(4) Genel not ortalaması, öğrencinin ilgili yarıyıl da dahil olmak üzere, o zamana kadar almış olduğu tüm derslerden kazandığı toplam kredinin, bu derslerin kredi değerlerinin toplamına bölünmesiyle hesaplanır.
a) Müfredatta yer alan tüm dersler en az DD veya S harf notu ile tamamlanmalıdır. b) Genel not ortalaması en az 2,00 olmalıdır.
AA, BA, BB, CB, CC ve S geçer notlardır. DC ve DD koşullu geçer notlardır. Bu notların “Koşullu Geçer” statüsü öğrencinin azami eğitim öğretim süresi ve bu süre sonunda verilen ek süre ile sınırlıdır.
ç) Öğrencinin genel not ortalamasının en az 2.50/4.00 olması zorunludur.
(1) Genel not ortalaması iki yarıyıl üst üste 2,00'ın altında olan öğrenciler Sınamalı (Probation) öğrenci olarak tanımlanır. (2) Sınamalı öğrenciler daha önce almadıkları veya W notu aldıkları dersleri alamazlar.
İlgili 29 soru bulundu
Ders aldığı ilk iki yarıyılını tamamladıktan sonra, takip eden yarıyıllardaki not ortalaması iki yarıyıl üst üste 1,80'in altında kalan öğrenci, genel not ortalaması da 1,80'in altında ise, sınamalı öğrenci olarak tanımlanır ve genel not ortalamasını 1,80'e yükseltinceye kadar sınıfı sabit kalır.
(2) Azami eğitim öğretim süresi, lisans programları için yedi yıl (on dört yarıyıl), lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlar için sekiz yıl (on altı yarıyıl) dır. (3) İngilizce hazırlık programında geçirilen süre program süresine ve azami eğitim öğretim süresine dahil değildir.
Bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencilerin farklı ya da eşdeğer diploma programına, genel not ortalaması veya merkezi yerleştirme puanı ile kurumiçi/kurumlararası yatay geçiş yapma imkânı sağlanmasıdır.
- Öğrenciler merkezi yerleştirme puanına göre sadece bir defa yatay geçiş yapabilirler. Ancak, söz konusu madde uyarınca yatay geçiş yapan öğrenciler ÖSYM merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilirler.
Ortalama ile yatay geçiş yapmak isteyen adayların DEP puanlarının 3,25 ve üzeri olması gerekmektedir. DEP'i 3,25 ve üzeri olan adaylar en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanır.
Not Ortalaması, kayıt olunan ve not ortalamalarına katılan her dersin AKTS kredisi ile o dersten alınan notun katsayısı çarpılarak bulunan ders puanları toplamının, bu derslerin toplam AKTS kredisine bölünmesi ile tespit edilir.
1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
Geçmiş dönemde ortalaması 1,99 ve aşağısı olan ve DC, DD harf notlarının başarısız olması, sonraki dönemlerde ortalamanın 2,00 ve üzeri olması ile değişmeyecektir. Yani geçmiş dönemlerde DC veya DD alınan ders başarısız ise başarısız, başarılı ise başarılı kalacaktır.
1 kredi = 30 saatlik iş yüküne karşılık geldiğine göre, 150 saat iş yükü olarak elde edilen dersin kredisi 150/30= 5 AKTS'dir. kredisini tam sayıya tamamlayınız (Örnek aşağıda verilmiştir).
Üniversitemizde bütünleme sınavları "Son Yarıyılına Kayıtlı Olan Önlisans ve Lisans Öğrencileri için Bütünleme Sınavları Yönergesi" kapsamına giren öğrenciler için uygulanır.
METU-SIS (1.0) arayüzüne https://sis.metu.edu.tr adresinden merkezi kullanıcı kodu ve şifrenizle giriş yaparak ulaşmak mümkün olup, yorum ve görüşlerinizi her sayfanın sağ alt köşesinde bulunan "Geri Bildirim Gönder" düğmesini kullanarak iletebilirsiniz.
Öğrencinin yatay geçiş başvurusunun olumlu sonuçlanması durumunda kayıt yaptırmaması herhangi bir sorun teşkil etmez. Öğrenci, kayıtlı olduğu diploma programına devam edebilir.
Yurt içinden veya Yurt dışından yatay geçiş için yapılan başvurularda genel başarı not ortalamasının eşit olması halinde öğrencileri girdikleri yılki ÖSYM puanlarına bakılır.
10- Başarısız derslerimin olması yatay geçişime engel olur mu? Hayır. Başarısız derslerinin olması yatay geçiş yapmana engel olmaz.
-Kurumlar arası yatay geçiş başvuruları, sadece ilan edilen süre içerisinde yapılır. -Kurumlar arası yatay geçiş için öğrencinin, kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait tüm dersleri başarmış olması ve AGNO'sunun 100 üzerinden en az 65,0 veya 4,00 üzerinden en az 2,50 olması şarttır.
Ön lisans diploma programlarında ikinci yarıyıl ve üçüncü yarıyıl başlarında, lisans diploma programlarında ikinci sınıf ve üçüncü sınıf başlarında yatay geçiş başvurusu yapılabilir.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde eğitim-öğretim dili İngilizcedir. Lisans ve lisansüstü programlara başlayabilmek için öğrenciler İngilizce yeterliklerini belgelemek zorundadır.
MADDE 10- (1) Temel İngilizce Bölümü hazırlık sınıfında derslere devam zorunludur. (2) Öğrenciler, bulundukları sınıfın derslerine %80'den az olmamak üzere TİB Bölüm Kurulu tarafından belirlenen oranda devam etmekle yükümlüdür.
ODTÜ Meslek Yüksekokulu, Rektörlüğe bağlı olarak eğitim-öğretim veren iki yıllık bir yüksek öğretim kurumudur. Teknik Programlar Bölümü adlı tek bir bölümü bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri