Adana'nın Kozan ilçesinde saat 08.44'te 5,5 büyüklüğünde deprem oldu.
17 ARTÇI OLDU; EN BÜYÜĞÜ 4.4
Kozan'da saat 08.44'de meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından saat 10.57'ye kadar kısa aralıklarla ilçede en büyüğü 4.4 olan 17 artçı deprem meydana geldi.
Adana'nın Aladağ ilçesinde saat 17.36'da 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Adana'nın Aladağ ilçesi olan 4,5 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.
1268 Kilikya depremi, 1268 yılında 60.000'den fazla insanın ölümüne yol açan çok şiddetli bir depremdir. Deprem Güney Ön Asya'daki Kilikya Ermeni Krallığı'nda meydana geldi. Merkez Adana şehrinin kuzeydoğusuydu. O zamanki adıyla Sis yani Kozan'da olduğu sanılmaktadır.
"Deprem 30 Saniye Sürdü" - YouTube.
İlgili 40 soru bulundu
SON DAKİKA: Adana'da 3,9 büyüklüğünde deprem | Son depremler
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre, saat 03.43'te merkez üssü Adana'nın Kozan ilçesinde 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
25 TEMMUZ 2023 Ml=5.6 MİNNETLİ-KOZAN-ADANA DEPREMİ - B.Ü.
Saimbeyli ve Feke fayında sürekli depremler olmaktadır Kozan fayı da onun ucunda yer almaktadır.
Adana'nın Kozan ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Osmaniye ve Gaziantep'te de hissedildi. 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 4,4 olmak üzere çok sayıda artçı deprem oldu. Panik anları kameralara da yansıdı. This is a modal window.
Örnek olarak Adana'da bulunan Seyhan Nehri üzerindeki tarihi taş köprünün 385 yılında Romalılar tarafından yapıldığı ve 1700 yıldır aktif olarak kullanılan dünyadaki nadir yapılardan biri olduğunu biliyoruz. Bu da Adana'da en azından 1700 yıldır 7 ve üzeri yıkıcı bir deprem olmadığını gösterir.
Naci Görür, "Adana bölgesi hala hassasiyetini koruyor. Daha büyük ve daha küçük deprem olacaktır. Belli bir süreye kadar belli bir sıklıkla olacaktır" dedi.
TAM 20 YIL ÖNCE BUGÜN 27.06.1998'de KOZAN'DA YAŞANAN DEPREMİ ARŞİVİMİZDEN ÇIKARTTIK. Halkımızın yaşadığı ve unutamadığı Adana depremi diye kayıtlara yazılan depremde Ceyhan ilçesinde 145 kişi hayatını kaybetmiş, Kozan ve çevre ilçelerde evlerin hasar görmesine vatandaşların paniklemesine sebep olmuştu.
1998 Adana-Ceyhan depremi veya 1998 Adana depremi, yaklaşık 6,3 büyüklüğünde depremdir. Deprem, 27 Haziran 1998 tarihinde yerel saatle 16.55'te Çukurova olarak bilinen Türkiye'nin güney bölgesini vurdu.
Dünyanın en önemli kıta içi aktif transform faylarından biri olan Doğu Anadolu Fay Sisteminin bir parçası olan Kozan fayı Kuzeyde Feke kesimlerine doğru uzanırken fay Kozan ilçesinin güneyinden başlamakta ve İmamoğlu`nun kuzeyinden gecerek DKD - BGB doğrultusunda Mersin`e doğru devam etmektedir.
21 MAYIS 2023 Mw=4.8 AKSAAĞAÇ-SAİMBEYLİ-ADANA DEPREMİ - B.Ü. KRDAE Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi.
Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen deprem sonrası Feke ilçesi Uğurlubağ Mahallesi'nden yola kaya parçaları düştü ve kara yolunu kapattı. Ayrıca, kullanılmayan eski 2 bina da depremde yıkıldı.
Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından uzmanlardan uyarılar gelmeye devam ediyor. Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana bölgesinin hassasiyetini koruduğunu ifade ederek "Daha büyük ve daha küçük deprem olacaktır.
Deprem çevredeki Osmaniye, Hatay, Nevşehir, Niğde ve Kayseri gibi illerden de hissedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre, merkez üssü Adana'nın Aladağ ilçesi olan deprem, saat 17.36'da kaydedildi. Yerin 7.3 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, kent merkezinde de hissedildi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin stres yüklediği ileri sürülen Göksun'dan Kozan'a uzanan Savrun Fayı'nda Prof. Dr.
Kırılma beklediği fayları açıkladı
6 Şubat'ta Elbistan fayının kırılmasıyla bir ucu Göksun Kozan Ceyhan hattındaki kırmızı riskli fay diğeriyse Yeşilyurt'taki fay hattıdır. Mor çizgiler ise kırılan stresini boşaltmış fay hatlarını gösteriyor.
Feke, İmamoğlu, Karaisalı, Karataş, Kozan, Pozantı, Saimbeyli, Sarıçam, Seyhan, Tufanbeyli, Yumurtalık ve Yüreğir gibi ilçeleri bulunuyor. Adana'da geçmişte oluşan depremler incelendiğinde üç ana fay zonu dikkat çekmektedir. Bunlar ise Ecemiş Fay Zonu, Karaisalı-Karsantı Fay Zonu ve Karataş-Osmaniye Fay Zonu'dur.
Bu yıl; 27 Haziran 1998 tarihinde meydana gelen Adana - Ceyhan Depreminin 25. yılını, 6 Şubat Elbistan, Pazarcık merkezli depremlerin acıları da eklenerek karşılıyoruz.
AFAD'da yer alan bilgilere göre; 27 Haziran 1998 tarihinde yerel saat ile 16:55'te, Adana iline bağlı Ceyhan-Misis arasında yer alan bir bölgede 6.2, orta büyüklükte bir deprem oldu.
Deprem sonucunda 29 kişi öldü ve 131 kişi yaralandı. 328 ev tamamen yıkıldı, 260 ev ise oturulamayacak düzeyde hasar aldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri