O Harfiyle Başlayan Ülkeler Popülaritesi yüksek olmasına karşın dünya üzerinde o harfiyle başlayan sadece iki ülke yer almaktadır. Bu ülkeler şunlardır: Orta Afrika Cumhuriyeti (Başkenti Bangui) Osetya (Güney ve kuzey olarak ayrı ayrı yönetilir, dolayısıyla başkentleri farklıdır)
İlk harfi O olan tek ülke ise Orta Afrika Cumhuriyetidir.
O ile başlayan tek ülke olan Orta Afrika Cumhuriyeti 1960 yılında kurulmuştur ve ülkenin başkenti Bangui olarak tespit edilmiştir.
Öö, Türk alfabesinin on dokuzuncu harfidir. Türkçenin dışında Almanca, Macarca, Fince, İsveççe, İzlandaca, Azerice, Türkmence, Moğolca, Estonca, Tatarca gibi dillerde kullanılır. Ö sesi Norveççe, Danca ve Faroece'de ise Ø harfi ile gösterilir.
Ülkemizde yer alan şehirlerin hiçbiri ö harfiyle başlamamaktadır. Dolayısıyla bir listeden söz edemeyiz. Ancak o harfiyle başlayan iki şehir bulunmaktadır. Bu şehirler Ordu ve Osmaniye'dir.
İlgili 39 soru bulundu
R Harfiyle Başlayan Ülkeler
Rusya (Başkenti Moskova) Romanya (Başkenti Bükreş) Ruanda (Başkenti Kigali)
Ø; Norveççe, Danca, Faroece alfabelerinde ve Uluslararası Fonetik Alfabe'de bulunan bir harf. Türkçedeki "ö" sesine denktir. Œ harfinin zamanla kaynamasıyla oluşmuştur. IPA'da [ø] sembolü yarı kapalı ön yuvarlak ünlüyü gösterir.
Alfabenin son harfi olan Z harfi ile başlayan şehir Türkiye sınırlarında sadece bir tanedir. Karadeniz bölgesinde zengin kömür yataklarına sahip olan ve Z ile başlayan şehir Zonguldak şehridir. Dünya genelinde ise Z harfi ile başlayan şehir sayısı daha fazladır.
Özet Ö- fiili Türkçenin ilk yazılı metinlerinde "düşünmek" anlamıyla kullanılan kelimelerden biridir. Sonraki dönemlerde bu fiilden türeyen kelimelerde "düşünmek" dışında da birtakım anlamlar görülmektedir. Bu anlamlardan en yaygın olanı "alışmak"tır.
Birleşmiş Milletler'in kayıtlarına göre dünya üzerinde toplamda 206 ülke yer almaktadır. Listelenen 208 ülke, Birleşmiş Milletler'e (BM) üyelik durumlarına göre üç kategoriye ayrılabilir: 193 BM üye devleti, 2 BM gözlemci devleti ve diğer 11 devlet.
Mikrodevlet bağımsız, fakat çok küçük alan ve nüfusu olan devlettir. Bu devletlerin Birleşmiş Milletler'de bir ülke, bir oy prensibinden dolayı nispeten büyük etkileri vardır. En küçük mikrodevlet, 2003 sayımlarına göre 911 vatandaşı ve 44 hektar yüzölçümü olan Vatikan'dır.
Dünyanın en eski egemen devleti - Mısır
Egemen devlet tanımınıza göre değişiklik göstermekle birlikte, eğer egemen devlet tanımının ilk anlamını baz alırsanız Mısır M.Ö. 3100 yılında elde ettiği egemenliği ile dünya üzerindeki ilk egemen devlettir.
Türkiye'de ilk harfi O olan iki il bulunmaktadır. Bu iller Karadeniz ve Akdeniz Bölgesinde yer alıyor.
Meyveler: Valensiya Portakalı: Bir portakal çeşidi. Vazakulam Ananası: Bir çeşit ananas. Virjinya Çileği: Bir çeşit çilek.
Ülkemizde yer alan 81 ilin her birini bilmek genel kültürümüzün gelişmesi yönünden fayda sağlayacaktır. Bu 81 ili şekillendiren harflerden biri de ş harfidir.
Ülkemizde ilk harfi V olan bir şehir bulunuyor. 195 ülke içerisinde V harfi ile başlayan 3 ülke yer almaktadır.
İngilizce'de ses türleri fazla olduğu için alfabedeki harflerin okunuşu farklıdır. İngiliz alfabesinde Türkçe'de olduğu gibi “ç, ğ, ö, ş, ı ve ü” harfleri bulunmaz.
ICD-10 kodu: O99.0 Anemi, gebelik, doğum ve lohusalığı komplike eden.
O harfi ile başlayan bitkiler; okaliptüs, orkide, Oğul otu, obrizya, Ortanca, Orman sarmaşığı, gibi bitkiler sayılmaktadır. O harfi ile başlayan bitkiler arasında en çok bilinenler okaliptüs, orkide, ortanca ifade edilmekte ve sıklıkla kullanılan bitkiler arasında yer almaktadır.
O ile başlayan eşyaların başında ulaşımda sıklıkla kullanılan otobüs ve omnibüs geliyor. Aynı zaman da ''Otomobil'' de o ile eşya isimleri listesinde yer almaktadır.
B harfi ile başlayan ülkeler; Bangladeş, Brüksel, Beyaz Rusya, Brezilya, Bosna Hersek, Bulgaristan olmak üzere çok sayıda ülke bulunmaktadır.
Ülkemiz üzerinde ç harfiyle başlayan üç adet şehir mevcuttur. Bu şehirler farklı bölgeler de konumlanmıştır. Çanakkale - Marmara bölgesinde yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri