Araç sahipleri PttAVM.com, HGS Kurumsal, HGS Web ve Mobil Uygulamaları üzerinden PTT ayrıcalığı ile Trafik Cezalarını da zahmetsizce sorgulayabilecekler. Plaka No ve TCKN/VKN bilgilerinizi girerek Trafik Ceza tutarlarınızı kolayca sorgulayabilir ve ödemenizi güvenli bir şekilde yapabilirsiniz.
İnternetten GİB'in İnteraktif Vergi Dairesi sayfası üzerinden ödeme yapmak için ana sayfaya giriş yap. Ana sayfada bulunan ''MTV ve Trafik Para Cezası'' başlığına tıkla. Açılan pencereye T.C. kimlik numaranı, plaka numaranı ve ekranda verilen güvenlik kodunu girerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsin.
Ceza tebliğ edilmeden beyan usulüyle ödediğiniz için halen daha sistemde gözükür. Hatta ödemeye çalışsanız 2. 3. 4. kez ödersiniz. Ceza tebliğ edildikten sonra GİB üzerinden düşer ve gözükmez.
Trafik cezalarının e-devlete düşme süreci, cezanın veriliş tarihinden itibaren 7 gün içerisinde başlar. Bu süre içinde ceza, ilgili kurum tarafından e-devlet sistemine işlenir ve sürücü tarafından sorgulanabilir hale gelir.
Plaka ceza sorgulama işlemi e-Devlet sistemi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifre girişi ile yapılabilmektedir. Araç sahipleri bu şekilde adlarına kayıtlı olan araçlara yazılan tüm trafik cezalarının bilgilerini görüntüleyebilmektedirler.
İlgili 33 soru bulundu
Bu nedenle, aracın üzerindeki trafik cezalarının ödenmesi gereklidir. Ceza e-devlete ne zaman düşer 3 ve 7 gün arasında bu işlem gerçekleşmektedir.
Mesaj Yolu ile Trafik Cezası Sorgulama
Sorgulama yapmak istediğiniz plaka kodunu, tescil tarihini ve T.C. kimlik numaranızı mesaj kısmına yazıp 1189'a SMS yollayarak sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Arklı trafik kanunlarına bağlı olarak sürücülere kesilmiş olan ve plakadan yazılan cezaların ödenmesi sonucu hala E-DEVLET sisteminde gözükebiliyor.
E-devlet resmi tebligat sayılmaz. Elinize fiziki belge ulaşana kadar 15 günlük indirimli ödeme sureniz de başlamış olmaz. 6 ekimde emniyet kemeri sebebiyle ceza yazıldı makbuzu almayı unuttuk, e devlette ceza görünmesine rağmen mail ya da posta yoluyla tebliğ edilmedi.
TRAFİK CEZASI ÖDEMESİ NASIL YAPILACAK? 2 bin TL ve altındaki borçların tamamı silinecek. Borçların silinmesi için vergi dairelerine başvuru yapmaya gerek bulunmuyor. Vergi daireleri bu borçları kendisi silecek ve yasal takibe uğramayacak.
Banka emrinize uygun olarak provizyon vermiş. Yapmanız gereken dilekçe, makbuzlar ve dekontlar ile aracınızın tescilli olduğu ildeki ilgili vergi dairesine veya mal müdürlüğüne şahsen veya iadeli-taahhütlü posta ile başvuruda bulunmaktır.
E-devlet sistemine TC kimlik numaranız ve şifrenizle, e-imza ya da internet bankacılığı ile giriş yaptıktan sonra "https://www.turkiye.gov.tr/emniyet-arac-plakasina-yazilan-ceza-sorgulama" adresine gidin. "Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama (Gerçek Kişi)" adresine ulaştıktan sonra plakanızı sorgulayın.
Adınıza kayıtlı bir trafik cezanız olup olmadığını öğrenmek için emniyet müdürlüğüne gidebileceğiniz gibi bu işleminizi online olarak da gerçekleştirebilirsiniz. “Plakadan ceza sorgulama'' yaparak veya T.C. kimlik numaranız, vergi numaranız üzerinden ceza durumunuzu öğrenebilirsiniz.
Yeni uygulamada herhangi bir kuralı ihlal ettiği belgelenen sürücüye aynı anda birden fazla trafik cezası verilebiliyor.
Tebligatlar e-Devlet'te Görünür mü? e-Tebligat sisteminden yapılan tebligatlar hem PTT hem de e-Devlet resmi web sitelerinde görüntülenebilir. e-Devlet üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı kurumuna ait 'E-Tebligat Görüntüleme' bölümünden gerekli bilgiler girildikten sonra tebligatlar görüntülenebilir.
İdare ve devlet; vatandaşına tuzak kuramaz ilkesinden yola çıkılarak; radar uyarı levhası konulmadan yazılan radar trafik cezaları iptal edilmelidir. Trafik cezası kişiye 10 iş günü içinde tebliğ edilmelidir. 10 iş günü içinde tebliğ edilmediği takdirde bu durum itiraz sebebi yapılabilir.
Aracınıza trafik cezası yazıldıysa trafik ceza tutanağının size tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde iptal için başvurulması gerekmektedir. Başvuru yapılacak olan mercii Sulh Ceza Hakimlikleridir.
Bunun için Elektronik İmza veya Mobil İmza sahibi olmanız gerekiyor. Adınıza kesilmiş bulunan trafik cezalarına tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde internet üzerinden Sulh Ceza Hakimliğine başvurarak itiraz etmeniz mümkündür.
Emniyet Genel Müdürlüğü: Radar ceza sorgulama işlemlerini hiçbir ücret ödemeden Emniyet Genel Müdürlüğü resmi web sitesi üzerinden öğrenebiliyorsunuz. Ziyaret etmeniz gereken sayfa ise '' egm.gov.tr '' olarak karşınıza çıkıyor.
Bunun için, Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesi ile trafik cezası sorgulaması için; egm.gov.tr internet sitesine giriş yapılır. “Ceza ve Otopark sorgulama” bağlantısı açılarak ad, soyad ve T.C. kimlik numarası gibi istenen bilgiler yazılır. Yapılacak sorgulama sonucunda son bir yıla ait trafik cezaları görülebilir.
Tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde trafik cezası ödenmezse, cezaya %5 oranında faiz uygulanır. Faiz ödenmeyen her ay için aynı oranda uygulanır. Bununla birlikte taksitlendirme durumu ortadan kalkar.
3 FARKLI TRAFİK CEZASI DA SİLİNECEK Mİ? Alacaklardan vadesi 31 Aralık 2022'den önce olmasına karşın 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle ödenmeyen ve tüm tahsil daireleri itibariyle asli ve feri toplamı 2 bin lira ve altında olan borçlar silinecek.
Gelir İdaresi Başkanlığı Trafik Cezası Affı
11/2022de yediğim trafik cezaları gecikme cezaları dahil yaklaşık 600 TL olmasına rağmen yeni çıkan 2000 TL ve altı vergi ceza affından yararlanmamış. Borçların silinmesi için herhangi bir başvuru vb. Yapılamıyor.
Hız sınırının %10'una kadar olan aşımlarda ceza kesilmemekte. Ceza kesilmesi için hız sınırının %10'dan fazla ihlal edilmesi gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri