İş insanı İsmet Olcay'ın 1960'lı yılların başında kurduğu tesiste üretilmeye başlanan Niğde Gazozu, bu kişinin vefatından sonra akrabası Asım Abay ile oğlu Selçuk Olcay tarafından yaklaşık 60 yıldır içecek sektörüne sunuluyor.
Üretimine 1962 yılında İsmet Olcay tarafından 44 metrekarelik bir dükkânda başlandı. Niğde gazozu bugün Niğde Meşrubat ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi tarafından yıllık 8 milyon şişenin üzerinde bir kapasiteye sahip fabrikada üretilmektedir.
1767 senesinde İngiliz doktor Joseph Priestley, suyu karbondioksitle aşılamayı başararak gazlı suyu elde etti. Bu gazlı su veya soda, pek çok alkolsüz içecek gibi gazozun da temel bileşeni oldu.
C : Niğde Gazozu %100 doğal Şeker Pancarından üretilen kristal şeker kullanıyor.
NİĞDE GAZOZU nun tüketildiği yerler sadece buralarla sınırlı olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Laila da, reina da hatta Bodrum halikarnas disko da da Niğde Gazozu yudumlayabilirsiniz.
İlgili 25 soru bulundu
İş insanı İsmet Olcay'ın 1960'lı yılların başında kurduğu tesiste üretilmeye başlanan Niğde Gazozu, bu kişinin vefatından sonra akrabası Asım Abay ile oğlu Selçuk Olcay tarafından yaklaşık 60 yıldır içecek sektörüne sunuluyor.
Türk Gıda Kodeksine uygunluğu açısından helal gıda sertifikalı ilk gazozu yaptıklarını dile getiren Abay, uluslararası helal gıda sertifikalarının bulunduğuna dikkati çekti.
Niğde Gazozu, Türk mutfağına ait lezzetli seçeneklerden biridir. Bu içeceğin etkileyici tadı, içinde kullanılan doğal malzemelere dayanır. Markanın ürünlerinin temel bileşenlerinden biri karbonatlı sudur.
"Gazoz daha tehlikeli"
Dr. Karhan, şöyle konuştu: "Kolalı içeceklerin zararı, faydalı olmaması ve faydalı içeceklerin içilmesine engel olmasıdır. Bunlardan biri de meyve suyudur.
Enfeksiyonların vücuttan atılmasına yardımcı olur. Safra kesesi ve pankreas fonksiyonlarını düzenler. Karbonhidrat metabolizmasının iyileştirir. Bağırsakların çalışmasını düzenler, kabızlığa iyi gelir.
Toplamda 47 farklı gazoz markası yarıştı. İlk günlerde, Niğde Gazoz'un net bir üstünlüğü söz konusuydu. Hatta bizde, "Ooo bu seçimin sonucu çok net belli" gibi bir duygu bile bıraktı. Dört Mevsim Gazozu, bir ara Niğde Gazozu'nu geride bırakıp birincilik koltuğuna oturdu.
Uludağ Elektrik İngiliz yatırım fonuna satıldı
Fruko, Türkiye'de 1967 yılında Tamek Holding (Tamek Gıda) tarafından kurulan gazoz markasıdır. 2002 Mart ayından itibaren PepsiCo'ya devredildi.
Türkiye'nin ilk hafif içimli maden suyu olan Uludağ Premium pazara sunulmuştur.
Şirketimiz Erbak-Uludağ İçecek AŞ.; 1930 yılında Mehmet Hakkı (Erbak) Bey tarafından kurulmuş, Efsane Uludağ Gazozu'nun formülü ise Mehmet Hakkı Bey'in oğlu Nuri Zafer Erbak tarafından bulunmuştur. Şirketimiz, Nuri Erbak'ın çocukları ve torunları 3. ve 4. kuşak tarafından yönetilmektedir.
Gazoz da içerisinde şeker ve yüksek kalori içeriği bulunan içeceklerden birisi olarak bilinmektedir. Aşırı gazoz tüketimi ise kilo vermeyi zorlaştırıcı bir etkiye sahip olarak ifade edilebilir. Gazoz tüketiminin, kilo vermek için yapılan diyetlerde sınırlandırılması veya hiç tüketilmemesi tavsiye edilmektedir.
Gazlı içecekler asidik oldukları için, vücudumuzda devamlı asit bir ortam oluşmasına neden oluyor. Uzun süreli asit ortam ise midede yanma ve ağrı olmasına sebep veriyor. Diş çürükleri, kemik erimesi ve kemik kırıklarına neden oluyorlar.
Besin değeri olmamasına karşın yüksek miktarda şeker, dolayısıyla da kalori içeren kola, obezite görülme olasılığını artırır. Bir bardağı dahi vücuda yaklaşık 122 kilokalorilik enerji sağladığından günde birkaç bardak kola tüketmek kilo artışını kaçınılmaz hale getirir.
Seçenekler: 1'li 31,80 TL/lt. 6'lı 43,33 TL/lt. 24'lü 45,83 TL/lt.
100 ml içinde 38 kadar kalori mevcut.
Farklı aroması ile beğeni toplar. İçerisindeki şeker takviyesi ile enerjik hissetmenizi sağlayabilir. Uykulu ya da yorgun olduğunuzda yapısındaki kafein ile vücudunuzu harekete geçirir. Uyuşukluğu ortadan kaldırarak canlılık kazandırır.
Bilindiği üzere kola gibi gazlı içeceklerde de kafein vardır. “Abi kola da bağımlılık yapıyormuş” cümlesinin kurulabiliyor olma sebebi de bu yüzdendir. Ancak hiçbiri kahve kadar kafein barındırmaz.
İçindekiler; Su, karbondioksit, asitlik düzenleyici: sitrik asit, tatlandırıcılar (aspartam, asesülfam-k, sukraloz), doğal aroma vericiler. Nasıl Muhafaza Edilmeli? Oda sıcaklığında saklanabileceği gibi buzdolabında da muhafaza edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri