Geçmiş dönemlerde Budizm ve Hinduizm gibi dinler için kendini bulmayı ve iç dünyayı temizlemeyi simgeleyen lotus çiçeği, aynı zamanda Nilüfer çiçeği ile de benzerlik gösterir. Pek çokları için kutsal olarak görülen bu çiçek, aynı zamanda sonsuz yaşamın simgesi olarak da tanımlanır.
Çin ve çeşitli Asya ülkelerindeki Japon Nilüfer çiçeği, Buda'nın sembolü olarak kullanılır. Beyaz Nilüfer çiçeği ve pembe Nilüfer, saflık ve bağlılığın sembolüdür. Kırmızı, mor, mavi ve renkli olanları, ruhsal bir yükseliş ve aydınlanma duygusuna sahip olmaya yardımcı olur.
Temel olarak zihnin duruluğunu ve ruhun saflığını temsil eden lotus çiçeği, Budizm ve Hinduizm'de mükemmelliğin somut sembolü olarak kabul edilmektedir.
Nilüfer çiçeği, ana vatanı yağmur ormanları olan bir su bitkisidir. Bilimsel adı Nelumbo olan bu çiçekler halk arasında Lotus çiçeği ismiyle de bilinir. Kendi kendini temizleyen özel bir sistemi mevcuttur. Bu sayede dünyadaki en temiz çiçek olarak tanımlanır.
İlgili 31 soru bulundu
*Sümbül Çiçeği Anlamı
Sümbül çiçeği bağlılık ve sonsuz sevgi anlamını ifade eder. Güzel kokulu olması nedeniyle çokça tercih edilir. Kokulu çiçek sevenlerin ilkbahar ve yaz aylarında çokça talep ettikleri bir çiçektir.
Adonis'in ölümü karşısında kendini tutamayan Afrodit, aşkını kolları arasına alıp ağlamaya başlıyor ve toprağa düşen gözyaşlarının arasından kırmızı bir anemon çiçeği bitiyor. Bu efsane nedeniyle anemon çiçekleri, günümüzde kayıpları ve karşılıksız aşkı temsil ediyor.
Lotus Çiçeği Nam-ı Diğer Nilüfer
Özellikle Mısır, Hindistan ve Vietnam gibi Doğu kültürlerinde binlerce yıldır “sonsuz yaşamın simgesi” olarak bilinen çiçeğin diğer çiçeklerden farklı bir yaşam döngüsü bulunur.
Nilüfer çiçeği ile çok benzetilen lotus çiçeği arasındaki en belirgin fark, nilüfer çiçeğinin boyu 20 cm'e kadar ulaşırken, lotusun 3 m'ye kadar ulaşabilmesidir. Farklı renklere sahip olan lotus çiçeği, tarihteki farklı coğrafyalardaki sanat eserlerinde de sık sık karşımıza çıkmaktadır.
Lotus çiçeğinin anlamı, ruhsal temizliktir. Hatalara hayatında yer vermeyen ve kötülüklerden arınmış temiz kişiliği yansıtırlar. Diğer yandan da son yaşamın ya da sonsuz yaşamın simgesi olarak görülür ve her yönden de manevi değerinin yüksek olduğunu anlayabiliriz.
Lotus ( Nilüfer ) çiçeği bir su bitkisidir. Çamurlu sularda yetişmesine rağmen yapraklarının kendi kendini temizleyebilme özelliği sayesinde yaprakları daima temizdir. Lotus olarak da bilinen nilüfer çiçeği oldukça güzel çiçeklere sahiptir.
Lavinia çiçeği, dünya üzerindeki pek çok ülkede ölüm çiçeği olarak bilinmektedir. Bu sebeple lavinia çiçeği ölümü çağrıştıran bir çiçek olarak nitelendirilmektedir. Lavinia çiçeğinin bir hayli merak uyandıran Latince adı "Knautia arvensis" olup uyuz çiçeği yahut misk çiçeği olarak da bilinen bir çiçek türüdür.
Aşk çiçeği, halk arasında aşk merdiveni ya da eğrelti otu isimleri ile de bilinen bir ev bitkisidir. Bu çiçek hem doğada kendiliğinden yetişebiliyor hem de salon bitkisi olarak da tercih edilebiliyor.
Antik Mısır inancında Lotus çiçeği ölümden sonra canlanmayı, gençliğin yeniden kazanılmasını sembolize eder. Güneş tanrısı Ra'nın lotus çiçeği içerisinden doğduğuna duyulan inanç lotus çiçeğini onlar için kutsal hale getirmiştir. Geleneksel çin inancında ise lotus çiçeğinin cennette de yetiştiğine inanılmaktadır.
Yaşam çiçeği olarak bilinen sembolün özünde esasında çok güçlü bir sonsuzluk simgesi vardır. Yaşam simgesi maddi ve manevi alemi ortak bir noktada birleştiren ve buluşturan bir enerji şeklinde de anlatılabilir. Yaşam çiçeğinin anlamı ise sonsuz güç, yaratıcı ve maddi manevi tüm alemin ortak noktasını temsil etmesidir.
Manolya Çiçeği Anlamı ve Hikayesi
Manolya çiçeği aşkın asilliğini temsil eder. Aşkın ne kadar asil olduğunu anlatmak için kullanılır. Ayrıca sebat etmeyi, haysiyeti, alçak gönüllülüğü ve saflığı sembolize eder. Buna ek olarak meditasyon, sezgi, iç huzur, kendini tanıma, sadakat ve bağlılık ile ilişkilendirir.
Lotus çiçeği anlamı; arınma, yeniden doğma, ruhun temizlenmesi olarak bilinir. Bununla birlikte lotus çiçeğinin renk çeşitleri farklı durumları simgeler. Biyolojik açıdan bakıldığında çamurlu ve bataklık bölgelerde yetişip çiçek açan lotus çiçeği simgesel olarak zorlu koşullardan sıyrılmayı temsil eder.
Nelumbonaceae ailesinden olan Lotus, Asya kökenli bir bitki olup, 1787'de Avrupa'ya getirilmiştir. Eski Hindistan ve Çin'de Buda'nın Lotus çiçeğinin kalbinden doğduğuna inanılır ve Budistlerce saygı gösterilirdi. Dünyanın pek çok bölgesindeki durgun sularda yaygın şekilde yetişmektedir.
Lotus Çiçeği Anlamı
Hayatında kötülüklerden arınmış, hatalarından gereken dersleri çıkartmış olan temiz bir kişiliği idealize ederler. Bir diğer taraftan da ebedi yaşamın sembolü olarak görünür.
En temiz bitki olan lotus bitkisinin üzerinde bir çivi yatağı şeklinde küçük noktalar bulunmaktadır. Bu küçük noktalara arasında sallanan toz zerrecikleri tutunamaz ve en ufak bir yağmur damlasında temizlenir. Bu nedenle, temizliğin (özellikle ruhsal temizliğin) simgesidir (Fig. 1 Lotus ).
Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Bitlis`in Hizan ilçesinde, nilüfer çiçekleri doğayı süslemeye başladı. Hint mitolojisinde "kutsal çiçek" olarak kabul edilen ve "lotus" adıyla da bilinen nilüferler, Hizan`ın Gayda Köyü yakınlarındaki sulak alanlarda da yetişiyor.
Kutsal lotus çiçeği, Doğu kültüründe birçok anlama sahiptir. Bu çiçek, aydınlanma ve ruhsal uyum ile ilişkilendirilir. Aynı zamanda şansı da sembolize eder. Kutsal lotus çiçeği, çakraların açılmasına yardımcı olabilir ve bu sayede hayatınızdaki şansa pozitif bir etki yapabilir.
Kırmızı Çiçeğin Anlamı
Bunun sebebi ise karşı tarafa seni seviyorum demenin en güzel şekli ona gül hediye etmektir.
Kırmızı lale aşkın yansımasını ifade eder ve sevgilinize ya da eşinize seni seviyorum demek için kullanılır. Canlı kırmızı rengi ile birlikte çarpıcı bir görünüme sahip olan kırmızı laleler sevginin ne kadar değerli ve tutkulu olduğunu da ifade ederler.
LALE (SARI): Umutsuz aşkı ifade eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri