Hacettepe Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu. Odyometri programı ülkemizde ilk kez 1984 yılında Prof. Dr. Erol BELGİN tarafından Hacettepe Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulmuştur.
Odyometri bölümünün verileri ÖSYM ve YÖK Atlas sitesinden alınmıştır. Üniversite Sayısı: Odyometri bölümü toplam 38 adet üniversitede bulunmaktadır.
Odyometri Bölümü 2023 taban puanları en düşük 189,30853, en yüksek 344,97298'dir. Odyometri Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 1705431, en yüksek 254778'dir.
İlgili 19 soru bulundu
Odyometri iş imkanını belirleyen çalışma alanları genel olarak şöyledir: Özel sektöre bağlı sağlık kuruluşlarında ve kamuya bağlı devlet hastanelerinde görev alabilirler. Özel tetkik merkezlerinde uzman yardımcısı olarak görev alabilirler. Özel işitme testleri yapan ve uygulayan sağlık merkezlerinde görev alabilirler.
İşitme Merkezleri
İşitme cihazı satış ve uygulama alanına ilgisi olan, ürün pazarlama yeteneği ve iletişim özellikleri kuvvetli olan Odyometri mezunları işitme cihazı satış ve uygulama merkezlerinde mesul müdür ya da yardımcı odyometrist olarak çalışma imkanı bulabilmektedirler.
Programımızdan mezun olan öğrenciler ÖSYM'ye başvurarak, Dikey Geçiş Sınavında başarılı oldukları takdirde Fizik, Fizik Mühendisliği, Optik ve Akustik Mühendisliği, Odyoloji, İşitme Engelliler öğretmenliği bölümlerine dikey geçiş yaparak lisans eğitimi yapabilirler.
Sonraki Konu. Odyoloji Uzmanı maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 15 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Odyoloji Uzmanı maaşları 38880 TL'dir. En düşük Odyoloji Uzmanı maaşı 31110 TL iken, en yüksek Odyoloji Uzmanı maaşı 71130 TL'dir.
Odyometri Bölümü mezunları odyolog veya kulak burun boğaz hastalıkları uzmanının gözetim ve denetiminde, devlet veya özel hastanelerde çalışabilirler. İşitme cihazı üretimi ya da satışı yapan işitme cihazı merkezlerinde veya firmalarda görev alabilmektedirler.
Odyometri teknikeri ya da odyometrist; işitme kaybı yaşadığı düşünülen hastalara gerekli testleri yapmaktan işitme cihazı üretimine kadar birçok farklı alanda çalışır.
Odyoloji bölümü Temel Yeterlilik Sınavı ile Alan Yeterlilik Testleri puan türü ile tercih edilir. Bu bölüm için girilmesi gereken sınav Yükseköğretim Kurumları Sınavı'dır. Bölümü tercih listenize ekleyebilmeniz için sayısal puan türünden en az 350 000 puan almak gerekmektedir.
eleman.net verilerine göre, Tıbbi Sekreter 2023 yılında ortalama 15.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Tıbbi Sekreter , Ocak 2023 yılında ortalama 12.210 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 7.700 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Odyolog; işitme, denge veya kulakla ilgili diğer problemleri olan hastalarla çalışan kulak uzmanlarıdır. Uzman hekimin koyduğu tanı ve tedavi tavsiyesi çerçevesinde hastalara çeşitli testler uygular.
Odyometri Birlik Platformu'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde onlarca üniversitede bölümü bulunan ve her yıl 2 bin 700 mezun veren odyometri teknikerlerinin sayısı yurt genlinde 20 bini aştı. Son iki yılda atanan tekniker sayısı ise sadece 222 olarak gerçekleşti.
Odyometri Programı Mezunlarının Çalışma Alanları Nelerdir? Program mezunları, odyoloji uzmanı veya KBB hastalıkları uzmanının gözetim ve denetiminde; devlet, üniversite veya özel hastanelerin odyoloji kliniklerinde, odyolojik tanı merkezlerinde ve işitme cihazı firmalarında çalışabilirler.
İşitme cihazı satış ve uygulama merkezlerinin mevcut yönetmeliğine göre Odyometrist işitme merkezi açabilir veya işitme merkezinde sorumlu müdür olabilir. Ayrıca İşitme cihazı merkezi açmak için kanun ve yönetmeliğe göre herhangi bir kişi/meslek/yatırımcı sınırlaması yoktur.
Üniversitelerin sağlık bilimleri fakültelerine bağlı olarak eğitim veren 4 yıllık odyoloji bölümü mezunları da eğer akademik kariyer yapmak isterlerse, yüksek lisans sonrası katıldıkları doktora programıyla, akademisyen olarak “Dr.” unvanı alabilirler.
Odyoloji Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Odyoloji bölümü, üniversitelerde eğitimi verilen 4 yıllık lisans bölümüdür. Odyoloji hakkında eğitim veren odyometri adında 2 yıllık bir önlisans programı da söz konusudur ki odyoloji teknikerleri bu bölümden yetişir. Odyoloji bölümü mezunlarına ise odyolog unvanı verilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri