Norveç Vatandaşlığı İçin İkamet Şartı Yeterli geliri bulunan kişilerin son 10 yılda toplam 6 yıl Norveç'te ikamet etmiş olması yeterli iken; Norveç'te doğan veya 18 yaşından önce norveç'e gelen kişilerin son 7 yılda toplam 5 yıl boyunca her biri en az bir yıl geçerli olan oturma izinleri ile ikamet etmesi yeterlidir.
İşçi vizesi başvuru sahibine teklif edilen iş, bir üniversite veya kolej derecesinin tamamlanmasını gerektiriyor ise kişiye genellikle her seferinde 3 yıl için geçerli oturum izni verilir. 3 yıl sonrasında kişilerin kalıcı Norveç oturma izni başvurusu yapmaları mümkün olur.
Norveç Kalıcı Oturma İzni Başvurusu
https://www.udi.no/en/ adresinden kalıcı oturum izni için başvuru formu doldurulur. Başvuru harcı ödenir. Gerekli evraklar uygun şekilde hazırlanır. Başvuru evrakları yerel polise teslim edilir.
İlgili 20 soru bulundu
Umuma mahsus pasaport hamillerinin, Norveç'teki eğitim kurumlarında dil eğitimi alabilmeleri için Norveç dil okulu vizesi almaları gerekmektedir.
Norveççe, Norveç'te konuşulan ve İskandinavca da denen Kuzey Cermen dil ailesine bağlı bir dildir.
Bordo pasaportu olan Türk vatandaşları, Norveç'e gitmek isterlerse, vize koşuluna uymak durumundadırlar. Yeşil, Gri ve Siyah pasaportu bulunan vatandaşlar ise 180 günlük periyotta, 90 gün için vizeden muaf sayılırlar. Kısa süreli ve uzun süreli vize başvuruları ayrı şekilde farklı belgelerle yapılabilir.
Yani Norveç'e vizesiz girebilmek için yeşil veya gri pasaport sahibi olmanız lazım. Fakat sizler de benim gibi umuma mahsus bordo pasaport sahibi iseniz Norveç'e seyahat etmek için Schengen vizesi almanız gerekiyor.
İNGİLTERE. Birleşik Krallık vatandaşı olmak isteyen adayların, geçmiş taramasından geçmesi, İngilizce dil sınavlarından yeterli puan alması ve başvuru esnasından en az beş yıldır ülkede ikamet etmesi gerekiyor. Birleşik Krallığı vatandaşı olmak dünyadaki en pahalı ve zorlu vatandaşlık işlemleri arasında yer alıyor.
Dünya Vatandaşı olmak kısaca; yeryüzünde yaşayan insanların renk, dil, din, ırk ayrımı olmadan kendilerini gezegenin vatandaşı olarak görmesidir. Kendi kültürünü kaybetmeden, evrensel değerlere açık ve dünyanın yaşadığı sorunların farkında olan bireyler, birer Dünya Vatandaşı olarak tanımlanabilir.
Aynı anda iki vatandaşlığa sahip olmak ve iki devletin vatandaşlık kanunundan faydalanıp bunlara tabi olmak, uluslararası hukukta vatandaşlık edinimi ile ilgili bir kural birliği olmaması sebebiyle mümkündür.
Konaklama ve diğer yaşam masrafları dahil aylık yaşam masrafları ortalama 8,900 NOK'tur. Bir öğrencinin Norveç'te yıllık yaşam masrafları ise ortalama €10,000'dur.
Norveç'te Asgari Ücret ve Ortalama Maaşlar
Norveç'te 1 Ocak 2023 yılı itibariyle aylık brüt asgari ücret yaklaşık 35.000 NOK, aylık net asgari ücret ise yaklaşık 27.000 NOK, bu da yaklaşık 2700 Euro'ya denk geliyor.
Norveç 2001 yılında Schengen vize sistemine dahil olmuştur. Bu çerçevede, Norveç'e seyahat etmek isteyen umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlarımızın Schengen kurallarına göre vize almış olmaları gerekmektedir.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Norveç'te 90 günden fazla kalmak ve çalışmak istiyorsanız uzun süreli geçerliliğe sahip çalışma izni vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Norveç'te çalışma izni vizesi için başvuruda bulunduğunuzda, çalışma izni vizesinin size sağlayacağı imkanlardan en önemlisi oturum iznidir.
Şurada Paylaş! Gece Yarısı Güneşi Ülkesi olarak da bilinen Norveç, 76 gün boyunca hiç gün batımı görmez. Parlak güneş ışığı tüm bölgeyi günde yaklaşık 20 saat boyunca sarar.
Germenik dillerden olan Danca, Felemenkçe, Norveççe, İsveççe ve Afrikanca birinci kategoriyi oluşturdu ve bu dilleri öğrenmek için kişinin, yaklaşık 575 saat veya 23 haftaya ihtiyacı olduğu belirtildi.
Norveç'te mutlaka tatmanız gereken lezzetler şöyle; Brunost adı verilen kahverengi peynir, balina eti, ren geyiği eti, somon ve ringa balığı. Norveç, dağları, ormanları, buzulları ve kuzey ışıklarıyla dünyanın en benzersiz ülkesi.
Gelişmişlik seviyesi, kaliteli eğitim sistemi, yüksek yaşam standartları ve büyüleyici doğasıyla birçok insanın yaşamak istediği ülke: Norveç.
Norveç'te üniversite eğitimi, devlet üniversitelerinde ücretsizdir. Bunun yanında üniversiteler, her öğrenciden belirli tutarlarda harç talep eder. Bu harç fiyatı, dönemlik ortalama 30-60 Euro arasında değişmektedir. Özel üniversitelerde lisans programlarının ücreti, bölüme göre değişmektedir.
Balıkçılığın yanı sıra, petrol de Norveç'te önemli bir geçim kaynağıdır. Ülkede çok zengin petrol rezervleri bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri