Nüfus müdürlüklerinin kapasitesinin artırılmasıyla birlikte 61 güne kadar uzayan randevu sürelerine son verildi. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde dâhil olmak randevu süresi bir güne düşürüldü. Böylece yeni dönemde kimlik, ehliyet, pasaport almak için başvuranlar, başvurduğu günde randevu alabilecek.
1-İnternet üzerinden randevu alırken öncelikle TC Kimlik No doğrulama ve güvenlik işlemlerini tam yapmalısınız. 2- Nüfus Müdürlüklerinin Çalışma saatleri illere göre değişse bile genellikle 08.00-17.00 veya 08.30-17.30 saatleri arasında randevu alabilmektesiniz.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi taleplerini karşılamak için ek mesai yapıyor. Randevu alma süresi de 15 güne çıkarıldı.
Genel Müdürlük, vatandaşların mağduriyetini önlemek için teknik ve idari tedbirler de aldı. Bu doğrultuda randevu alma süresi 15 güne çıkarıldı. Randevusuna gidemeyeceklerin yerine randevu alınabilmesi sağlandı. Ayrıca acil pasaport taleplerinin de karşılanması için yoğun mesai harcanıyor.
RANDEVUSUZ kimlik başvurusu yapmak için, randevu talep etmeyen bir ilçe nüfus müdürlüğünü tercih etmeniz gerekmektedir. Yeni doğan kimlik kartı için: Anne veya babanın şahsen ve Nüfus Cüzdanı/Kimlik kartı ile başvurusu. Doğum Belgesi.
İlgili 29 soru bulundu
Kimlik, pasaport ve sürücü belgesi başvuruları randevusuz alınmayacak.
Yurt içinde Alo 199 Çağrı Merkezinden veya Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü https://randevu.nvi.gov.tr/ web portalı ya da e-Devlet uygulaması üzerinden öğrenilmekte ve takip edilebilmektedir.
En erken aynı gün 2 saat, en geç 15 gün sonrasına randevu verilen MHRS'de saat 16.00 olan yeni gün randevularının açılma saati 15 Ağustos tarihi itibarı ile 10.00 olacak şekilde güncellenmiştir. Tüm kanallardan saat 10.00'dan sonra yeni gün randevularını kontrol edebilirsiniz.
Devlet randevu gününden sonra 5-7 iş günü içinde elinizde olacağını taahhüt ediyor. Eğer zamanınız darsa nasıl daha hızlı pasaportunuza kavuşabileceğinizi Pasaport Teslimatı bölümünde anlattık.
Yeni geliştirilen randevu sistemi ile birlikte aynı güne randevu alınabilmesi sağlanmıştır.
Nüfus müdürlükleri sabah 08.30'da açılıyor ve mesaiye başlıyor. Kurum bünyesinde çalışanları ilgilendiren öğle arası tatili 12.30 ile 13.30 arasında yapılıyor. Bu zaman aralığında nüfus müdürlükleri işlem kabul etmiyor. Öğle tatili arasından sonra başlayan mesai, 16.30'a kadar sürüyor.
Yeni kimlik, ehliyet yenileme veya yeni ehliyet çıkarma, pasaport çıkartma işlemleri için başvuru yapmadan önce randevu alınması gerekiyor. Randevular Nüfus Müdürlüğü'nün internet sitesinden yapılıyor. Randevu almak için https://randevu.nvi.gov.tr/#/nvi/randevu-al adresine doğrudan gidebilirsiniz.
Bu nedenle Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğüne yapılacak başvurularda zaman kaybının önüne geçilmesi amacıyla randevu alınması tavsiye edilmektedir.
MHRS sistemi üzerinden en erken bir gün sonra en geç 15 gün sonraya randevu alınabiliyor. Yeni randevu saatleri ise her gece 00.01'de açılıyor. Bu sebeple randevu almak için 00.00 sonrası sisteme giriş yaparsanız açık randevu bulma ihtimaliniz daha kolay olacaktır.
MHRS üzerinden randevu oluşturulması, genellikle her günün başlangıcı olan 00.00 saatinde yapılır. Tüm hastanelerin randevuları, 00.01 saatinde yenilenir.
Randevu aldıktan sonra eğer gidemeyecek durumda olunursa, randevu saatinden en az yarım saat önce randevunuzu iptal etmek gerekiyor. Eğer, iki defa iptal işlemi yapılmadan randevuya gidilmezse 1 ay boyunca yeni bir randevu oluşturulamıyor.
Pasaportlar, verilen adrese PTT aracılığı ile ulaştırılmaktadır. Yani tahmini bir kargo ulaşım süresini baz alabiliriz. Pasaportlar başvuru süresini tamamlayıp çıktıktan sonra şehir merkezlerine 3 iş günü içerisinde ulaşmaktadır.
Pasaport başvurusu yapıldıktan sonraki 2 iş günü içerisinde hazırlanan pasaportlar en geç; il merkezlerine 3 iş günü, ilçe merkezlerine 4 iş günü ve köylere 7 iş günü içerisinde teslim edilir.
DEFTER STOKU ERİDİ
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri (NVİ) Genel Müdürlüğü'nün Ankara'daki Pasaport Basım Merkezi'ne çevrimiçi olarak ulaşan başvuru sonrası basımı yapılan pasaport, PTT aracılığıyla yedi gün içinde sahibine ulaştırılıyor.
Ancak pasaportun halen eline ulaşmadıysa pasaportunu daha hızlı almanın bir çözümü var. Bunun için ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezi'ni arayıp acilen yurt dışına çıkman gerektiğini belirtmen gerekiyor. Bu durumda pasaportun hemen basılıp kargoya veriliyor.
Pasaport çıkartma işleminde öncelikli olarak resmi adresinden başvuruda bulunarak randevu alınması gerekir. Randevu aldıktan sonra Emniyet Müdürlüğü'ne gidilip acil başvuru formu doldurulmalıdır. Böylece pasaport işlemleri hızlandırılabilir.
Bu yıl 1700 TL olan 10 yıllık pasaport harcı ve defter bedeli, 1 Ocak günü neredeyse iki katına çıkacak. Bu nedenle, şu günlerde pasaport almak isteyenlerin yoğunluğu nedeniyle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri(NVİ) Genel Müdürlüğü sitesinden randevu alınamıyor. Çünkü randevular tamamen dolu.
Yeni kimliğe sahip olmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Nüfus Müdürlüğü'nden randevu alarak işlemlerini yapabiliyor. Kimlik kartı çıkarma işlemleri başvuru süreci ile birlikte tamamlandıktan sonra yeni kimlikler, ortalama 1 hafta içinde kişiye ulaşıyor.
Pasaport yenileme işlemi için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden randevu alınması gerekir. Alo 199 çağrı merkezinden veya https://randevu.nvi.gov.tr/ üzerinden randevu alınabilir. https://randevu.nvi.gov.tr/ sayfasına gidin.
Nüfus Dairesi üzerinden adres değişikliği için vatandaşların randevu alması gerekiyor. Adres değişikliği randevusu https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden alınabilir. Eğer taşınılan adres daha önce başka biri tarafından beyan edilmişse, elektrik, su, doğalgaz ve telefon faturası gibi belgeler istenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri