1. Albert Einstein. Einstein 6 yaşına kadar konuşamamıştı. Okumayı söktüğünde ise 9 yaşındaydı.
Babası elektrik mühendisi Hermann Einstein küçük bir elektrokimya fabrikasının sahibi, annesi Pauline Einstein ise klasik müziğe meraklıydı. 5 yaşında keman çalmaya başlayan Einstein, konuşmayı 7 yaşında öğrendi.
Einstein, İlk, orta ve lise eğitiminin her alanında bir çok sorunlar yaşadı. Sonunda okuldan atıldı. Niye atılmasın ki? Zeka seviyesi düşük gibiydi, Basit aritmetiği anlayamıyordu. iki kere iki, On lira verdim bir sigara ve kibrit aldım geriye para üstü ne gelecek?
1900 yılında Einstein üniversiteden fizik diploması ile mezun oldu. Üniversitede bir asistanlık pozisyonu bulmak istiyordu, böylece doktorası için araştırma yapabilecekti. Fakat üniversite yıllarında pek çok profesörünü isyankar tavırları ile kızdırmıştı.
Alman, E takımını tutuyor.
İlgili 45 soru bulundu
İnsan beyni, vücut ağırlığının sadece yüzde 2'sini oluşturmakla beraber enerjinin yüzde 20'sini tüketir (ortalama beyin ağırlığı 1400 gram civarındadır, ama Einstein'in beyni 1230 gramdı).
Einstein'in hastalığı ''Abdominal aort Anevrizması'' hakkında bilinmeyenler | Optimed Sağlık Grubu.
Einstein ve Hawking'i geride bıraktı
Adhara'nın bu okulda IQ'sunun 162 olduğu tespit edildi. Bu, her ikisi de 160 IQ'ya sahip olan Albert Einstein ve Stephen Hawking'den daha yüksek bir seviye.
Albert Einstein (1879 – 1955) Alman bir fizikçiydi.
Einstein doktorasını 1905 yılında Zürih Üniversitesi'nden almıştır. 17 Haziran 1907 yılında Bern Üniversitesi'ne ek bir doktora (bugünkü ismiyle "doktora-sonrası programı") için başvurmuş; ancak komite kararıyla bu başvuru gerçekten de 28 Ekim 1907 tarihinde reddedilmiştir.
Einstein okurken Pomodoro tekniğini uyguladı. Bu tekniğin arkasındaki temel fikir, saatlerce çalışmaktansa, aralıklarla çalışmak ve kısa molalar vermekti.
Okuduğu okuldan 1900 yılında mezun olan Einstein fizik diplomasını aldıktan sonra da davranışları nedeniyle uzun bir süre hiçbir akademik kurumda iş bulamamıştır. Mezun olduktan sonra iki yıl boyunca iş sıkıntısı yaşayan Albert Einstein bir arkadaşının babasının patent ofisinde müfettiş olarak çalışmaya başlamıştır.
Konuşmaya başladığında çok yavaş konuşuyordu. Annesi ve babası zihinsel engelli olduğunu düşünüp üzülüyorlardı. Ailesi daha önce niye hiç konuşmadığını sorunca şöyle yanıt verdi: “Çünkü şimdiye kadar herşey düzenliydi.”
William James Sidis (1 Nisan 1898 – 17 Temmuz 1944), olağanüstü matematik ve dil becerilerine sahip, 290–300 IQ ortalaması ile tüm zamanların en zeki insanı olarak kayıtlara geçmiş Amerikalı matematikçidir.
Einstein küçük yaşlardan itibaren dahi seviyesinde IQ puanına sahipti ve özellikle de matematik ve fizik derslerinde sıra dışı bir öğrenciydi. Einstein Matematik Bölümü'nü bilgisizliğinden değil, tam tersine, kendini beğenmişliğinden bırakmıştı. Matematikte zaten her şeyi bildiğine inanıyordu.
Rapor, aynı ailedeki çocukların IQ'lerinin küçükten büyüğe doğru azaldığını ortaya koymuştur. Küçük çocukların(4-6 yaş) ortalama IQ seviyesi 90, büyük çocukların(12-22 yaş) IQ ortalaması ise yalnızca 60 idi. Bu da kalıtım dışındaki faktörlerin geçerli olduğunu göstermektedir.
Musk 1.88 boyundadır ve IQ'sunun 155 olduğu hesaplanmıştır.
90-110 puan aralığı normal zekayı 111-129 puan aralığı parlak zekayı 130-160 puan aralığı üstün zekayı 160 ve üstü puan ise dahiliği gösterir.
Şizofreni teşhisi
Eduard Einstein psikiyatrist olmak istiyor, Sigmund Freud'un teorilerine ilgi duyuyordu. 1932'de İsviçre'de bir psikiyatri kliniğine kaldırıldığında tıp okuyordu. 1933'te 22 yaşındayken şizofreni teşhisi kondu.
Tarihte yaşamış ve yüksek zekaları ile bilinen isimlerin IQ seviyeleri hep merak edilmiştir. Örneğin; Albert Einstein'ın 160, Issaac Newton'ın ise 190 IQ değerine sahip oldukları bilinmektedir. Bu hepimizin aşina olduğu isimlerin yanında ise daha önce duymadığımız 260 IQ seviyesine sahip bir isim var.
Buna önemli kanıt disleksili olduğu bilinen bilim adamları ve sanatçılardır: Albert Einstein, Leonardo da Vinci, Tom Cruise ve Mickey Mouse çizgi film karakterinin yaratıcısı Walt Disney gibi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri