eleman.net verilerine göre, Odyometri Teknikeri 2023 yılında ortalama 14.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Odyometri Teknikeri , Ocak 2023 yılında ortalama 10.783 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 6.864 TL maaş alıyordu.
Odyometrist Ne Kadar Maaş Alır? Odyometrist olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Odyometrist maaşı 2023 verilerine göre ortalama 14.900 TL civarındadır.
Odyoloji Uzmanı maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 15 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Odyoloji Uzmanı maaşları 38880 TL'dir. En düşük Odyoloji Uzmanı maaşı 31110 TL iken, en yüksek Odyoloji Uzmanı maaşı 71130 TL'dir.
İşitme Merkezleri
İşitme cihazı satış ve uygulama alanına ilgisi olan, ürün pazarlama yeteneği ve iletişim özellikleri kuvvetli olan Odyometri mezunları işitme cihazı satış ve uygulama merkezlerinde mesul müdür ya da yardımcı odyometrist olarak çalışma imkanı bulabilmektedirler.
İşitme cihazı uygulamasına yönelik kulak kalıbı ölçüleri alır, uygun görülen cihazların kazanç ve çıkış değerlerini ölçer ve ayarlarını yapar. Odyometri Bölümü mezunları odyolog veya kulak burun boğaz hastalıkları uzmanının gözetim ve denetiminde, devlet veya özel hastanelerde çalışabilirler.
İlgili 16 soru bulundu
Özel sağlık tesislerinde alınabilecek maaş en fazla 9.000 TL en düşük 6.200 TL ortalama ise 7.000 TL seviyelerindedir. Örneğin 7 yıllık bir hizmet geçmişi olan, bir ay içinde 2 defa nöbete kalan bir odyometristin alabileceği maaş 8.300 TL'dir.
Fizyoterapi Teknikeri maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 44 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Fizyoterapi Teknikeri maaşları 13510 TL'dir. En düşük Fizyoterapi Teknikeri maaşı 11400 TL iken, en yüksek Fizyoterapi Teknikeri maaşı 27120 TL'dir.
Hemşire Ne Kadar Maaş Alır? Hemşire olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Hemşire maaşı 2023 verilerine göre ortalama 18.600 TL civarındadır.
Yapılan 2023 Ocak itibariyle uzman Doktor maaşı 15,980 TL'den 24.743 TL'ye; pratisyen Doktor maaşı ise 15,263 TL'den 19.079 TL'ye yükselmişti. 1/4 derecesinde çalışan bir uzman doktorun mevcut maaşı 39.872 liradan Temmuz ayında yapılan zam ile birlikte 54.959 lira oldu.
Odyoloji, temel görevi işitme olan bir bilim dalıdır. İşitme, denge ve bunlarla ilişkili bozuklukların incelenmesinde ve tedavisinde görev alır. Odyoloji, işitme ve işitme bozukluklarıyla ilgilenen tıp alanının bir alt dalıdır.
Odyometri iş imkanını belirleyen çalışma alanları genel olarak şöyledir: Özel sektöre bağlı sağlık kuruluşlarında ve kamuya bağlı devlet hastanelerinde görev alabilirler. Özel tetkik merkezlerinde uzman yardımcısı olarak görev alabilirler. Özel işitme testleri yapan ve uygulayan sağlık merkezlerinde görev alabilirler.
Üniversitelerin sağlık hizmetleri meslek yüksekokullarına bağlı Odyometri bölümünden mezun olan kişiler, odyometrist olabilir. Odyometri bölümü eğitiminin süresi, 2 yıllık önlisans programını kapsar. Odyometristler, alanlarına yönelik eğitimi uygulamalı olarak alırlar.
Odyoloji Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Odyoloji bölümü, üniversitelerde eğitimi verilen 4 yıllık lisans bölümüdür. Odyoloji hakkında eğitim veren odyometri adında 2 yıllık bir önlisans programı da söz konusudur ki odyoloji teknikerleri bu bölümden yetişir. Odyoloji bölümü mezunlarına ise odyolog unvanı verilir.
Psikolog olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Psikolog maaşı 2023 verilerine göre ortalama 25.200 TL civarındadır.
Öğretmen maaşı 2023 verilerine göre ortalama 19.700 TL civarındadır.
eleman.net verilerine göre, Diyetisyen 2023 yılında ortalama 21.300 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Diyetisyen , Ocak 2023 yılında ortalama 16.720 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 10.296 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Odyometri teknikeri ya da odyometrist; işitme kaybı yaşadığı düşünülen hastalara gerekli testleri yapmaktan işitme cihazı üretimine kadar birçok farklı alanda çalışır.
Kamu ve özel sektörde iş bulması sıkıntısı yaşayan odyometristler, “Odyometrist işitme merkezi açabilir mi?” sorusunun cevabını aramaya başlamıştır. Yukarıda belirtildiği odyometristler işitme merkezi açabilir ve mevcut yönetmeliğe göre işitme cihazı satış ve uygulama merkezilerinde sorumlu müdür olabilirler.
Programımızdan mezun olan öğrenciler ÖSYM'ye başvurarak, Dikey Geçiş Sınavında başarılı oldukları takdirde Fizik, Fizik Mühendisliği, Optik ve Akustik Mühendisliği, Odyoloji, İşitme Engelliler öğretmenliği bölümlerine dikey geçiş yaparak lisans eğitimi yapabilirler.
Odyometri programı, işitme ve denge bozukluklarının tanısına yardımcı olacak meslek elemanı yetiştirmek amacıyla kurulan bir önlisans programıdır.
Odyometri Birlik Platformu'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde onlarca üniversitede bölümü bulunan ve her yıl 2 bin 700 mezun veren odyometri teknikerlerinin sayısı yurt genlinde 20 bini aştı. Son iki yılda atanan tekniker sayısı ise sadece 222 olarak gerçekleşti.
TYT Puan türündededir. 2 Yıllıktır. Tercih Listeni Oluşturmak için Tercih Robotuna Kayıt Ol!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri