Temassız ödeme işlemi için cep telefonunuzu ödeme terminaline yaklaştırdığınızda NFC özellikli okuyucunun ve akıllı telefonunuzun şifrelenmiş bilgileri birbirine iletmesini sağlarsınız ve bu işlem birkaç saniye sürer. NFC genelinde veri iletim frekansı 13,56 megahertz'dir.
ANDROİD NFC ETKİNLEŞTİRME
Bunun için ise öncelik olarak telefonun ayarlar kısmına girilmesi gerekmektedir. Telefonunuzun "Ayarlar" uygulamasını açın. "Bağlantı tercihleri"ne veya "Diğer bağlantılar" seçeneğine dokunun. NFC'yi açın.
Öncelikle “Ayarlar” menüsüne giriş yapmanız ardından da “Bağlantı Tercihleri” ya da “Diğer Bağlantılar” seçeneklerinden birine dokunmalısınız. Sahip olduğunuz marka ya da modele göre karşınıza bu iki seçenekten biri çıkacaktır. Bu menü içerisinden “NFC” kısmına giderek NFC özelliğini açabilirsiniz.
1. Eşleştirilmiş olan her iki cihazın kilidinin açık olduğundan emin olun ve NFC ve Android Beam özelliğini etkinleştirin. (NFC nasıl kullanılır?) 2. Kullanmak istediğiniz aygıtın NFC işlevini destekleyip desteklemediğini kontrol edin. 3. NFC algılama alanının tarama aralığı içinde olup olmadığını kontrol edin.
İlgili 45 soru bulundu
Öncelikle yapılması gereken kimlik belgenizin MRZ bilgilerinizin bulunduğu bölümü çevirin (arka yüz) ve Android telefon kamerasını kullanarak ekranda görüntüleyin. Kimlik MRZ bilgi ekranında tarama işlemi bittikten sonra tarama yapılan alanda bulunan MRZ bilgileri uygulamada görüntülenecektir.
Kimlik bilgilerini doğru girdiğinize emin olunuz. Taratma esnasında kimlik kartını ve cihazı hareket ettirmediğinize emin olunuz. İşlemi başlattığınız e-Devlet Kapısı hesap sahibinin kimlik kartı ile doğrulama yaptığınıza emin olunuz. Cihazların NFC algılama alanı marka ve modele bağlı olarak değişebilmektedir.
NFC özelliği Android ya da Apple telefonlarda kullanılabilmektedir. Fakat bazı ürünler NFC'yi desteklemektedir. Telefonda NFC var mı sorusunun cevabı için ayarlar-kablosuz ağlar-diğer bağlantılar sekmesinden NFC özelliğinin olup olmadığını görebilirsiniz.
Kartınıza Mobil Temassız Ödeme özelliğini tanımlamak için;
Bankkart Mobil' de Ödemeler veya Ziraat Mobil'de Kartlarım menüsünden Mobil Temassız Ödeme Tanımlama>Kredi Kartlarım seçilmelidir. Açılan menüde özelliğin aktifleştirilmesi için uygun kartlarınız listelenecektir.
Kartın, telefonunuzun NFC sensörüne temas edecek şekilde yerleştirildiğinden emin olun. Telefonunuzun arkasında üst kısımda veya arka kameranın yanında bulunur.
NFC kullanımı sadece akıllı telefonlarla sınırlı değildir. Cihazlar arası iletişimi mümkün kıldığı için farklı yapıda cihazlarda da bu teknoloji kullanılabilir. Bu cihazlardan biri ise pos makineleridir. NFC ile ödeme yapmak özellikle pandeminin ardından yaygın olarak tercih edilen bir kullanım seçeneğidir.
10u göstermeye çalışıcam. öncelikle ayarlar bölümüne giriş yapıyoruz. buradan bağlantı paylaşım. buradan nfc özelliğini bu şekilde. aktif hale getirebiliyoruz. ya da şu şekilde üst paneli kaydırıp buradan. sağa doğru kaydırdığımız zaman şu şekilde. nfc özelliğini bu şekilde de açabiliyoruz.
Kimlikle cep telefonu numarası doğrulama işlemi için güvendiğiniz bir kişiye ait NFC özelliği olan bir cihazı da (cep telefonu, tablet vb.) kullanabilirsiniz.
“NFC Easy Connect” uygulamasını Android akıllı telefonunuza indirip yükleyin. Google Play™ Mağazasında “NFC Easy Connect”i arayın. Uygulama bazı ülke/bölgelerde indirilemeyebilir. “NFC Easy Connect” uygulamasını, ekran talimatlarını uygulayarak akıllı telefona yükleyin.
İstanbulkart Mobil «işlemler» alanına gir, NFC ile. talimat etkinleştirme bölümüne tıkla, fiziksel. İstanbulkart'ını telefon kamerana dokundur ve. talimatın aktifleşsin!
NFC açık kalırsa ne olur? NFC devamlı olarak açık kalırsa, ödeme bilgileri gibi önemli verilerin çalınma riski ortaya çıkabilir. Dolayısıyla kullanımına gerek olmadığı durumlarda bu özelliğin kapatılmasında fayda vardır.
Metal koruyucu kılıflar NFC iletişimini engeller. Kılıfı çıkarıp tekrar denemeniz önerilir. Ödeme kartını değiştirmek isterseniz telefonunuzu yukarı kaldırıp tekrar ödeme yapmayı deneyin. POS makinesi (NFC özelliğini destekleyen) gibi cihazlarda ve metro turnikelerinde uyumluluk sorunları yaşanabilir.
İlçe Nüfus Müdürlüklerine, yeni kimlik kartlarının dağıtımına yönelik olarak KIOSK'lar konuldu. Vatandaşlar İlçe Nüfus Müdürlüklerine giderek bu cihazları kullanabilir. KIOSKlar üzerinden yeni kimlik kartınızın şifresini aktif hale getirebilir veya değiştirebilirsiniz.
NFC kimlik doğrulaması için kimlik ön ve arka yüzünün fotoğrafı çekilmeli, ardından kimlik kartı telefona yaklaştırılarak kimlik doğrulama işlemi tamamlanmalıdır. E-GÜVEN, kimliğinizi doğrular ve OCR kullanarak kimlik verilerini ve MRZ bilgilerini alır.
Uzaktan Kimlik Doğrulama İçin NFC Teknolojisi
Kimlik belgesi üzerindeki bulunan çip içindeki veriler kimliği veren ülkedeki makamlarca dijital olarak imzalanır. Ayrıca kopyalanmaya (klonlamaya) karşı korunur. NFC ile kimlik belgesi çipindeki verilere hızlıca ulaşarak kimlik doğrulaması yapılabilir.
NFC özelliğin var ise; istanbulkart'ını telefonunun arka yüzüne yaklaştır ve birkaç saniye bekle. NFC özelliği yok ise istanbulkart'ını dolum noktaları ya da otobüslerdeki bakiye okuma cihazlarına dokundurman yeterli.
NFC destekli cihaz ile:
Kimliğinin yönünü doğru bir şekilde göstererek telefonunun kamerası ile kimliğinin ön ve arka yüzünü tarat. Böylece, kimliğin ön ve arkasındaki bilgiler alınarak kontrol edilecek. Kimliğinin üzerinde bulunan çipi NFC destekli telefonunun arkasında bulunan kamera alanına dokundurarak bekle.
NFC, Apple, Android ve daha pek çok cihaz ve telefonda karşımıza çıkan bir özellik olmuştur. Yeni nesil telefonlarının hayatımızı kolaylaştıran özelliklerinden biridir. NFC akıllı telefonlarının yakınında yer alan çeşitli cihazlar ile temassız olarak iletişim kurabilmesini sağlayan teknolojidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri