NFC ile cep telefonunuzdaki mobil bankacılık uygulaması sayesinde, ödeme yapmak istediğiniz bir yerde telefonunuzu pos cihazına yaklaştırarak bir banka kartı ya da kredi kartına ihtiyaç duymadan ödeme gerçekleştirebilirsiniz. Son olarak NFC sayesinde Bluetooth cihazlara da bağlanabilirsiniz.
NFC (Near Field Communication), yakın alan iletişimi olarak bilinen kablosuz bir teknolojidir. Aslında çoğu akıllı telefonda bulunan bu donanım özelliği genellikle ödeme yapmak, veri alışverişi yapmak ve cihazları birbirine bağlamak için kullanılıyor.
NFC ile ödeme yapma:
Android mağazasında bulunan Google Pay uygulamasını telefonunuza indirin ve kredi veya banka kartınızı bu uygulamaya kaydedin. Daha sonra temassız ödeme imkanı olan mağazalarda telefonunuzun NFC özelliğini açıp ödeme yapabilirsiniz.
Öncelikle “Ayarlar” menüsüne giriş yapmanız ardından da “Bağlantı Tercihleri” ya da “Diğer Bağlantılar” seçeneklerinden birine dokunmalısınız. Sahip olduğunuz marka ya da modele göre karşınıza bu iki seçenekten biri çıkacaktır. Bu menü içerisinden “NFC” kısmına giderek NFC özelliğini açabilirsiniz.
PayPOS Nasıl Çalışır? PayPOS'u NFC özelliği bulunan Android işletim sistemine sahip cihazlarına yükleyen Paynet üye iş yerleri, uygulamayı aktif hale getirip NFC özelliğini ayarlardan açtıktan sonra ödeme alabiliyor. Ödeme, tıpkı POS cihazlarında olduğu gibi kart yaklaştırıldığı anda gerçekleşiyor.
İlgili 18 soru bulundu
Temassız ödemeler GÜVENLİDİR! Kartlarınızda bulunan çipler gibi POS cihazları ve uygulamaları da kart ve işlem bilgilerinin korunması için uluslararası güvenlik standartlarına uygun üretilmektedir. İşlem anında kart POS'a yaklaştırılarak okutulurken kart bilgilerinizin çalınma riski yoktur.
SoftPOS altyapısıyla çalışan PayPOS ile cep telefonu, tablet, kiosk veya el terminali gibi NFC/temassız özelliği bulunan tüm Android cihazlarınızı fiziksel POS'a dönüştürebilir, saniyeler içinde istediğiniz yerden tek çekim veya taksitle ödeme alabilirsiniz.
NFC İnternetsiz Çalışır mı? NFC cihazlar arasındaki iletişimi elektromanyetik radyo dalgaları ile kurar. Bu nedenle NFC özelliğinin çalışması için bir internet bağlantısına ihtiyacınız yoktur.
Öncelikle yapılması gereken kimlik belgenizin MRZ bilgilerinizin bulunduğu bölümü çevirin (arka yüz) ve Android telefon kamerasını kullanarak ekranda görüntüleyin. Kimlik MRZ bilgi ekranında tarama işlemi bittikten sonra tarama yapılan alanda bulunan MRZ bilgileri uygulamada görüntülenecektir.
Kartın, telefonunuzun NFC sensörüne temas edecek şekilde yerleştirildiğinden emin olun. Telefonunuzun arkasında üst kısımda veya arka kameranın yanında bulunur.
9. NFC mobil ödeme uygulama örnekleri nelerdir? En popüler olanlar; Apple Pay, Android Pay ve Samsung Pay'dir.
NFC ya da Near Field Communication, yakın alan iletişimi anlamına gelmektedir. NFC sayesinde pek çok cihaz, yakın mesafeden veri paylaşımı yapabilir. Bu veri paylaşımı kablosuz bir şekilde gerçekleşir.
Doğruluk oranı test ve gerçek ortamlarda %99 olarak saptanmıştır. NFCREAD bir sunucuya ihtiyaç duymadan çalışır, ek sunucu maliyeti oluşturmaz. Bütün işlemler, tarama ve okuma adımları cihaz üzerinde yapılır.
Akıllı telefon üreticileri, bir süredir ters kablosuz şarj' özelliğini zaten sunuyordu. Ancak çoğunlukla premium telefonlarda gördüğümüz bu özelliği sunmak için özel bir teknoloji kullanılması gerekiyordu. WLC ile birlikteyse NFC'li bütün telefonlarda ters kablosuz şarj özelliği sunulabilecek.
NFC'nin şüphesiz ki en önemli avantajı, bir cihazda yer alan verileri diğer bir cihaza kolaylıkla aktarabilmesi. Bir cihazda sahip olduğunuz verileri NFC özelliğine sahip başka bir cihaza kolaylıkla aktarabilirsiniz. Bu kablosuz iletişim standardının başka bir artısı da ödeme yapmayı inanılmaz kolaylaştırması.
Ziraat Katılım Cepten POS, Android işletim sistemli akıllı telefonlarınızın NFC özelliğini kullanarak harici herhangi bir ek cihaza ihtiyaç duymaksızın temassız ödemeleri kabul edebilmenizi sağlayan ödeme çözümüdür.
Kimlik bilgilerini doğru girdiğinize emin olunuz. Taratma esnasında kimlik kartını ve cihazı hareket ettirmediğinize emin olunuz. İşlemi başlattığınız e-Devlet Kapısı hesap sahibinin kimlik kartı ile doğrulama yaptığınıza emin olunuz. Cihazların NFC algılama alanı marka ve modele bağlı olarak değişebilmektedir.
Merhaba, NFC destekli telefonlar için papara uygulamasından telefonla temassız ödeme çok kullanışlı olur.
Çipli kimlik kartları boyutları küçük olduğu için kişiye özgü birçok bilginin çipte yer aldığı kimlik kartı türüdür. Örneğin doğum yeri, medeni hali, dini, kan grubu, kayıtlı olduğu yer (ili, ilçesi, cilt, hane, sıra no), veriliş nedeni, veriliş tarihi gibi bilgiler çipte kayıtlıdırlar.
Bu temassız özellik daima açık olursa cihazınızı tehlikeye atabilir. Shiftdelete'de yer alan habere göre NFC özelliği ile veri alışverişi yapıldığında cihaz bildirim ile kullanıcıları uyarıyor. Sistem NFC ile APK dosyası gönderildiğinde de benzer şekilde çalışmakta.
Near Field Communication (Yakın Alan İletişimi) (NFC)
NFC iki yönlü iletişim yeteneğine sahiptir ve bu nedenle kart emülasyonu ve peer-to-peer (Eşten-eşe) (P2P) paylaşımı gibi daha karmaşık etkileşimler için kullanılabilir. NFC bir yakın iletişim teknolojisi olarak 5cm veya daha az mesafe ile sınırlıdır.
NFC'yi (Near Field Communication) açma
Önemli: NFC ayarını görmüyorsanız telefonunuzda NFC yoktur. Temassız ödeme özelliğini kullanamazsınız.
BKM (Bankalararası Kart Merkezi) tarafından yapılan düzenlemeye göre 1 Temmuz 2022 itibarıyla şifresiz temassız ödeme limiti 750 TL.
NFC ile Ödeme
Cep telefonlarında banka kartı, kredi kartı gibi birden fazla kart saklanabilir; böylelikle ödeme sırasında cüzdanınızdan kart seçip kasiyere vermek yerine cep telefonu üzerinden isteğiniz kartı tuşlayıp temassız terminale yaklaştırarak ödeme yapabilirsiniz.
Kimlikle cep telefonu numarası doğrulama işlemi için güvendiğiniz bir kişiye ait NFC özelliği olan bir cihazı da (cep telefonu, tablet vb.) kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri