No frost buzdolaplarında ve derin dondurucularda bulunan bir özelliktir. Bu beyaz eşyalardaki nem ve sıcaklık oranının sabit tutulmasını No Frost teknolojisi gerçekleştirir. Bu da besinlerin daha geç bozulmasını sağlar. Aynı zamanda beyaz eşyaların ömrünü uzatır.
Üfleyerek soğuttuğu için buzluktaki yiyecekler buz tutmaz ve soğukluğunu korur. Kışlık besinlerin daha taze bir şekilde saklanmasına yardımcı olur. Derin dondurucuya göre daha fazla enerji tasarrufu sağlar. No frost buzdolapları, klasik dolaplara göre daha ekonomik, kullanışlı ve avantajlıdır.
No frost derin dondurucu, nem durumunu iyi şekilde ayarlayarak serbest yüzen su parçacıklarının buz oluşturmasını önlüyor. Statik derin donduruculardaki buzlanma ve karlanma durumuna karşın no frost özellikli derin dondurucular, dinamik soğutma sistemine sahip olmasıyla öne çıkıyor.
No frost derin dondurucular karlanma yapmaması ve eşdeğer özellikli statik soğutmalı bir modele göre daha az enerji tüketimi ile avantaj sağlar. Statik derin dondurucular ise nispeten daha hızlı soğutma avantajına sahiptir. Sağladığı avantajlara paralel olarak no frost derin dondurucuların fiyatı daha farklı olabilir.
No frost buzdolaplarında karlanma olmaz. Bu modeller buzu otomatik olarak eritmeye ayarlanmış buzdolabı modelleridir.
İlgili 31 soru bulundu
No frost buzdolabı buzlanma sorunu su kanallarındaki tıkanmalardan meydana gelebilir. Buzdolaplarında su kanalları bulunmaktadır. Buradaki tıkanma buzlanma sorunlarını beraberinde getirir. Ayrıca buzlanma yapmasının bir diğer nedeni, kapağını tam kapatmamanız olabilir.
Low Frost derin dondurucular da No Frost derin dondurucularla aynı şekilde buzlanmayı engeller fakat, olabilecek bir enerji kesintisinde No Frost derin dondurucular 12 saate kadar gıdaları koruyabilirken, Low Frost derin dondurucuların koruyuculuğu 48 saate kadar sürebilir.
Temel özelliği karlanma yapmamaları olan no frost derin dondurucu modellerinin en büyük artısı ise cihazın içindeki karları eritme zorunluluğunun bulunmaması ve bu sayede temizliklerinin çok daha konforlu bir şekilde yapılabilmesi.
Derin dondurucu, gıdaları uzun süre saklamak için kullanılan bir bölme olduğu için genellikle -24 ile -18 derece arasında ayarlanır. Bu derece, gıdaların bozulmasını önler.
“Buzdolabı alırken nelere dikkat edilmeli?” diye merak ediyorsanız birkaç kriterin göz önünde bulundurulması gerektiğini bilmeniz gerekir. Buzdolabının tipi, hacmi, raf ve çekmece tasarımı, enerji sınıfı, No Frost olup olmaması, Solo ya da ankastre tipinde üretilmesi, göz atmanız gereken özellikler arasında yer alır.
Bir buzdolabının no frost olup olmaması, elektrik tüketimini etkilemez. No frost buzdolapları da enerji sınıflarına uygun olarak elektrik harcar. A enerji sınıfı no-frost bir buzdolabı, yılda 252 kWh enerji tüketimine sahiptir; günde 0,69 kWh enerji tüketir.
Dolabınız no-frost özelliğe sahip değilse temizlemek için buzların erimesini beklemelisiniz. Çıkarılabilir parçaları ise dolaptan çıkararak ayrıca yıkayabilirsiniz. Bunları temizlemek için bol suyla yıkayıp kurutmak yeterli olacaktır.
Buzdolabı derecesi yazın kaç olmalı sorusunun cevabı genellikle 2 ile 5 derece arasında değişir. No frost buzdolabı modellerinde de bu aynıdır. Gıdalar, bu derece aralığında etkili bir şekilde soğutulur. Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir.
Statik karlanma-buzlanma yapar, yılda bir kere eritilip temizlenmeli ama elektrik kesintisinde daha uzun süre dayanır ve koku yapmaz, No-Frost ise, buzlanma yapmaz ama koku yapar ve elektrik kesintisinde daha az soğuğu muhafaza eder.
Samsung RB50RS334WW/TR 543 lt No-Frost Buzdolabı
No-Frost soğutma teknolojisi, Hızlı soğutma ve hızlı dondurma özelliği, 500 litre iç hacmi, A++ enerji tüketimi, Dijital kontrol paneli ile alttan buzluk tercih etmek isteyenler için iyi bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.
Yaz aylarında genel olarak hava daha sıcak olduğundan dolayı buzdolabının iç kısmı +2 dereceye ayarlanabilir. Bu, daha soğuk tutarak gıdaların bozulmasını önler. Buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusuna yanıt vermeye devam edecek olursak, yaz aylarında buzluk kısmının -20 dereceye ayarlanması önemlidir.
Sıcaklıkların yükseldiği yaz mevsiminde ise, sıcaklıklar göz önüne alınarak ortalama -20 derecede çalıştırılması gerekiyor.
Yaz mevsimin en gözde sebzeleri; enginar, lahana, brokoli, fasulye, patlıcan, bezelye, biber, ıspanak, kabak, havuç, mısır, domates ve kereviz derin dondurucuda 12 aya kadar taze kalabilir. Meyvelerin derin dondurucuda saklanma süreleri ise sebzelere göre farklılık gösterir.
Buzdolaplarında su akıtma problemi genel olarak yemeklerin sıcak konmasından kaynaklanır. Yani diğer bir ifade ile yiyecekler buzdolabına çok sıcak ya da çok soğuk yerleştirilmemelidir. Aksi takdirde buzdolabının iç kısmı üzerinden terleme ile beraber su akıtma durumu ortaya çıkar.
Derin dondurucu yorumları dikkate alındığında; en iyi derin dondurucu markaları sıralamasında Uğur, Arçelik ve Profilo bulunuyor. 2023'te satın alınabilecek derin dondurucu tavsiyesi olarak da Uğur UED 5218 DTK, Arçelik 2105 G, Profilo DF1024WFVV modelleri; no frost destekli olmaları, çekmeceli veya sandık tipinde ...
A+++ Derin Dondurucu Ne Kadar Enerji Tasarrufludur? Evlerin yanı sıra dükkan, restoran ya da çeşitli alanlarda besinleri depolamak için özel olarak üretilen A+++ derin dondurucu modelleri; düşük enerji harcadığı için tasarruflu kullanım imkanı sunar.
Dondurucuların çalışma konumunda kar ve buz oluşması normaldir. Kapı açıldığında, nemli hava cihazın içine girmesinden bu buz oluşumuna neden olur. Dondurucunuzun doğru bir şekilde kurulması ve kullanılması, enerji tasarrufuna ve çevrenin korunmasına yardımcı olacaktır.
Smart Frost özelliğine sahip buzdolabı, dondurucu bölümdeki nemi en aza indirerek karlanmayı ve buzlanmayı en aza indiriyor. Ayrıca dondurucu bölümün pürüzsüz iç duvarları buzdolabı temizliğinde kullanıcılara kolaylık sağlıyor.
Fresh Frost ürünleri ise çok özel bir teknolojiyle -40°C'de süper şoklama ile dondurulur. Bu teknik sayesinde bitkilerin hücre zarları korunduğundan meyve ve sebzeler, vitamin ve mineral değerlerini kaybetmez, koku oluşumu da engellenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri