecektir.
“NFC Easy Connect” uygulamasını Android akıllı telefonunuza indirip yükleyin. Google Play™ Mağazasında “NFC Easy Connect”i arayın. Uygulama bazı ülke/bölgelerde indirilemeyebilir. “NFC Easy Connect” uygulamasını, ekran talimatlarını uygulayarak akıllı telefona yükleyin.
10u göstermeye çalışıcam. öncelikle ayarlar bölümüne giriş yapıyoruz. buradan bağlantı paylaşım. buradan nfc özelliğini bu şekilde. aktif hale getirebiliyoruz. ya da şu şekilde üst paneli kaydırıp buradan. sağa doğru kaydırdığımız zaman şu şekilde. nfc özelliğini bu şekilde de açabiliyoruz.
NFC özellikli tüm Android cihazlara Google Play üzerinden anında ücretsiz indirilebilir.
Kimlik bilgilerini doğru girdiğinize emin olunuz. Taratma esnasında kimlik kartını ve cihazı hareket ettirmediğinize emin olunuz. İşlemi başlattığınız e-Devlet Kapısı hesap sahibinin kimlik kartı ile doğrulama yaptığınıza emin olunuz. Cihazların NFC algılama alanı marka ve modele bağlı olarak değişebilmektedir.
Apple, güncel tüm teknolojileri aynı potada eritip tek ürün hâlinde sunduğu iPhone modellerine, iPhone 6 sonrasında NFC özelliğini entegre ediyor.
Günümüzde sıkça tercih edilen IOS ve Android mobil işletim sistemine sahip mobil cihazlar, genellikle yakın alan iletişimine sahiptir. NFC kullanımı sadece akıllı telefonlarla sınırlı değildir. Cihazlar arası iletişimi mümkün kıldığı için farklı yapıda cihazlarda da bu teknoloji kullanılabilir.
Samsung, Apple, Xiaomi ve Oppo, NFC özelliğine sahip olan birçok telefon modeli sunmaktadır.
Bazı NFC etiket türleri, belirli bir Android veya iOS sürümünde desteklenmeyebilir. Bu nedenle, cihazınızı güncellemek, bu hatanın nedeni olabilir. Cihazınızın NFC okuyucusunun kirli veya hasarlı olması da “NFC etiket tipi desteklenmiyor” hatasına neden olabilir.
NFC; yeme içme, giyim kuşam gibi birçok alanda alışverişlerde kredi kartına ihtiyaç duymadan ödeme yapmayı sağlayan bir sistemdir. NFC özelliğini kullanabilmek için cep telefonlarında ya da diğer cihazlarda bu özelliğin mevcut olması gerekir.
Öncelikle yapılması gereken kimlik belgenizin MRZ bilgilerinizin bulunduğu bölümü çevirin (arka yüz) ve Android telefon kamerasını kullanarak ekranda görüntüleyin. Kimlik MRZ bilgi ekranında tarama işlemi bittikten sonra tarama yapılan alanda bulunan MRZ bilgileri uygulamada görüntülenecektir.
NFC özelliği sayesinde mobil ödeme yapabilir, kimlik doğrulayabilir, ulaşım kartına dolum yapabilir, ulaşım kartlarının bakiyesini sorgulayabilir, veri aktarabilir ve uygulama paylaşabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri