2023 yılında öğrenci ulaşım desteği öğrencilere iki defa gidiş-dönüş bileti şeklinde ödenecek. 2022 yılında öğrenci ulaşım desteği 500 TL olarak belirlenmişti. 2023 yılında ise bu destek artırılarak 750 TL'ye çıkarıldı. Üniversite öğrencileri gidiş-dönüş desteği olarak 2023 yılında toplam 3.000 TL ödeme alabilecek.
ÖĞRENCİLERE ULAŞIM DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Göktaş, söz konusu destek programına ilişkin başvuruların, öğrenci veya öğrencinin ailesi tarafından, öğrencilerin ailelerinin ikametgah adresinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılması gerektiğini aktardı.
5500 TL öğrenci yardımı, başvuruların değerlendirilmesinin ardından, en geç 3 ay içerisinde verilecektir. Yardım, PTT aracılığıyla hak sahibi öğrencilerin hesaplarına yatırılacaktır.
ASKERLİK YOL PARASI NASIL ALINIR, NE ZAMAN YATAR? Sevkinize ilişkin yol masrafınız sevk evrakınızı aldıktan sonra 3 iş günü içerisinde Ptt'ye aktarılmaktadır. Herhangi bir Ptt şubesine yapacağınız başvuruda; kimlik belgeniz ile "Asal Ödemeleri" olduğunu beyan ederek yol masrafınızı alabilirsiniz.
"Bu destek programı ile öğrencilerimizin yılda iki defa gidiş-dönüş ulaşım giderlerini karşılıyoruz. Öğrencilerimize 2023 yılı için verdiğimiz desteğin üst limit tutarı tek yön için 750 lira olurken, şu ana kadar 10 milyon liralık kaynağı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarımıza aktardık.
İlgili 28 soru bulundu
Öğrenci ulaşım desteği başvurusu için öğrenci veya ailesi tarafından öğrencilerin ailelerinin ikametgah adresinde yer alan ilgili sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına yapılması gerekiyor. Üniversite öğrenimini ailesinden uzakta, başka şehir geçiren öğrencilere yılda iki kez ulaşım desteği verilecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal destek paketleri kapsamında şehir dışında okuyan öğrencilere ulaşım desteği verileceğini duyurmuştu. Ulaşım desteği ödemeleri senede iki defa gidiş-dönüş bileti hesaplanarak öğrencilere veriliyor. Ulaşım desteği ödemeleri 2023 yılında da devam edecek.
Üniversite öğrencisi ulaşım destek ödemeleri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından öğrencinin IBAN hesabına aktarılacak. Başvuru, öğrencinin ailesinin ikamet ettiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılacak.
2023 yılında öğrenci ulaşım desteği ücreti artırılarak 750 TL'ye çıkartılacak. Böylece üniversite öğrencileri 2023 yılında toplam 3 bin TL ulaşım desteği alacak. ULAŞIM DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Ulaşım Desteği başvurusunu sadece öğrenciler değil aileleri de yapabiliyor.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından henüz ne kadar yatırılacağı açıklanmayan kırtasiye ödeğini 2023 yılında bin 400 lira olarak ve Eylül'ün ilk haftasında yatırılması bekleniyor.
2 BİN 500 TL ÖDENİYOR
Kış dönemi için 5 Eylül itibarıyla başlayan başvurular devam ediyor. İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede ikamet eden ve doğalgaz aboneliği olan ihtiyaç sahibi vatandaşlar destekten yararlanmak için başvuru yapabilir. e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilir.
Başvurular sonucunda koşulları sağlayan kadınlara 4.000 TL tutarında destek ödemesi yapılacak. e-Devlet üzerinden Sosyal Yardımlaşma menüsüne ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardımlaşma menüsünden gerekli başvuruyu yapabilirsiniz.
Tüm ebeveynlere, çocukları için aylık 750 TL eğitim desteği verilecek. Herhangi bir okul seviyesine (ilkokul, ortaokul veya lise) giden çocuğu olan ailelerin yararlanabileceği bu yardım paketi, eğitim hayatlarını kolaylaştırmayı hedefliyor.
Başvurular öğrencinin ailesinin ikamet ettiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılacak. Başvuruyu öğrencilerin ailesi de yapabilecek. Başvurular vakıflar tarafından değerlendirilecek. Toplamda 150 bin öğrenciye ulaşım desteğinden yararlanacak.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kırtasiye yardımı başvurusu e-Devlet üzerinden yapılıyor. e-Devlet'te bulunan SGK'nın Eğitim Öğretim Yardımı Talebi ekranından başvurularınızı kolayca gerçekleştirebilirsiniz.
Not: Başvurular Ağustos-Eylül ve Ekim aylarında alınır. İlk incelemede olumsuzluk görülmeyen başvurular değerlendirilmek üzere en geç 14 gün içinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğüne gönderilir. Not: Başvurular Ağustos-Eylül ve Ekim aylarında alınır.
Başvuru şartlarını sağlayan adaylar, başvuru işlemlerini ailesinin ikamet ettiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden yapılabilecek. Öğrencinin yanı sıra aileleri de başvuru yapabilirler. Vakıf tarafından başvuru değerlendirilirken öğrencilere geri dönüş sağlanacak.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eşi vefat etmiş, boşanmış, dul kalmış kadınlara yardım parası veriyor.Bu aylık için resmi ikametgahın olduğu il/ilçe sınırları içinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı'na başvuru yapmak yeterli oluyor. Başvuruda kimlik kartı dışında herhangi bir belge istenmiyor.
Ödemeler için e-Devlet'ten başvuru şartı aranmamakta olup, destek ödemelerinin Ziraat Bankası'nda hesabı bulunan vatandaşların doğrudan hesabına, hesabı bulunmayanların ise TC kimlik numaralarına yapılacağı kaydedildi.
Şurada Paylaş! ÖĞRENCİ ULAŞIM DESTEĞİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre; 25 yaş altındaki lisans öğrencileri ulaşım desteğinden yararlanabilir. Ulaşım desteği için öğrencinin Türk vatandaşı olması gerekiyor.
3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olup hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3'ünden (2023 yılı için 3.800,78 TL) az olan haneler (Hanesinde memur, noter ve muhtar bulunanlar hariç) faydalanabilmektedir. TL ödeme yapılmaktadır.
Afet bölgesinden dönüş yapmak isteyenler müracaat noktalarından tekrar yol masraf bölgesi için başvuracaklar, dönüş yaptıkları ildeki noktaya geldiklerini bildirerek masraflarını alabileceklerdir. Yol masrafı ödemeleri Ziraat Bankası kimlik numaraları üzerinden yapılacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri