Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Nikah şahidi kim olamaz?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Nikah şahidi kim olamaz?

Nikah şahidi olma şartları arasında aile üyeleri olamaz veya aynı soyadı taşıyanlar olamaz diye bir kaide şart yoktur. Bu yüzden kardeş nikah şahidi olabilir. Aynı zamanda diğer aile üyeleri anne ve baba da nikah şahitliği yapabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

Kardeş resmi nikah şahidi olur mu?

Nikâh şahidi olabilmek için ergin, ayırt edebilme yetisine sahip olmak ve şahitliği yapılan kişiyi tanıma şartı aranır. Bu şartları taşıması kaydıyla çiftin annesi, babası, kardeşi veya çocuğu da nikâh şahidi olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: besiktas.bel.tr

Nikah şahidi neye göre seçilir?

Nikâh Şahidi Neye Göre Seçilir, Kimler Olabilir? Çiftler elbette ki nikah şahitlerini sevdikleri yakınlarından seçerler, bu oldukça tâbi bir durumdur. Nikah şahidi seçilirken halk arasında yaygın olarak inanılan ise, nikah şahitliği yapacak olan kimselerin mutlu ve huzurlu bir evliliğe sahip olmaları gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Nikah şahidi olmak için kimlik şart mı?

8- Nikâh saatinde 18 yaşını doldurmuş, yanında T.C. kimlik kartı bulunan en az iki şahit hazır bulunmalıdır. Nikâh şahidi olabilmek için: reşit, ayırt etme gücüne sahip olmak ve şahitliğini yaptığı kişiyi tanımak şarttır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: usak.bel.tr

Imam nikahı şahidi kim olamaz?

Müslüman iki erkek veya Müslüman 2 kadının şahit olması gerekmektedir. Delilerin ve çocukların şahitlikleri kabul olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.haber7.com

Nikah Şahidi Kimler Olabilir? Nikah Şahidi Olmanın Şartları

İlgili 32 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Erkek kardeşten nikah şahidi olur mu?

Kardeşten Nikah Şahidi Olur mu? Başta kardeşler olmak üzere aynı soyisimden nikah şahidi olur mu sorusu da konuyla ilgili en çok merak edilenler arasında. Bu noktada şu bilgiyi vermeliyiz; aynı soyadı taşımak şahit olmaya engel değildir. Gelinin ve damadın kardeşleri şahitlik edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dugun.com

Kuzen nikah şahidi olur mu?

Çiftlerin resmi nikahının kıyılması için nikah şahitlerinin olması gerekiyor. 18 yaşını dolduran, akli dengesi yerinde olan herkes nikah şahitliği yapabilir. Kişinin annesi, babası ya da kardeşleri de nikah şahidi olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

Resmi nikah başvurusu tek kişi yapabilir mi?

5 adet vesikalık fotoğraf ile birlikte evleneceği kişiye göndermek suretiyle, eşlerden kadın veya erkek tek başına da evlenme başvurusunda bulunabilir. Başvuru kadın ve erkek veya onların vekillerince örneğine uygun olarak düzenlenmiş ve imza edilmiş olan “Evlenme Beyannamesi” ile yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: karesi.bel.tr

Kızın baba nikah şahidi olabilir mi?

Şöyle ki: Şahit zevcin veya zevcenin usul ve füruundan ise onun aleyhinde şehadet edebilirlerse de lehinde şehadet edemez.” Bu nakillerden sonra şu hükmü anlıyoruz: Nikâhta kardeş, amca ve dayı şahit olabildiği gibi, baba ve oğul da şahit olabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Nikah şahidi en az kaç kişi olur?

Nikah şahidi olmayan nikahlarda resmi işlemler tamamlanamadığı için evlilik gerçekleştirilemiyor. Bu nedenle resmi nikahın kıyılabilesi için en az 2 kişinin şahit olması şartının yerine getirilmesi gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bridolog.com

Evlilikte şahit olmazsa ne olur?

En az iki şahit bulunmadan kıyılan nikâh akdi geçerli değildir. Zira Hz. Peygamber (s.a.s.); “…iki âdil şahit olmadıkça kıyılan nikâh (geçerli) olmaz.” (İbn Hibbân, es-Sahîh, 9/386 [4075]; bkz. Tirmizî, Nikâh, 15 [1104]) buyurarak nikâhtaki en önemli şartlardan birinin şahitlik olduğunu belirtmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Resmi nikah kıyılırken önce kime sorulur?

Önce kadına, sonra erkeğe üçer defa "bu kadını/erkeği kabul ettin mi" diye sorar. Şahitlerin huzurunda bu nikahı gerçekleştirir. Nikahtan sonra nikah duasını okuyarak töreni sonlandırır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Nikah şahidi gelmezse ne olur?

Bir tanığın usulüne uygun şekilde dosyaya sunulması halinde, tanık mahkemeye çıkmaktan kaçamaz. Mahkeme, tanığın ikametgahında yetkili emniyet görevlilerine müzekkere adı verdiğimiz bir yazı yazarak tanığın mahkemede hazır bulundurulmasını ister. Tanık bu şekilde, dinlenilmek üzere mahkemeye zorla da olsa getirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yasingirgin.av.tr

Nikah şahidi 1 kişi olur mu?

Çiftlerin en mutlu günlerine resmi olarak en az 2 kişinin tanıklık etmesi gerekir. Çiftler nikah şahitleri ile birlikte nikah masasına oturur ve nikahları kıyılır. Bu mutlu günlerine çiftlerin yakınları da eşlik eder. Nikah şahidi olmak için 18 yaşını doldurmak ve akli dengesi yerinde olması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iha.com.tr

Bekar Kardeş nikah şahidi olur mu?

Şahitlerin yanında kimlikleri bulunmalıdır. Şahitler reşit olmalıdır. Gelin ve damadın her ikisinin de birinci dereceden akrabaları (anne, baba, kardeşler ile çocuklar) nikah şahidi olamazlar. 8.Evlenme işlemleri için evrak geçerlilik süresi 6 aydır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: marmaraereglisi.bel.tr

Mehir miktarı ne kadar olmalı?

Mehrin en az miktarı Hanefîler'e göre 10 dirhem (o dönemlerde yaklaşık iki koyun bedeli), Mâlikîlere göre ise 3 dirhem gümüştür. Şâfiî ve Hanbelî hukukçulara göre ise mehrin alt veya üst sınırı yoktur. Mehrin üst sınırının olmadığı konusunda Hanefî ve Mâlikîler de diğer iki mezhep gibi düşünmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Zina yapmamak için imam nikâhı kıyılır mı?

ailenizin çevrenizin akrabalarınızın haberi olacaksa tabiki de nikah kıyılabilir. ama siz sadece zina yapmamış olmak için kendi aranızda nikah yapacaksanız ve bundan da kimsenin haberi olmayacaksa o nikah geçerlidir ancak bunun sonuçlarına da katlanmak zordundasınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

İmam nikahını ailenin bilmesi şart mı?

Resmi nikâh olmadan dini nikâh yapılmasını uygun görmüyoruz.

Halbuki daha sonra telafisi çok zor durumlarda kalabiliyorlar. Bir kadın ve erkek aileden habersiz ya da ailenin izniyle şahitler huzurunda nikâhlansalar karı koca sayılacaklarından erkek boşamadan kadın başkasıyla evlenemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

İmam nikahını kendin kıyabilir misin?

Bu Malikilere göredir. Resmi nikah olmadan dini nikah yapılmasını uygun görmüyoruz. Özellikle kadının dini ve dünyevi hukukunun korunması açısından dini nikahın yanında resmi nikahın da yapılmasını gerekli buluyoruz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Eşlerden biri olmadan nikah günü alınır mı?

Doğru olan da budur. Çiftlerden birinin tek başına nikah için müracaatta bulunması söz konusu değildir. Bu tür başvurular belediyelerin nikah memurlukları tarafından kabul edilmez. Çiftlerden birinde, evlenilecek olan kişinin vekaleti varsa, bu durumda çiftlerden biri de gerekli müracaatta bulunabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Evlenemez raporu kimlere verilir?

Evlenemez raporu kimlere verilir konusu, evlenmeden önce yapılan tetkikler sonucu verilebilecek kararı ifade eder. Bu raporun hayati bir önemi vardır. Evlenmek isteyen bireylerin ve akabinde çocuk sahibi olmak isteyen bireylerin bu rapora sahip olması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Nikah işlemleri için hangi testler yapılıyor?

Bu sebeple de sağlıklı bir evlilik yapılması açısından mutlaka sağlık raporu alınması tavsiye edilir. Bu raporda gerekli testleri ise şu şekilde sıralayabiliriz; anti hiv testi, hepatit b ve c testi, AİDS testi, idrar testi, akciğer filmi gibi birçok testler uygulanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: galenlab.com.tr

Kuzen ile evlenmek yasak mı?

Amca, hala, teyze, dayı ile yeğen arasında evlenme engeli vardır. Ancak hala, dayı, amca, teyze olan üçüncü derecenin çocuğuyla evlenebilmek mümkündür. Halk arasında kuzen diye bilinen dördüncü derece hısımlık ile evlenilebilir; herhangi bir yasak konulmamıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

Şahitsiz nikah olur mu?

Bir erkekle bir kadının şahitliği ile yapılan nikâh akdini Hz. Ömer (r.a.) efendimiz kabul etmemiştir. İmam Muhammet (rhm) da, biz de bu hükmü kabul ediyor ve iki erkek veya bir erkek iki kadın şahit olmadan nikâhın olmayacağını ifade ediyoruz, demiştir. Buna göre şahitsiz nikâh olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: camiahaber.com

Kuzen ile evlenilir mi?

O Kur`ân-ı Kerîm`de kimlerle evlenilmeyeceğini açıklamış ve "Bunun dışında kalanlarla evlenmemiz helâldir" (Nisâ 4/24) buyurmuştur. Kuzenler yani hala-teyze, amca-dayı çocukları evlenmeleri haram olanlardan sayılmamıştır. Öyleyse onlarla da evlenilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com
Önceki makale
Kaçak yapının tapusu olur mu?
Sonraki makale
1 Tanzimat dönemi nedir?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT