Ev yapımı zahter, havuç reçeli, çökelek, tuzlu yoğurt, kırma zeytin, güveçte peynir, katıklı ekmek gibi sayısız lezzet kahvaltınızı süsler.
Bu kahvaltıların mutlulukla ilgisi çok: Antakya Kahvaltı Evi
Acılı çökelek, ceviz reçeli, zahter, en az üç çeşit zeytin, tereyağında kızartılmış Antakya peyniri, biberli ekmek, bol baharatlı sucuk, ıspanaklı börek, zeytin salatası, yumurtalı tuzlu yoğurt...
Tebbule, humus, sarmaiçi, Şam oruğu, Lübnan Cevizlisi, zahter salatası, biber yoğurtlama, taş fırında Antakya peyniriyle pişen sarımsak, Ali Nazik, naneli köfte, tepsi kebabı, et öcce, kaz başı, peynirli irmik helvası, kaymaklı künefe favori lezzetleri.
Antakya Uzun Çarşı'da Neler Var? Uzun Çarşı İçerisinde; Bakıcılar, Gümüşçüler, Zeytin, Zeytinyağı, Kuru Biber, Domates – Biber Salçası, Baharat, Narenciye satan dükkânlar, Hediyelik Eşya satılan yerler, Kasap dükkânları, Kıyafet, İpek Kumaş satılan stantlar bulunuyor.
İlgili 30 soru bulundu
Ev yapımı zahter, havuç reçeli, çökelek, tuzlu yoğurt, kırma zeytin, güveçte peynir, katıklı ekmek gibi sayısız lezzet kahvaltınızı süsler.
Hatay Arkeoloji Müzesi, Vakıflı Köyü, Harbiye Şelaleleri, St. Pierre Kilisesi, İskenderun Deniz Müzesi ve Hatay Uzun Çarşı görmek isteyebileceğiniz yerler olarak dikkat çekmektedir. Sizler de konakladığınız otelden ayrılarak veya günübirlik gezinizi daha keyifli bir hale getirmek için bu yerlere seyahat edebilirsiniz.
Oruk, köfte, öcce, şıhıl mahşi, tepsi oruğu, aşur, içli köfte, kabak borani, balıkçıl pilavı, tepsi kebabı, lepeç, keşşir pilavı, kıbbıl nane, baharatlar, zahter, zeytin, zeytinyağı, biber çeşitleri ise Hatay'ın diğer ünlü yemekleridir.
UNESCO tarafından gastronomi şehirler ağına alınan Hatay'ın meşhur tatlısı künefe, Kurban Bayramı'nda da sofraların vazgeçilmezi oluyor. Hatay'ın meşhur tatlısı künefe, bayram sofralarının vazgeçilmez lezzeti olmaya devam ediyor.
Günlük kahvaltı sofrasında; leblebi gibi minik ve yoğun yağlı olan özel halhalı zeytin, kırma zeytin, tamamen Antakya'ya özgü fermente bir lezzet olan sürk (küflü çökelek), tuzlu yoğurt, taze Antakya peyniri ve acı Samandağ biberi (mevsimindeyse ve evet sabahın o saatinde, en acısından), yerli domates, kıtte (acur) ...
Cevizli kömbe 2021 fiyatı 25,90 TL dir.
Bu restoranlara giderek ülkede en sevilen tatlılardan olan Künefe, müthiş lezzeti ile Tepsi Kebabı, en gözde yöresel lezzetlerden olan Biberli Ekmek, en iyisini Hatay'da yiyebileceğiniz Kâğıt Kebabı, bu lezzetlere ek olarak Humus ve Çalpak Pekmezi gibi yöresel lezzetleri tadabilirsiniz.
Tipik bir Fransız kahvaltısı genellikle bir fincan kahve ve croissant'dan (kruvasan) oluşuyor, yanına da ne alaka diyeceksiniz ama portakal suyu eşlik ediyor.
Meze tutkunlarına ilaç gibi gelecek tam 14 farklı meze çeşitleri ile sizleri tanıştıracağız!
Hatay, peynir yapımı dendiğinde akla gelen pek çok ilden biridir. Hatay'ın yöresel peynirleri olan Sokma Peynir, Carra Peyniri, Sürk Peyniri, Çörekotlu Yaprak Peyniri, Testi Peyniri, Sünme Peyniri ve Tuzlu Künefe Peyniri, sevdiklerinize alabileceğiniz hediyelerdir.
Hatay'dan Alınabilecek Yiyecekler: Gastronomi şehri Hatay, 600'e yakın çeşit yemeğiyle UNESCO tarafından Dünya Gastronomi Şehri olarak kabul edilmiştir.
395 yılında Roma İmparatorluğu ikiye bölündü. Doğu Roma (Bizans) sınırları içinde kalan Antakya 638'de İslam orduları kumandanı Ebu Ubeyde İbn'ül Cerrah tarafından fethedildi.
Hatay ili, bitkisel üretimde toplam maydanoz, erik, pazı, turunçgiller, marul, havuç, kabak, bezelye, bamya, pamuk, havuç, nane, patlıcan, zeytin, sarımsak, soğan, şalgam, yenidünya ve Trabzon hurması gibi ürünlerde Türkiye genelinde ilk sıralarda yer almaktadır.
1937'de Milletler Cemiyeti kararıyla Hatay sorununun çözümü için kurulmuştur. Devletin kuruluşu Hatay Millet Meclisi'nin 2 Eylül 1938 tarihli kararıyla ilan edilmiştir. Devlet Başkanlığına Tayfur Sökmen, Meclis Başkanlığı'na Abdülgani Türkmen, Başbakanlığa ise Abdurrahman Melek seçilmiştir.
Zırh ve odun ateşinden çıkan lezzet: Tepsi kebabı
UNESCO tarafından 2017 yılında dünyanın 26'ıncı gastronomi şehri seçilen Hatay'da yörenin en meşhur yemeği tepsi kebabı yöre halkı tarafından Lahm-ı Sini olarak adlandırılıyor.
Müthiş tarihi yapıların ve doğal güzelliklerin bulunduğu Antakya, gezilecek yerler bakımından Hatay'ın en zengin ilçesidir. Tarihi M.Ö. 300 yılına kadar dayanan Antakya'nın en ünlü 2 yeri St. Pierre Kilisesi ve Hatay Arkeoloji Müzesi'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri